Header Ads


Πόλο: Νέο μπαμ με Νίκολα Βούκσεβιτς η ΑΕΚ!

Πόλο: Νέο μπαμ με Νίκολα Βούκσεβιτς η ΑΕΚ!


Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να αποκτήσει ακόμη έναν Πρωταθλητή Ευρώπης στο Πόλο, τον Νίκολα Βούκσεβιτς!
Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα Πόλο της ΑΕΚ είναι έτοιμη να πυροδοτήσει ακόμη μια «βόμβα» με την άνοδό της στην Α1, αυτή τη φορά στη θέση του φουνταριστού.

Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει ήδη τον άλλοτε βασικό τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδος, Κώστα Φλέγκα, αλλά και τον  πρωταθλητή Ευρώπης Νίκολα Ράντζεν στην άμυνα.

Ποιος είναι ο Νίκολα Βούκσεβιτς

Ο διεθνής φουνταριστός από το Μαυροβούνιο έχει ύψος 2,02 μ. και ζυγίζει 113 κιλά ενώ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι στην οποία αγωνίστηκε από το 2002-2010, κατακτώντας έξι πρωταθλήματα και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Την τριετία 2010-2013 έπαιξε στη Μπούντβα (Μαυροβούνιο) και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο Βελιγράδι για τον Ερυθρό Αστέρα, εκεί όπου κέρδισε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ.

Επόμενος σταθμός της μεγάλης καριέρας του ήταν η Γαλατασαράι από το 2014-2016, εκεί όπου ο Μαυροβούνιος κατέκτησε και τις δύο χρονιές στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια μετακόμισε στην Ιταλία. Έπαιξε στην Τριέστη το 2016-2017 ενώ μέχρι φέτος αγωνιζόταν στην Μπρέσια, ομάδα με διαρκή παρουσία στο FINAL 8 του Champions League, σκοράροντας 29 γκολ σε 41 εμφανίσεις.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων ήταν μέλος της ιστορικής ομάδας του Μαυροβουνίου που κατέκτησε το 2008 το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ έχει μετρά ακόμη:

2008 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.
2009 Χρυσό στο World League της Ποντγκόριτσα
2010 Ασημένιο στο World League της Νις
2012 Ασημένιο στο Πανευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν
2016 Ασημένιο στο Πανευρωπαϊκό του Βελιγραδίου
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.