Header Ads


Αφιέρωμα: Οι Νιγηριανοί της ΑΕΚ

Αφιέρωμα: Οι Νιγηριανοί της ΑΕΚ


Ο Βαγγέλης Καραμφυλλίδης κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται τους παίκτες εκ της Νιγηρίας ερχόμενους με αφορμή την μεταγραφή του Ενομπακάρε στην ΑΕΚ.
ΟΥΝΤΕΖΕ, Ο ΠΡΩΤΟΣ

Ο πρώτος Νιγηριανός που φόρεσε την φανέλα του Δικεφάλου ήταν ο Ιφεάνι Ουντέζε. Τον Αύγουστο του 2006 ο Ουντέζε υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών με την Ένωση προκειμένου να θωρακίσει το αριστερό άκρο της άμυνάς της. Τελικά έμεινε στην ΑΕΚ για μόλις έξι μήνες πραγματοποιώντας μόνο πέντε συμμετοχές. Το πέρασμά του από τους Κιτρινόμαυρους θεωρήθηκε αποτυχημένο και σε καμία περίπτωση οι εμφανίσεις του δεν θύμιζαν τον παλιό καλό και εκρηκτικό αμυντικό που εντυπωσίαζε με την Εθνική ομάδα της Νιγηρίας στο Μουντιάλ του 2002 στην Άπω Ανατολή.

ΚΡΙΣΑΝΤΟΥΣ, ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

Τον Φεβρουάριο του 2015 υπογράφει στην ΑΕΚ ο επιθετικός Μακόλεϊ Κρισάντους. Η Ένωση αναζητούσε από το καλοκαίρι έναν επιθετικό με βαρύ όνομα προκειμένου να ανέβει και πάλι στα σαλόνια της Ά Εθνικής με έναν φορ-κράχτη. Αφού λοιπόν δεν μπόρεσε να κλείσει έναν τέτοιο παίκτη, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κρισάντους που στο παρελθόν αποτέλεσε «Μήλον της Έριδος» για τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ. Συγκεκριμένα, στο Μουντιάλ Κ-17 του 2007 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με αποτέλεσμα να σφάζονται στην ποδιά του ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Τότεναμ, η Λυόν, ο Άγιαξ και το Αμβούργο το οποίο και τελικά τον απέκτησε. Ωστόσο, το πέρασμά του από την Ένωση μόνο επιτυχημένο δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού σε 27 παιχνίδι πέτυχε μόλις 8 τέρματα. Οι αναρίθμητες πάντως χαμένες ευκαιρίες και το… χαμόγελο του «Μάκη» δύσκολα θα ξεχαστούν από τους οπαδούς του Δικεφάλου.

ΕΝΟΜΠΑΚΑΡΕ, ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ… ΦΑΡΜΑΚΕΡΟΣ;

Στα τέλη του Ιουνίου η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπράιτ Ενομπακάρε. Η μεταγραφή του έγινε σε συνθήκες μυστηρίου αλλά και υπερβολής. Και εξηγούμαι… Λίγες μέρες πριν βγει προς τα έξω το όνομα του Ενομπακάρε, πολλά δημοσιογραφικά μέσα έκαναν λόγο για μια μεταγραφική βόμβα που θα πυροδοτούσε η ΑΕΚ μέσω… Αγγλίας. Έτσι άρχισε το μυαλό του μέσου οπαδού να… οργιάζει. Όλοι περίμεναν έναν παίκτη με παραστάσεις υψηλού επιπέδου, γκολτζή και γενικότερα έναν ποδοσφαιριστή που θα έκανε την διαφορά αλλά και που θα έσπρωχνε τον Ενωσίτη στο… Αεροδρόμιο.

Μόλις λοιπόν έγινε γνωστό το όνομα του Ενομπακάρε, μόνο απογοήτευση και εσωστρέφεια επικράτησε. Η αλήθεια είναι ότι ο Ενομπακάρε ξεκίνησε ως μεγάλο ταλέντο. Και έχει κάποια πολύ καλά και δυνατά στοιχεία όπως η ταχύτητα, η δύναμη και η δημιουργικότητα. Ωστόσο ένας ταλαντούχος παίκτης με προϋπηρεσία στην Premier League για να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα έχει κάποια ελαττώματα. Και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα του Καρέρα. Θα μπορέσει να τα διαχειριστεί; Θα μπορέσει να δαμάσει τον ανυπότακτο χαρακτήρα του; Θα καταφέρει να τιθασέψει τα κουσούρια του; Εφόσον αποτελεί προσωπική επιλογή του Ιταλού, αυτός έχει και την επιτακτική ανάγκη και ευθύνη να δαμάσει έναν ατίθασο «Ποδοσφαιρικό Βουκεφάλα». Αν τα καταφέρει η ΑΕΚ θα βγει κερδισμένη. Αν όχι, άλλο ένα ποδοσφαιρικό ταλέντο θα χαθεί λόγω… νοοτροπίας όπως χιλιάδες άλλα. Μήπως ο Ενομπακάρε είναι ο τρίτος Νιγηριανός που θα φορέσει την φανέλα του Δικεφάλου και… φαρμακερός;
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.