Header Ads


Το προφίλ της Βόλφσμπουργκ

Το προφίλ της Βόλφσμπουργκ


H AEK προκρίθηκε στα πλέι-οφ του Europa League απέναντι στην Σεντ Γκάλεν και πλέον περιμένει την άλλη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ την Βόλφσμπουργκ σε έναν αγώνα όλα ή τίποτα…
Τα έφερε έτσι η μοίρα που η ΑΕΚ θα παίξει όλη την ευρωπαϊκή της χρονιά σε 90 λεπτά (μπορεί και σε 120) σε έναν αγώνα όλα ή τίποτα. Αντίπαλος της το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου μία… αγέλη λύκων.

Η Βόλφσμπουργκ, η πάμπλουτη γερμανική ομάδα που υποστηρίζεται χορηγικά από τον κολοσσό που λέγεται Volkswagen επικράτησε της ουκρανικής Ντέσνα με 2-0 και έρχεται στο «ΟΑΚΑ» για μία μόνο εμφάνιση να παίξει κι αυτή τα ευρωπαϊκά της ρέστα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία ομάδα που έχτισε ο νυν τεχνικός του ΠΑΟΚ, Όλαφ Ρέμπε και η οποία μετά από μία διετία που χρειάστηκε μπαράζ για να σωθεί (2017, 2018), την τελευταία διετία σταθεροποιήθηκε στην πρώτη επτάδα της Bundesliga.

Πέρσι έφτασε μέχρι τους 16 του Europa League, όπου αποκλείστηκε από την Σαχτάρ Ντόνετσκ και την τελευταία αγωνιστική κατάφερε να εξασφαλίσει την 7η θέση στο πρωτάθλημα που της έδωσε εκ νέου ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο αρκετά πετυχημένος αυστριακός τεχνικός Όλιβερ Γκλάσνερ παρέμεινε στο τιμόνι της και η αλήθεια είναι πως αυτό το καλοκαίρι έκανε ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις, αφού το ρόστερ της είναι αρκετά γεμάτο και η χημεία ανάμεσα στους παίκτες της ικανοποιητική.

Πήρε κοντά στα 11 εκατομμύρια ευρώ από την παραχώρηση δύο κεντρικών αμυντικών της, με τον Ουντοκχάι να πηγαίνει στην Άουγκσμπουργκ και τον Τισεράν στην Φενέρμπαχτσέ, ενώ έδωσε 5 εκατομμύρια ευρώ για τον πολύ ελπιδοφόρο Πολωνό φορ Μπάρτοζ Μπιάλεκ και τον 20χρονο Γάλλο στόπερ Λακρουά. Δύο κινήσεις με άξονα το μέλλον που δείχνουν και την στροφή αλλαγή πολιτικής σε ότι αφορά τα μεταγραφικά.

Στην πρεμιέρα της Bundesliga οι λύκοι κόλλησαν στο 0-0 απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League συνέτριψαν την αλβανική Κουκέσι με 0-4 χάρη σε δύο γκολ του Βέγκχορστ και από ένα των Λακρουά και Μεχμέντι.

Πρόκειται για μία αρκετά σκληρή, προπονημένη και αθλητική ομάδα, που εφαρμόζει πιστά το 4-2-3-1, με την ομάδα να δουλεύει για τον σχεδόν δίμετρο Ολλανδό φορ, Βάουτ Βέγκχορστ, ο οποίος έχει πετύχει 33 γκολ την τελευταία διετία στην Bundesliga.

Από το ρόστερ της ομάδας που σήκωσε σαλατιέρα την σεζόν 2008-09 και κύπελλο την σεζόν 2014-15 ξεχωρίζει ο πολύπειρος μεσοαμυντικός Γκιλαβογκί, οι Ελβετοί Στέφεν και Μεχμέντι, όπως και το μηχανάκι της μεσαίας γραμμής που ακούει στο όνομα Μαξιμίλιαν Άρνολντ.

Μία ομάδα πολύ συμπαγής, που θα έρθει στην Αθήνα με την ετικέτα του φαβορί, με την ΑΕΚ να ψάχνει την μεγάλη υπέρβαση για να μπει στους ομίλους του Europa League…

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.