Header Ads


19 Μαΐου 2020: Ο Γιώργος Ζαχαριάδης κάνει διαδρομή μνήμης και τιμής στο Βέρμιο

19 Μαΐου 2020: Ο Γιώργος Ζαχαριάδης κάνει διαδρομή μνήμης και τιμής στο Βέρμιο


Έναν ακόμη αγώνα με ηχηρούς συμβολισμούς και μηνύματα ετοιμάζεται να τρέξει ο Πόντιος δρομέας μεγάλων αποστάσεων Γιώργος Ζαχαριάδης.
Ενόψει της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, που φέτος θα είναι διαφορετική λόγω της πανδημίας Covid-19 και των συνθηκών που επικρατούν παγκοσμίως και φυσικά στη χώρα μας, ο Τεμόν ΑΕΚ θα διανύσει μια συμβολική διαδρομή 100 χιλιομέτρων, αποτίνοντας έτσι φόρο τιμής στις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές των Ελλήνων του Πόντου.

Η διαδρομή παραμένει ίδια. Όπως αναφέρει ο Γ. Ζαχαριάδης, για 4η συνεχόμενη χρονιά «τρέχουμε και αφιερώνουμε στη μνήμη τους, ως ένα ευλαβικό μνημόσυνο», τη διαδρομή: Ιερός Ναός Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα, Ροδοχώρι Νάουσας – Ιερός Ναός Παναγίας Σουμελά, Καστανιά Βέροιας – Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, Άγιος Δημήτριος Κοζάνης.

Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της 19ης Μαΐου από τον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα.

«Αυτές οι τρεις μονές που υπάρχουν στον Πόντο, σχηματίζουν το τρίγωνο της Ζύγανας. Έτσι κι εδώ στην Ελλάδα, σχηματίζουν το τρίγωνο του Βερμίου», σημειώνει ο Τεμόν ΑΕΚ και προσθέτει ότι σε αυτήν τη δραστηριότητα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι δρομείς το επιθυμούν, κάνοντας τη διαδρομή είτε ολόκληρη είτε τμηματικά (όσα χλμ δηλαδή επιθυμεί ο καθένας) και φυσικά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Επίσης, τονίζει ότι είναι ευπρόσδεκτη η όποια συνεισφορά συλλόγου ή φορέα που σχετίζεται με τον ποντιακό χώρο.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.