Header Ads


Λιτμπάρσκι: «50-50 η πρόκριση, θυμάμαι το ΑΕΚ-Κολωνία όταν έπεσε το ρεύμα» (aud)

Λιτμπάρσκι: «50-50 η πρόκριση, θυμάμαι το ΑΕΚ-Κολωνία όταν έπεσε το ρεύμα» (aud)


Ο θρυλικός Πιερ Λιτμπάρσκι, ο οποίος εδώ και μια δεκαετία εργάζεται στην Βόλφσμπουργκ, εκθείασε στο gazzetta.gr την ΑΕΚ, ενώ θυμήθηκε το ιστορικό ματς της Ένωσης με την Κολωνία (1982) όταν έπεσε η τάση του ρεύματος στη Νέα Φιλαδέλφεια!      
O εμβληματικός Πιερ Λιτμπάρσκι, ο άλλοτε αέρινος εξτρέμ και επιθετικός μέσος με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα, θεωρείται από τους κορυφαίους Γερμανούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του.
Ο «Λίτι» ήταν ένας αρτίστας του ποδοσφαίρου, ο οποίος έλαμψε την δεκαετία του '80. Μπορεί σε συλλογικό επίπεδο να κατέκτησε μόλις ένα Κύπελλο με την Κολωνία (1983), αλλά έφτασε με την εθνική Γερμανίας στην κορυφή του κόσμου το 1990 στο Μουντιάλ της Ιταλίας. Παράλληλα, ήταν φιναλίστ με τη πάλαι ποτέ Δυτική Γερμανίας στα Μουντιάλ 1982 και 1986.

Ο Λιτμπάρσκι την τελευταία δεκαετία υπηρετεί την Βόλφσμπουργκ σχεδόν από όλα τα πόστα. Ασίσταντ κόουτς (Ιούλιος 2010- Φεβρουάριος 2011), υπηρεσιακός προπονητής (Φεβρουάριος 2011- Μάρτιος 2011), ασίσταντ κόουτς (Μάρτιος 2011- Ιανουάριος 2012), υπεύθυνος σκάουτινγκ (Φεβρουάριος 2012 – Ιούνιος 2018) και εσχάτως επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ των «Λύκων».

Με την αρωγή της Interwetten (Premium Partner της Βόλφσμπουργκ) ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος μίλησε στο gazzeta.gr για την αποψινή νοκ-άουτ αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Βόλφσμπουργκ για τα πλέι-οφ του Europa League.


«Νομίζω ότι η ΑΕΚ άρχισε πολύ καλά στη σεζόν και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ δυνατό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με πολύ καλή τεχνική», τόνισε ο Λιτμπάρσκι για την ελληνική ομάδα σημειώνοντας πως η ΑΕΚ διαθέτει γνωστούς διεθνείς ποδοσφαιριστές με εμπειρία κάνοντας αναφορά και στον Μάσιμο Καρέρα.

«Έχω μεγάλο σεβασμό για την ΑΕΚ, διαθέτει μερικούς γνωστούς ποδοσφαιριστές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κάποιους διεθνείς Ελληνες, μερικούς πεπειραμένους επιθετικούς και τον προπονητή της που διαθέτει επίσης μεγάλη εμπειρία. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς αυτό το παιχνίδι».

Σύμφωνα με τον άλλοτε άσο των «πάντσερ» η Βόλφσμπουργκ θα πρέπει να «αναχαιτίσει» τα χαφ της ΑΕΚ, αλλά και να θέσει υπό έλεγχο τους επιθετικούς της.

«Νομίζω πως το κλειδί στο παιχνίδι της Αθήνας θα είναι ελέγξουμε την επιθετική δραστηριότητα της ΑΕΚ. Είναι αρκετά κινητικοί, έχουν και έχουν παίκτες οι οποίο ανά πάσα στιγμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ματς και να αλλάξουν το παιχνίδι. Η Βόλφσμπουργκ πρέπει να ελέγξει τα χαφ και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ. Παίκτες όπως ο Μπρέκαλο μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Ο Λιτμπάρσκι παράλληλα αποποιήθηκε τον χαρακτηρισμό του φαβορί για την ομάδα του υποστηρίζοντας πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες.

«Δεν νομίζω ότι η Βόλφσμπουργκ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Και οι δύο ομάδες έχουν αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι είναι 50-50. Αγωνιζόμαστε εκτός έδρας και δεν θα είναι εύκολο».

Ο παλαίμαχος επιθετικός μέσος θυμήθηκε τις αναμετρήσεις της Κολωνίας με την ΑΕΚ το 1982 στο πλαίσιο του Α΄ Γύρου του Κυπέλλου UEFA, όταν χρειάστηκαν τρία παιχνίδια για να κριθεί η πρόκριση, αφού στο πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενώ το σκορ ήταν 3-3, στο 86΄ έπεσε η τάση του ρεύματος και το ματς επαναλήφθηκε!

«Θυμάμαι το ματς της σεζόν 1982-83. Αγωνιζόμουν με την Κολωνία κόντρα στην ΑΕΚ. Έκανε πολύ ζέστη. H θερμοκρασία ήταν υψηλή και το ματς είχε ένταση και ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για εμάς. Ήμασταν τυχεροί που έπεσε το ρεύμα, το παιχνίδι έγινε την επόμενη μέρα και ευτυχώς νικήσαμε με 1-0. Στην ρεβάνς της Κολωνίας επικρατήσαμε με 5-0. Θυμάμαι και τα τρία παιχνίδια με την ΑΕΚ. Είναι μια όμορφη ανάμνηση, από τις πιο καλές και πλέον ξεχωριστές εμπειρίες, ήμουν αρκετά νέος τότε και πολύ κινητικός».

Ακούστε τον σπουδαίο Πιερ Λιτμπάρσκι να απαντά στις ερωτήσεις του gazzetta.gr...

1. Tι άποψη έχετε για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

2. Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ τον οποίο ξεχωρίζετε;

3. Ποιο θεωρείτε είναι το κλειδί της πρόκρισης που θα κριθεί το ματς;

4. Πιστεύετε η Βόλφσμπουργκ είναι το φαβορί της αποψινής (1/10) αναμέτρησης;

5. Είχατε αγωνιστεί το 1982 με την φανέλα της Κολωνίας σε τρία ματς κόντρα στην ΑΕΚ. Το πρώτο παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της πτώσης στην τάση του ρεύματος στη Νέα Φιλαδέλφεια και έπρεπε να επαναληφθεί. Ήταν μια από τις πιο παράξενες στιγμές της καριέρας σας;


gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.