Header Ads


Ανατροπή: 15 μέρες γενικό lockdown λόγω εορτών!

Ανατροπή: 15 μέρες γενικό lockdown λόγω εορτών!


Πότε θα ανακοινωθεί - Ποιο είναι το σχέδιο - Αναλυτικά οι πρώτες πληροφορίες!
Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και όλες τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σήμερα μια σειρά 6-7 μέτρων για να αποφευχθεί σε πρώτη φάση το γενικό lockdown.

Όμως αυτό δεν θα είναι το μοναδικό πακέτο. Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις και από τους ανθρώπους της αγοράς οι οποίοι προτιμούν, αν υποθέσουμε ότι το lockdown είναι πλέον μονόδρομος, αυτό να γίνει πριν τις γιορτές.

Υπάρχει λοιπόν η σκέψη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη να πάμε σε lockdown- εξπρές προκειμένου να πέσουν τα κρούσματα (ο καθηγητής Σαρηγιάννης θεωρεί ότι μπορεί να πέσουν σε διψήφιο αριθμό) προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και να κινηθεί η αγορά στις γιορτές.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού.

Το γεγονός όμως ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες επιλέγουν τη λύση του γενικού ή μερικού lockdown δείχνει πολλά για την επιλογή και της Ελλάδας…

Τι αναφέρει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Μελετάμε μίνι lock down της τάξεως των 10-15 ημερών

«Ο βαθμός αναπαραγωγής, δηλαδή το πόσα άτομα κολλάει κάποιος, ο οποίος είναι φορέας, είναι πάνω από 3.0, που σημαίνει ότι ένα άτομο αυτή τη στιγμή κολλάει τρεις. Αυτός ο αριθμός αρχίζει να γίνεται υπερβολικά μεγάλος» υπογράμμισε ο καθηγητής.

«Πηγαίνουμε πολύ γρήγορα στην κατάσταση lock down, το οποίο θα πρέπει να είναι κάποιας συγκεκριμένης διάρκειας. Είναι κάτι που αρχίζουμε να μελετάμε αυτή τη στιγμή» αποκάλυψε ο κ. Σαρηγιάννης και διευκρίνισε πως «η καμπύλη των πραγματικών κρουσμάτων είναι πολύ πιο κάθετη προς τα πάνω, από αυτό που προβλέπαμε ως τον Νοέμβριο».

«Η δυναμική της πανδημίας είναι πιο κακή από τα κακά σενάρια», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, «τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν βοηθήσει στο να διατηρήσουμε μια επιβράδυνση, αλλά ήταν για συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες.

Αν δεν προλάβουμε να πάρουμε προληπτικά μέτρα, είναι προφανές ότι θα έχουμε αυτή την ανάπτυξη.

Η πραγματικότητα, όμως, ξεπερνά και τους δικούς μας υπολογισμούς».

Κατά την άποψή του «αυτή τη στιγμή, σχεδόν οποιοδήποτε μερικό μέτρο, δεν καταφέρνει να περάσει στην κοινωνία».

«Αυτό που θα μελετήσουμε είναι μίνι lock down της τάξεως των 10-15 ημερών» δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης, συμπληρώνοντας πως αν είχαν εφαρμοστεί διαδοχικά μικρά lock down με «ανάσες» και χωρίς αυστηρά μέτρα, αυτό θα μπορούσε να κατεβάσει τα κρούσματα στα 50 και 80 ημερησίως.


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.