Header Ads


«Ποδοσφαιρικό μυαλό με υπέροχες εμπνεύσεις ο Ενομπακάρε, αλλά δεν μαρκάρει»

«Ποδοσφαιρικό μυαλό με υπέροχες εμπνεύσεις ο Ενομπακάρε, αλλά δεν μαρκάρει»


Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ολυμπιακής ομάδας της Νιγηρίας (U23) Άντριου Ράντα «ακτινογράφησε» τον Μπράιτ Ενομπακάρε που έκλεισε η ΑΕΚ κάνοντας λόγο για ποδοσφαιριστή με επιθετικές αρετές, ο οποίος όμως «χωλαίνει» αμυντικά.  
Ο 22χρονος διεθνής με την Ολυμπιακή ομάδα της Νιγηρίας, Μπράιτ Ενομπακάρε μετράει αντίστροφα προκειμένου να αφιχθεί στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την μετακίνηση του στην ΑΕΚ.

Ο Αφρικανός μπορεί να αγωνιστεί στα «φτερά» της επίθεσης, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Τα τελευταία χρόνια έριξε «άγκυρα» στο «Νησί» παίζοντας κατά σειρά σε Κιλμάρνοκ, Κόβεντρι και Γουίγκαν ως δανεικός από την Γουλβς όπου ανήκε από τα 16 του. Μάλιστα με τους «Λύκους» κατέγραψε 49 συμμετοχές, τρία γκολ και 1 ασίστ αγωνιζόμενος από το 2015 έως το 2018.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ολυμπιακής ομάδας της Νιγηρίας (U23) και ειδικός σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο της χώρας του, Άντριου Ράντα σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του Μπράιτ Ενομπακάρε στο gazzetta.gr.

O Ράντα εξύμνησε τον μέχρι πρότινος παίκτη της Γουίγκαν σε ότι αφορά τις επιθετικές του αρετές, σημειώνοντας ωστόσο πως χρειάζεται δουλειά στον τρόπο που αμύνεται.

«Ο Μπράιτ είναι ένας πανέξυπνος ποδοσφαιριστής. Συνήθως αγωνίζεται ως δεξί χαφ, η δεξί εξτρέμ, ενώ μπορεί να παίξει ακόμη και ως στράικερ. Είναι πολύ γρήγορος με την μπάλα στα πόδια και φημίζεται για το ξεπέταγμα του. Επίσης είναι ποδοσφαιριστής που σκοράρει. Το μόνο αρνητικό στοιχείο που εντοπίζω έχει να κάνει με την ικανότητα του να αμύνεται.

Όταν η ομάδα του βρίσκεται  πίσω δεν έχει την συμμετοχή που θα έπρεπε στο παιχνίδι. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως έχει πολύ καλό ρυθμό, σωστές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένας ουσιαστικός παίκτης με καλά χαρακτηριστικά. Δυστυχώς δεν τα έχει πάει τόσο καλά στη Γουλβς για λόγους που δεν μπορώ να αναφέρω. Προσωπικά είμαι μεγάλος φαν του Μπράιτ Ενομπάκαρε.

Μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί και με την Ολυμπιακή ομάδα της Νιγηρίας (U23) όπου έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Διαθέτει ταλέντο, όμως χρειάζεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στην ΑΕΚ για να δείξει τις δυνατότητες του.

Είναι ένα σπουδαίο prospect για το ποδόσφαιρο της Νιγηρίας, αλλά υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές τους οποίους πρέπει να ανταγωνιστεί για να γίνει μέλος στην εθνική ανδρών της Νιγηρίας. Σε 1-2 χρόνια ίσως τα καταφέρει. Όπως είπα χρειάζεται να δουλέψει ακόμη περισσότερο στα αμυντικά του καθήκοντα. Επιθετικά είναι εξαιρετικός ειδικά στα άκρα θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο κινείται. Ο Μπράιτ διαθέτει ποδοσφαιρικό μυαλό και μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ».

*gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.