Header Ads


Όλες οι πωλήσεις της ΑΕΚ επί Δημήτρη Μελισσανίδη!

Όλες οι πωλήσεις της ΑΕΚ επί Δημήτρη Μελισσανίδη!


Μπάρκας, Βράνιες, Μπακασέτας, Μπαρμπόσα και... οι άλλοι που πουλήθηκαν από την ΑΕΚ!
Η μεταγραφή του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ ήταν ιστορική για την ΑΕΚ.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 3ήμερο στη Σαντορίνη με ένα σχόλιο!

Ο διεθνής Ελληνας τερματοφύλακας πουλήθηκε με 5+1 εκατ. ευρώ στην πρωταθλήτρια Σκωτίας και έγινε η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ

Όλες οι πωλήσεις της ΑΕΚ επί Δημήτρη Μελισσανίδη φτάνουν περίπου τα 11,2 εκατ.ευρώ.

Αναλυτικά το αφιέρωμα του enwsi.gr


Βασίλης Μπάρκας Νο. 1

Ο Βασίλης Μπάρκας ήρθε το 2016 στην ΑΕΚ ως επένδυση. Και 4 χρόνια μετά, αυτή η επενδύση, έφερε κέρδος. Εκτός του αγωνιστικού που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια με την παρουσία του 26χρονου γκολκίπερ, ήρθε και το οικονομικό. Με την ΠΑΕ ΑΕΚ μάλιστα να… σπάει ρεκόρ σε πώληση στην ιστορία της, καθώς το ποσό των 5+1 εκατ.ευρώ ευρώ από την Σέλτικ ξεπέρασε κατά πολύ το ποσό της πώλησης του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Τζένοα με 3,8 εκατ.ευρώ το καλοκαίρι του 2008. Η ΑΕΚ λοιπόν μπαίνει στον χάρτη των πωλήσεων, δείχνει την παρουσία της ξανά στην αγορά. Κάτι που έχει στόχο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ επιζητά από την πρώτη ημέρα παρουσίας του στο κλαμπ ο Ιλια Ιβιτς.


Επί των ημερών Μελισσανίδη στην ΑΕΚ την τελευταία 7ετία, η Ενωση έχει καταγράψει κάποιες πωλήσεις. Όχι με μεγάλα ποσά, ούτε πολλές. Και εκεί ήταν μία πληγή που είχαν όλοι αναδείξει, αλλά κανείς δεν μπορούσε να γιατρέψει.

Ο Βράνιες στην Αντερλεχτ



Εκτός του Μπάρκα, λοιπόν, που έχει γράψει το όνομα του πάνω-πάνω στην κατηγορία με τις πιο σημαντικές πωλήσεις από το 2013 μέχρι τις ημέρες, υπάρχει και η πολύ σημαντική του Ογκνιεν Βράνιες το 2018 μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Όταν η Άντερλεχτ επανήλθε για τον Βόσνιο εκείνο το καλοκαίρι, μετά το «ναυάγιο» της μεταγραφής τον περασμένο Γενάρη, η ΑΕΚ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο να πέσει κάτω από τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Και οι Βέλγοι με την… τρίτη προσφορά τους, κάλυψαν τις απαιτήσεις της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. Μ’ ένα ποσό κοντά στα 3,2 εκατομμύρια, συν μπόνους επίτευξης στόχων, αλλά και ρήτρα για μεταγραφή σε άλλη ελληνική ομάδα. Και τώρα ο Βράνιες παλεύει να επιστρέψει στην ΑΕΚ με μεταγραφή (μετά από ένα χρόνο δανεισμού)…

Ο Μπαρμπόσα στην Αλ Γουάσλ



Το καλοκαίρι του 2016 ο Ελντερ Μπαρμπόσα είχε φέρει στα ταμεία της ΑΕΚ ένα σημαντικό ποσό. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος η Αλ Γουάσλ ήρθε στην πόρτα της Ενωσης και με 700.000 ευρώ πήρε τον Πορτογάλο αριστερό εξτρέμ που είχε έρθει στην Ενωση από την Β’ εθνική.

Η «θυσία» Μπακασέτα με 700.000 ευρώ



Η ΑΕΚ το 2019 έχοντας φέρει τον Φρανσίσκο Ζεράλδες μετά από απόφαση του Μιγκέλ Καρντόσο, ουσιαστικά έθετε εκτός κλαμπ τον Τάσο Μπακασέτα που δεν θα έβρισκε χώρο πια μαζί με την παρουσία του Μάνταλου και του Λιβάια.

Ετσι αποφάσισε να δεχθεί το θέλω του Μπακασέτα για πώληση και εν τέλει την πρόταση της Αλάνιασπορ. Που ήταν μόλις 700.000 ευρώ για έναν 25χρονο Ελληνα διεθνή επιθετικό. Ο διεθνής επιθετικός, στις 10 Ιανουαρίου 2019, είχε υπογράψει νέο (τριετούς διάρκειας) συμβόλαιο με την Ένωση, δηλώνοντας τότε ότι «ήταν εύκολο για μένα το κάνω από τη στιγμή που μίλησα με τον Μελισσανίδη. Είμαι εδώ που ήθελα να μείνω από την αρχή. Θέλω να πω ευχαριστώ στον πρόεδρο για τη στήριξη στο πρόσωπό μου, τους συμπαίκτες μου, το προσωπικό στα Σπάτα και όλους τους προπονητές μου».

Oμως ελέω του σχεδίου του Καρντόσο ο Μπακασέτας… θυσιάστηκε. Και τώρα με τις τρομερές εμφανίσεις του στην Τουρκία με την φανέλα της Αλάνιασπορ, είναι δεδομένο ότι θα φέρει πολλά χρήματα από ενδεχόμενη πώληση σε μεγάλο τουρκικό κλαμπ.

Οι μικρές πωλήσεις Αρθο-Ντίντακ



Η ΑΕΚ έχει κάνει όμως και δύο μικρές πωλήσεις τα τελευταία. Ο Θέσαρ Αρθο πωλήθηκε το καλοκαίρι του 2016 στην Καϊράτ Αλμάτι του Καζακστάν και η Ενωση πήρε 200.000 ευρώ, ενώ από την περίπτωση του Ντίντακ Βιλά που έγινε και… σήριαλ με αλησμόνητες ατάκες για τον Ισπανό από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εισέπραξε 100.000 ευρώ για την πώληση του ελέω της οψιόν που είχε στο συμβόλαιο του παίκτη.

Διαβάστε ακόμηΑνακοινώνει μεταγραφή η ΑΕΚ - Σε προχωρημένες επαφές με ποδοσφαιριστή! 

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.