Header Ads


Σεντ Γκάλεν: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε!

Σεντ Γκάλεν: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε!


Η ελβετική ομάδα στο δρόμο της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό  - Όλες οι πληροφορίες για την Σεντ Γκάλεν!
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε τη νέα εμφάνιση της ΑΕΚ με ένα σχόλιο!

Η δυσκολότερη βάσει των άλλων δυο πιθανών αντίπαλος βρέθηκε στο δρόμο της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο λόγος για την δευτεραθλήτρια Ελβετίας Σεντ Γκάλεν, που δεν έχει ακόμη αρχίσει τις υποχρεώσεις της για τη νέα σεζόν.

Ολόκληρη η περασμένη σεζόν έμοιαζε με όνειρο. Την είπαν «Λέστερ της Ελβετίας», όμως η μικρούλα και ταπεινή Σεν Γκάλεν πήγαινε για το θαύμα με φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο, όσα φάμε κι όσα βάλουμε.


Τελικά το ρητό «η επίθεση κόβει τα εισιτήρια, μα η άμυνα δίνει τίτλους» επαληθεύτηκε. Με 56 γκολ παθητικό σε 36 αγωνιστικές δεν μπορείς να πάρεις το πρωτάθλημα. Με 3 ήττες στις τελευταίες 5 αγωνιστικές το παραμύθι της Σεν Γκάλεν δεν είχε happy-end, η Γιουνγκ Μπόις διατήρησε τα σκήπτρα της στην Ελβετία, όμως η δεύτερη θέση πανηγυρίστηκε σαν πρωτάθλημα.

Κι αυτό γιατί μιλάμε για έναν κλασικό μικρομεσαίο που μετρά όλα κι όλα 29 ευρωπαϊκά παιχνίδια στην ιστορία της και μόλις δύο πρωταθλήματα: το πρώτο το 1904 και το πιο πρόσφατο το 2000!


Ο λόγος της αναγέννησης έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Πέτερ Τσάιντλερ και κάθεται στον πάγκο της. Μαθητής του θαυματουργού Ράλφ Ράνγκνινγκ για πολλά χρόνια μαζί του σε διάφορα πόστα σε Χόφενχαϊμ και Σάλτσμπουργκ, βρήκε το λιμάνι του στο ελβετικό καντώνι και κάνει θαύματα. Ο Γιάννης Αμανατίδης που ήταν πέρσι εκ των βοηθών του, μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Πέρσι παρουσίασε μία ελκυστική, νεανική, σούπερ επιθετική ομάδα, γεμάτη ενέργεια και επιθετικότητα που σημείωσε 79 γκολ και κατάφερε μέσα στην σεζόν να κερδίσει όλους τους μεγάλους της χώρας.

Ωστόσο, η πανδημία έφερε σοβαρά οικονομικά θέματα που λύθηκαν με την πώληση του πρώτου σκόρερ Σεντρίκ Ιτέν στην Ρέιντζερς έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, η αιμορραγία δεν σταμάτησε εκεί. Η καταπληκτική σεζόν του Εμρεντίν Ντεμίροβιτς (δανεικός από την Αλαβές) βοήθησε τους Βάσκους να τον πάρουν πίσω και να τον πουλήσουν άμεσα στην Φράιμπουργκ με άλλα τέσσερα «χαρτιά».

Κάπως έτσι λοιπόν, η Σεν Γκάλεν έχασε μέσα σε μερικές εβδομάδες τους δύο βασικούς της επιθετικούς, αυτούς που πέρσι πέτυχαν τα 33 από τα 79 της γκολ στο πρωτάθλημα! Το κενό αυτό δεν αντικαταστάθηκε, αφού οι μεταγραφές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τον Αλβανό Καμπέρι (Χιμπέρνιαν) και τον Αφρικανό Τραορέ (Χάποελ Κφαρ-Σαμπά) να καλύπτουν τα κενά.

Σταρ της ομάδας ήταν ένας μέχρι πρότινος ανήλικος, με καταγωγή από την Ελλάδα. Ο Λεωνίδας Στεργίου ανήκει στην κατηγορία wonderkid, παίζει βασικός από τα 17 του, μοιάζει με κόπια του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποια στιγμή θα κάνει μεταγραφή σε τοπ ευρωπαϊκό κλαμπ.

Δύο Ισπανοί, ο Τζόρντι Κιντιγιά και ο Βίκτορ Ρουίθ είναι οι παίκτες με το πιο γνωστό προφίλ από το ρόστερ της, ενώ χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας της ομάδας είναι ότι έχει μόλις έναν παίκτη άνω των 26 ετών!

Η AFG Arena των 19.694 θεατών είναι ένα πραγματικό στολίδι, ένας πολυχώρος που σε εμπνέει να παίξεις καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, όμως το ενδιαφέρον των ντόπιων για το ποδόσφαιρο δεν είναι μεγάλο και η ομάδα στερείται βάρους φανέλας και νοοτροπίας πρωταθλητισμού.

Μία κλασική ομάδα προπονητή, που μετά από χρόνια στην αφάνεια και την μετριότητα βρήκε έναν άνθρωπο που την βοηθά να εξελιχθεί, να αλλάξει σελίδα και να ζήσει τις πιο ένδοξες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της…


*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.