Header Ads


Ο «εκλεκτός» του Ίβιτς για την άμυνα!

Ο «εκλεκτός» του Ίβιτς για την άμυνα!


Το «πολυεργαλείο» που έχει βάλει στο μάτι ο Σέρβος - Πόσο κάνει και με ποια ομάδα θα παλέψει!
Πολλά είναι τα θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα με τους κεντρικούς αμυντικούς στην ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ο Ίλια Ίβιτς να έχει πάρει ήδη τις πρώτες του σημαντικές αποφάσεις.
Πρώτα από εδώ ενημερωθήκατε για τη σοβαρότητα και την πραγματική υπόσταση της ιστορίας με τον Όγκνιεν Βράνιες, την άρνηση της Άντερλεχτ να συναινέσει στην παράταση του δανεισμού του ως το τέλος της σεζόν, τις συνομιλίες που έχει ο Βόσνιος με όλους τους υπεύθυνους του βελγικού συλλόγου, οι οποίοι τουλάχιστον προσπαθούν να του αλλάξουν γνώμη και να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, χωρίς να έχει ο ίδιος στο μυαλό του την επιστροφή στην ΑΕΚ.
Δεύτερο, το θέμα με την παραμονή του Τσιγκρίνσκι. Ευθύς εξ αρχής ξεκαθαρίσαμε σε προηγούμενα ρεπορτάζ πως η στάση της Ένωσης προς τον Ουκρανό ήταν σαφής: δεν πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του. Μπορεί να μην ενημερώθηκε αρμοδίως, αλλά ήταν σαφές – τουλάχιστον για την πλευρά του «Τσίγκρι» - και με τρόπο μάλλον άκομψο ως η πρόθεση των «κιτρινόμαυρων» ήταν να μην συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Από εκεί και πέρα, τονίσαμε με αφορμή τις δύο αυτές εξελίξεις, ότι στην ΑΕΚ προσανατολίζονται και προετοιμάζονται για την προσθήκη τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού. Και αυτό με την προϋπόθεση ότι η επαναπροσέγγιση που ευαγγελίζονται στην Ένωση με τον Τσιγκρίνσκι αφενός θα γίνει πράξη και αφετέρου θα έχει και αποτέλεσμα.

Και επίσης, γιατί η υπόθεση Βράνιες ήταν που ήταν σίγουρο πως θα καθυστερούσε αρκετά να ξεκαθαρίσει, τώρα που η Άντερλεχτ δείχνει διατεθειμένη να αλλάξει τελείως την στάση της προς τον Βόσνιο – και τον ίδιο τον Βράνιες μάλιστα να μην είναι καθόλου αρνητικός σε αυτή την αλλαγή – είναι ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη αυτή η προετοιμασία.


Και όπως τονίσαμε και σε χτεσινό ρεπορτάζ, αυτή περιλαμβάνει σε περίοπτη μάλιστα θέση το όνομα του Νταβίντ Χάντσκο, του 22χρονου Σλοβάκου, ο οποίος μπορεί να παρουσιάστηκε ως αριστερός μπακ, αλλά όπως τονίσαμε, η κανονική του θέση και εκεί που περισσότερο χρησιμοποιείται (και λόγω σωματοδομής) είναι αριστερός στόπερ (κυρίως σε άμυνα τριών), έχοντας πάντως την ευχέρεια να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο.

Δύο σε ένα λοιπόν. Και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που άρεσε στον Ίβιτς, ο οποίος και τον έχει ξεχωρίσει και «ξεψαχνίζει» την περίπτωση του εδώ και καιρό. Το δεδομένο είναι πως η Σπάρτα Πράγας, στην οποία αγωνίζεται δανεικός από τη Φιορεντίνα, μπορεί να τον αγοράσει έχοντας buy-out 5 εκατ. ευρώ. Δεδομένα, δεν πρόκειται να κάνει χρήση του, ωστόσο προσπαθεί να το επαναδιαπραγματευτεί με τους «βιόλα». Εκεί άλλωστε, ο Χάντσκο δεν πρόκειται να βρει χρόνο συμμετοχής, γι’ αυτό και άλλωστε η Φιορεντίνα – φέρεται να – συζητάει τα πάντα, προτιμώντας όμως σίγουρα μια πώληση του Σλοβάκου, σε τιμές όμως που δεν είναι ρεαλιστικές για (π.χ) την Σπάρτα Πράγας και την ΑΕΚ.
Αμφότερες θα διεκδικήσουν, αν δουν «φως», δανεισμό, καθοριστικό προφανώς ρόλο στην όλη συζήτηση θα παίξει και η προτίμηση/επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή, ο οποίος – σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ισχυρίζονται οι Τσέχοι – θέλει να συνεχίσει στην Σπάρτα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.