Header Ads


«Απαράδεκτο αυτό που έγινε με Ολυμπιακό - Δεν γίνεται να χάνει 3-0 η ΑΕΚ και...»

«Απαράδεκτο αυτό που έγινε με Ολυμπιακό - Δεν γίνεται να χάνει 3-0 η ΑΕΚ και...»

«Δεν γίνεται να χάνεις 3-0 από Ολυμπιακό - Απαράδεκτο αυτό που έγινε στο Φάληρο όταν...»
Κάθε ήττα πονάει. Κάθε ήττα ενοχλεί. Ειδικά όταν έρχεται από τον Ολυμπιακό, που περιμένει να τελειώσει το ματς για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα του. Πρόβλημα. Αλλά να ήταν μόνο αυτό;
Η ΑΕΚ είναι μπλεγμένη μέσα σε πολλά και σημαντικά θέματα που πρέπει να λύσει. Δεν ξέρω σε πόσα και ποια από αυτά θα μπορέσει να βρει λύσεις, αλλά ξέρω πως τώρα δεν μπορεί να υπάρχει καμία άλλη κουβέντα πέραν του τελικού. Εκεί θα κριθούν πολλά για την ΑΕΚ.

Αποψη μου είναι πως μια ομάδα δεν μπορεί να ζει και να πεθαίνει από ένα και μόνο παιχνίδι. Είναι λάθος αυτή η λογική. Μόνο που στην ΑΕΚ φέτος, υπήρξαν πολλές δεύτερες ευκαιρίες. Κάποια στιγμή, δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία. Μπαίνεις, κερδίζεις, φτιάχνεις το κέφι σου για τη συνέχεια και ψάχνεις τη δημιουργία μιας νέας ομάδας. Χάνεις και κάνεις ακόμα πιο ζόρικο το μέλλον. Δεν μπορεί να χάνει η ΑΕΚ με 3-0 από τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να χαθεί ο τελικός και να σφυρίζουμε αδιάφορα.

Ο τελικός του κυπέλλου, έγινε κομβική υπόθεση για την ΑΕΚ. Για εμένα, δεν μετρά πως έχουν προηγηθεί τρεις βασανιστικοί τελικοί με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Δεν μετρά σε πρώτο βαθμό, πως ο Ολυμπιακός δείχνει πλέον να πήρε τον αέρα που του είχε πάρει η ΑΕΚ μέχρι πριν από λίγους μήνες. Κάθε ματς είναι διαφορετικό και αυτό που απαιτείται από τον Καρέρα και τους παίκτες, είναι να εμφανιστούν στο γήπεδο με τη μέγιστη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα.

Επειτα από εκείνο το παιχνίδι, όταν θα υπάρξει και ο συνολικός απολογισμός της σεζόν, θα μπορούσε να συζητήσουμε πολλά. Να δούμε πράγματα και πως η ΑΕΚ θα αλλάξει. Διότι, δεν μπορεί ουδείς να είναι ικανοποιημένος με αυτήν τη διαφορά, με μια ομάδα που ήταν ουσιαστικά από τον Σεπτέμβρη εκτός πρωταθλήματος, μια ομάδα που δεν έπαιξε καν Ευρώπη. Ας φροντίσει να πάρει το κύπελλο, για να δώσει χαρά στον κόσμο και να δούμε τη συνέχεια.

Ξεκινώ με πρόλογο για τον τελικό, γιατί εκεί εστιάζεται πλέον όλο το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ. Οι αναλύσεις για την αναμέτρηση, φαντάζουν έτσι και αλλιώς μια δύσκολη υπόθεση. Η ΑΕΚ πήγε με σημαντικές απουσίες, κυρίως επειδή πρόκειται για παίκτες που δεν μπορούν να αναπληρωθούν από το υπάρχον ρόστερ. Η επιλογή του Καρέρα να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές το έκανε ακόμα χειρότερο και ο Ολυμπιακός, έκανε την ΑΕΚ να μετανιώσει πικρά για κάθε λάθος της.

Το μέγιστο ζήτημα κατά τη δική μου γνώμη, αφορά τη συγκέντρωση και την αντιμετώπιση του ματς. Εάν υπήρξαν τα σωστά μηνύματα σε όλους, σε μια έτσι και αλλιώς ταραγμένη εβδομάδα με όσα έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του ματς με τον ΠΑΟΚ. Διότι, όσο και αν ορισμένοι πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός φρέναρε, αυτό που είδα ξανά – και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό – είναι μια ομάδα με φοβική αντιμετώπιση.

Ξέρω, πως η επίθεση θέλει ταλέντο και ικανότητα, αλλά η άμυνα χρειάζεται διάθεση και πάθος. Οποιος τα είδε αυτά στο πρώτο 20λεπτο στο Φάληρο, κερδίζει. Είναι γνωστός ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Επιχειρεί να «πνίξει» τον αντίπαλο, να ασκήσει έντονη πίεση, να δημιουργήσει προβλήματα και φάσεις. Η ΑΕΚ του έδωσε αφειδώς τα πάντα. Αυτό είναι ζήτημα. Διότι, φάνηκε πως δεν μπήκαν αποφασισμένοι οι παίκτες και ο Καρέρα δεν τους έκανε να καταλάβουν πόσα σήμαινε (και) αυτό το ματς.

Δεν είναι θέμα πως ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε τον Αρη. Είπαμε. Ο συνολικός απολογισμός των λαθών και των παραλείψεων της ΑΕΚ μας περιμένει τέτοια ώρα την επόμενη εβδομάδα (αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει τελικά να συναινέσει για να γίνει ο τελικός). Το θέμα είναι πως πρόκειται για ματς, όπου δεν μπορεί να συγχωρεθεί ωχαδερφισμός. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα, ένας οργανισμός που τρέφεται με τίτλους και δεν μπορεί να σκορπά κανέναν αγόγγυστα.

Αρα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η ΑΕΚ πρέπει να κλείσει τη σεζόν με το κύπελλο. Επειτα από την ήττα στο Φάληρο, ειδικά με τον τρόπο που αυτή προέκυψε, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα, ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει για την ΑΕΚ, ποιος φταίει και ποιος όχι, είναι θέματα που θα ανοίξουν μετά και θα δείξουν που θα πάει η ομάδα την επόμενη σεζόν. Αλλά τώρα, μόνο ο τελικός και πώς η ΑΕΚ θα γίνει Κυπελλούχος.


Δείτε τα τελευταία νέα πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.