Header Ads


9 χρόνια αήττητη εκτός έδρας η ΑΕΚ στο Europa League!

9 χρόνια αήττητη εκτός έδρας η ΑΕΚ στο Europa League!


Με ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ ξεκινάει στο Europa League η ΑΕΚ!

Εννιά χρόνια αήττητη είναι εκτός έδρα η ΑΕΚ στο Europa League!

Ο προπονητής της Μπράγκα, Κάρλος Καρβαλιάλ, την ΑΕΚ την γνωρίζει εκτός των άλλων από το πέρασμά του από  το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι λογικό να γνωρίζει και το εντυπωσιακό αήττητο σερί των δέκα σερί εκτός έδρας αγώνων, που έχει δημιουργήσει στη διοργάνωση από τότε που λεγόταν Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και ξεκίνησε το φορμάτ με τους ομίλους μέχρι και όταν μετονομάστηκε σε UEFA Europa League για εμπορικούς λόγους.

Το αήττητο σερί της ΑΕΚ στο Europa League!

Και η αλήθεια είναι ότι μόλις χθες ήταν η… επέτειος των εννιά χρόνων από την τελευταία φορά που η ΑΕΚ ηττήθηκε εκτός έδρας στη διοργάνωση. Ηταν 20 Οκτωβρίου του 2011 όταν έφευγε ηττημένη από τη Μόσχα με 3-1 από τη Λοκομοτίβ και εκείνο το βράδυ κανείς βεβαίως δεν φανταζόταν ότι θα συμπληρωθούν εννιά χρόνια, χωρίς να ξαναχάσει η Ενωση εκτός Ελλάδας για την ίδια διοργάνωση!

Ακολούθησε την ίδια σεζόν η νίκη της στο Γκρατς με 3-1 επί της Στουρμ στις 14 Δεκεμβρίου του 2011 και μεσολάβησαν τέσσερις σεζόν οδυνηρής αποχής από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και ισάριθμες συμμετοχές στο UEFA Europa League μαζί με την εφετινή κατά τις οποίες η ΑΕΚ έχει ξεχάσει την ήττα μακριά από την Αθήνα.

Μετά το Γκρατς και με πρώτο σταθμό το Σεντ Ετιέν στη Γαλλία τον Ιούλιο του 2016 (0-0) ακολούθησαν ακόμα οχτώ ευρωπαϊκές πόλεις από τις οποίες η ΑΕΚ απέδρασε τέσσερις φορές με τη νίκη (Ριέκα, Κραϊόβα, Τραπεζούντα, Σεντ Γκάλεν) και ισάριθμες με την ισοπαλία (Μπριζ, Μιλάνο, Βιέννη και Κίεβο)!

Ένα αήττητο σερί δέκα εκτός έδρας αγώνων στο UEFA Europa League, επίδοση ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, σε μία χρονική διάρκεια εννιά ετών και σε εννιά χώρες, αφού δύο φορές έφυγε αήττητη από την Αυστρία απέναντι στη Στουρμ στο Γκρατς και στην Αούστρια στη Βιέννη.

Δέκα ματς αήττητη η ΑΕΚ

Δέκα σημαντικές ομάδες που δεν κατάφεραν στο πλαίσιο της διοργάνωσης να κερδίσουν την ΑΕΚ στην έδρα τους και κατά σειρά ήταν οι Στουρμ Γκρατς, Σεντ Ετιέν, Μπριζ, Ριέκα, Μίλαν, Αούστρια Βιέννης, Ντιναμό Κιέβου, Κραϊόβα, Τράμπζοσπορ και Σεντ Γκάλεν. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα προέρχεται μάλιστα από τρεις σερί εκτός έδρας νίκες στα τελευταία της παιχνίδια στη διοργάνωση μακριά από το ΟΑΚΑ, που θα έπρεπε να είναι… τέσσερις αφού άξιζε απόλυτα το διπλό και στο Κίεβο απέναντι στην Ντιναμό για την πρόκριση στους «16» της περιόδου 2017-18.

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη φάση των ομίλων του Europa League, μετά από δύο σεζόν και την τελευταία της συμμετοχή την περίοδο 2017-18, όταν και έγινε η μοναδική ελληνική ομάδα που ολοκλήρωσε αήττητη όμιλο στη διοργάνωση, κάτι που διατηρεί ως επίδοση και στο Champions League από τη συμμετοχή της την περίοδο 2002-3 με τις έξι ισοπαλίες στον όμιλο με Ρεάλ, Ρόμα και Γκενκ!

Eίναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι σε αυτό το σημαντικό ευρωπαϊκό σερί η ΑΕΚ διατηρεί το μηδέν στην εστία της στους έξι τελευταίους αγώνες αφού τελευταία φορά που δέχτηκε γκολ ήταν από τη Ριέκα στη νίκη της με 2-1 στις 14 Σεπτεμβρίου 2017!

Συνολικά σε αυτά τα δέκα ματς έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ ακόμα, στο πρώτο ματς αυτού του εντυπωσιακού σερί, στη νίκη της με 3-1 επί της Στουρμ Γκρατς! Σε οχτώ ματς δεν έχει καν δεχθεί γκολ με συνολικό ρεκόρ 10-2, ενώ σε πέντε από τα δέκα ματς δεν υπήρξε σκορ (0-0)! Από αυτά τα δέκα γκολ τα έξι τα έχουν πετύχει τρεις ποδοσφαιριστές που πολύ πιθανόν και αύριο θα πατήσουν το χορτάρι και είναι οι Μάνταλος (3), Λιβάγια (2) και ο Ολιβέιρα με το τελευταίο του σερί στη νίκη επί της Σεντ Γκάλεν.

Ένα σημαντικό σερί πέντε νικών και πέντε ισοπαλιών στους δέκα τελευταίους εκτός έδρας αγώνες της στο Europa League, το οποίο είναι απόλυτα λογικό ότι η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα θέλει να διευρύνει αύριο το βράδυ στο Estadio Municipal de Braga.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.