Header Ads


«Αυτό που έκανε ο Λιβάγια - Λάθος Καρέρα με Μάνταλο»

«Αυτό που έκανε ο Λιβάγια - Λάθος Καρέρα με Μάνταλο»


Πώς ο ΠΑΟΚ «χάλασε» την ΑΕΚ, ο εξαφανισμένος Βέρντε και ο υπερσεβασμός στον Παναθηναϊκό.
Πολλές φορές είναι θέμα πώς βλέπεις το ποτήρι. Μισογεμάτο ή μισοάδειο. Πού θέτεις τον πήχη των φιλοδοξιών. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα περισσότερα από την ΑΕΚ.
Η πρεμιέρα της σε άφηνε με ένα μεγάλο ερωτηματικό. Τι θα γινόταν αν. Αν ο Καρέρα αποφάσιζε να ρισκάρει νωρίτερα. Αν ο Ολιβέιρα άντεχε να αγωνιστεί περισσότερο. Αν ο Αραούχο ήταν έτοιμος για μεγαλύτερο χρόνο. Αν η μπάλα περνούσε περισσότερο στον Λιβάγια.

Θα πείτε, με τα αν δεν γράφεται η ιστορία. Δεν έχετε άδικο. Η άποψη μου είναι πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει περισσότερα από το παιχνίδι. Η ΑΕΚ έπρεπε να έχει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο παιχνίδι της και να δείξει πολύ πιο έτοιμη ψυχολογικά έναντι κάθε αντιπάλου της. Αντιλαμβάνομαι πως ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και υπήρξε θέμα για τον Δώνη, που χειρίστηκε καλά το παιχνίδι. Αλλά το θέμα είναι πως η ΑΕΚ ήξερε πως όριζε την τύχη της.

Ισως το βάρος που έφερε το ματς της Τούμπας και η απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ -για την οποία ήμουν πεπεισμένος εδώ και μέρες- να βάρυνε πολύ τους παίκτες της ΑΕΚ. Να τους έκανε να πιεστούν ακόμα περισσότερο, αντιλαμβανόμενοι πως παίζουν σε μεγάλο μέρος το Champions League και έναν από τους μεγάλους στόχους της σεζόν που απομένει. Αλλά εκεί θέλω να δω χαρακτήρα, όπως έβγαλε ο Λιβάγια στο τέλος. Να πάρουν την μπάλα όταν καίει και να τη στείλουν στα δίχτυα.

Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ μπορούσε να νικήσει. Μπορούσε να νικήσει ακόμα και όταν ισοφάρισε και πίεσε τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ λάθος την αντικατάσταση του Μάνταλου, δεδομένου πως έμπαινε στην περιοχή και ήταν σημαντικός και στις δύο φάσεις που έκανε η ΑΕΚ στο φινάλε. Ειδικά μάλιστα, με τον Βέρντε να έχει εξαφανιστεί μέσα στο γήπεδο, εκτιμώ πως ο Μάνταλος έπρεπε να μείνει. Αλλά φαίνεται πως ο Καρέρα γενικά είχε δει διαφορετικά το ματς.

Νομίζω, πως όσοι με τιμάτε διαβάζοντας κείμενα μου, ξέρετε πως πάντα προτιμώ παιχνίδια που η ΑΕΚ θα νικά στο γκολ, παρά τρελά ματς που είναι η χαρά του ποδοσφαίρου και της γκέλας. Αλλά θεωρώ, πως όσο και αν υπάρχει σεβασμός στον αντίπαλο, υπήρξε μια έντονα επιφυλακτική αντιμετώπιση από την ΑΕΚ. Τριάδα στη μεσαία γραμμή, ομάδα που αμυνόταν από τη μεσαία γραμμή και πίσω, Μάνταλος σέντερ φορ βγάζουν μια εικόνα που προκάλεσε ενδεχομένως ανασφάλεια ακόμα και εντός της ομάδας.

Νομίζω, πως πολλά θα μπορούσαν να είναι πιο απλά, εφόσον η ΑΕΚ έπαιζε με περισσότερο μυαλό. Εάν έβαζε τον Λιβάγια στο ματς, ειδικά στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε παίζοντας μόνο με τον Γιόχανσον στη δεξιά πλευρά. Ο Κροάτης ήταν συνολικά ο παίκτης που έκανε τη διαφορά όσο αγωνίστηκε και είναι δεδομένο πως ξεχειλίζει από ποιότητα. Αλλά για να μπορέσει να κυριαρχήσει, θα πρέπει πρώτα να πάρει την μπάλα.

Πιστεύω, πως ακόμα και αν οι Ολιβέιρα και Αραούχο δεν μπορούσαν να αντέξουν περισσότερο στο παιχνίδι, θα έπρεπε να υπάρξει μια πιο επιθετική αντιμετώπιση του ματς. Εκτιμώ πως η ΑΕΚ υπερσεβάστηκε τον αντίπαλο της και αυτό δημιούργησε ζητήματα. Αργησε να ρισκάρει, άργησε να τολμήσει, πέταξε δύο σημαντικούς βαθμούς. Πάλι καλά που σώθηκε ο πόντος και η ΑΕΚ μπορεί μετά την πρεμιέρα να βρίσκεται ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ έχασε σημαντική ευκαιρία. Εκτίμησή μου ήταν πως η πρεμιέρα θα έδινε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που θα είχε προβάδισμα για το Champions League. Η ΑΕΚ δεν χάθηκε, αλλά έχασε τη δυνατότητα να ορίζει εκείνη τις εξελίξεις. Ισως τα πιο ευχάριστα νέα να ήρθαν από την Τούμπα και την απελπιστική εικόνα του ΠΑΟΚ, που δεν έκανε ούτε φάση στον Ολυμπιακό. Ετσι και αλλιώς, είναι ειδική συνθήκη αυτή που ζούμε και θα έχουμε να πούμε πολλά στη συνέχεια.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.