Header Ads


Ο σίγουρος Σιμάνσκι και οι δυσκολίες των Βράνιες και Αραούχο

Ο σίγουρος Σιμάνσκι και οι δυσκολίες των Βράνιες και Αραούχο


Ο Βαγγέλης Καραμφυλλίδης αναλύει τις υποθέσεις των δανεικών και παρουσιάζει τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης. Ποιοι από αυτούς θα αποχωρήσουν και ποιοι θα παραμείνουν στο ρόστερ του Δικεφάλου;
Αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα θέματα που ταλανίζει την καθημερινότητα του Ίλια Ίβιτς είναι το μέλλον των δανεικών. Ο λόγος φυσικά για τους Ντάμιαν Σιμάνσκι, Όγκνιεν Βράνιες και Σέρχιο Αραούχο, παίκτες βαρόμετρα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ που η παραμονή ή η αποχώρησή τους θα καθορίσει την τρέχουσες μεταγραφικές εξελίξεις τις ομάδας. Οι τρεις περιπτώσεις είναι διαφορετικές και παρουσιάζει η καθεμία τις δικές της ιδιαιτερότητες γι’ αυτό και ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου θέλει άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το μέλλον τους στην Ένωση. Ας εξετάσουμε όμως ξεχωριστά την κάθε περίπτωση…

ΝΤΑΜΙΑΝ ΣΙΜΑΝΣΚΙ

Η περίπτωση του διεθνούς Πολωνού οδεύει προς happy end, καθώς η ρωσική Αχμάτ φαίνεται αρκετά διαλλακτική και ήδη έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις σχετικά με το ύψος της μεταγραφής αλλά και τον τρόπο καταβολής των χρημάτων. Συγκεκριμένα, η Ένωση φαίνεται να έχει ζητήσει από τους Ρώσους ένα νέο deal για την μεταγραφή του Σιμάνσκι καθώς και επαναπροσδιορισμό της καταβολής των χρημάτων σε δόσεις.

Η τελική συμφωνία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται να κλείνει στα 1.200.000€ τα οποία πιθανότατα θα κατατεθούν σε δυο ισόποσες δόσεις. Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ο Σιμάνσκι έχει ξεκαθαρίσει στην Αχμάτ ότι δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί με κάποια άλλη ομάδα πέραν του Δικεφάλου και έχει ήδη συμφωνήσει με τους κιτρινόμαυρους για τετραετές συμβόλαιο με αποδοχές της τάξεως των 400.000€ οι οποίες αυξάνονται κλιμακωτά ανά έτος.

ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ

Τις τελευταίες μέρες προκύπτει από διάφορα κιτρινόμαυρα μέσα ότι ο Βράνιες είναι σίγουρος για την επόμενη σεζόν και ότι θεωρείται ήδη κλεισμένος από την ΑΕΚ. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ο ίδιος επιθυμεί διακαώς να παραμείνει στην Ένωση και είναι απόλυτα χαρούμενος τόσο αγωνιστικά όσο και προσωπικά. Ωστόσο, έχει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο με την Άντερλεχτ της τάξεως των 900.000€, ήτοι 1.800.000€ για δυο χρόνια.

Για τον λόγο αυτό, σίγουρα θα ζητήσει μια γερή αποζημίωση από τους Βέλγους της τάξεως των 600-700 χιλιάδων ευρώ για να εξασφαλίσει την ελευθερία του. Στην Άντερλεχτ θέλουν να απαλλαγούν από το βαρύ συμβόλαιο του Βόσνιου, όμως και ο Βράνιες θέλει να έχει τα μεγαλύτερα δυνατά οικονομικά οφέλη, καθώς διανύει ήδη το 30ο έτος της ηλικίας του και θέλει ένα καλό συμβόλαιο πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Οι δρόμοι για τον Βράνιες είναι δύο: είτε να κάτσει στο παχυλό συμβόλαιό του και να παραμείνει στην Άντερλεχτ, είτε να εξασφαλίσει την ελευθερία του και να διεκδικήσει ένα καλό συμβόλαιο στον Δικέφαλο.

ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ

Η περίπτωση του Σέρχιο Αραούχο είναι η δυσκολότερη. Δεσμεύεται με 3ετές συμβόλαιο με την Λας Πάλμας με ετήσιες απολαβές 1.300.000€. Στον δανεισμό του με την ΑΕΚ υπάρχει οψιόν αγοράς της τάξεως των 2.700.000€, ποσό που με τα νέα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα δεν μπορεί να δαπανήσει η Ένωση.

Για τον λόγο αυτό, ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί την ρήτρα του Αραούχο προκειμένου η Λας Πάλμας να συναινέσει στην μείωση αυτή τουλάχιστον κατά το… ήμισυ. Τουτέστιν η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να δαπανήσει για τον Αργεντινό ποσό άνω των 1.500.000€. Ο ίδιος ο Αραούχο πάντως θέλει σαν τρελός να παραμείνει στην Ένωση και είναι διατεθειμένος να δεχθεί αρκετά μεγάλο ψαλίδι στις απολαβές του, αφού ένα πιθανό συμβόλαιο με τον Δικέφαλο δεν θα ξεπερνά με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα τις 600-700 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο Αραούχο θα αποτελέσει για ακόμη μια χρονιά το μεταγραφικό σήριαλ του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.