Header Ads


Νίκος Ζήσης: «Δεν ήθελα να γυρίσω στην ΑΕΚ απλά για να κλείσω την καριέρα μου»

Νίκος Ζήσης: «Δεν ήθελα να γυρίσω στην ΑΕΚ απλά για να κλείσω την καριέρα μου»


O Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην επιστροφή του στην ΑΕΚ, μίλησε για την συνεργασία του με τον Ηλία Παπαθεοδώρου αλλά και το πώς περνάει στην καραντίνα.
Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Ζήσης σε συνέντευξή του στο «sdna.gr»:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα και την εικόνα με την πανδημία: «Για μένα που έχω ζήσει τόσα χρόνια στο εξωτερικό, όσα γίνονται εδώ με γεμίζουν χαρά. Έχει κάνει εντύπωση σε πολύ κόσμο στο εξωτερικό, στην Αμερική, στην Γερμανία, στην Ισπανία. Μου λένε ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Συνήθως δεν είμαστε τέτοιος λαός. Ίσως έπαιξε ρόλο ότι είμαστε κοντά στην Ιταλία και είδαμε αυτά τα τρομακτικά στις ειδήσεις. Δεν μπορούσα να πιστέψω τι συνέβαινε. Αυτό ίσως μας επηρέασε και καταλάβαμε ότι δεν είναι μία απλή ίωση. Μακάρι να το αντιμετωπίσουμε μέχρι το τέλος όπως τώρα».

Για την καθημερινότητά του: «Έχουμε τέσσερα παιδιά και το νεογέννητο, που θέλει την φροντίδα του. Κοιμάται καλά το βράδυ, αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε τους άλλους τρεις, που διαβάζουν, συμμετέχουν στο home schooling. Παίζουμε play-station, εγώ τρέχω για την φυσική μου κατάσταση και το μυαλό μου. Δεν μπορούμε να είμαστε σε φόρμα. Θα χρειαστεί καιρός για να επιστρέψουν οι αθλητές σε μία καλή κατάσταση».

Για το αν βλέπει μπάσκετ: «Έχω κάνει την μεγαλύτερη αποτοξίνωση της ζωής μου! Δεν βλέπω αγώνες, μόνο ταινίες και σειρές. Στην αρχή ήταν ένα σοκ. Μετά όμως ότι θα ξοδέψω χρόνο εκτός μπάσκετ. Έχω δει το λιγότερο μπάσκετ ever στη ζωή μου. Πάντα βλέπω, βλέπω συνήθως ό,τι κινείται. Αλλά για τους παίκτες είναι μία ευκαιρία για αποτοξίνωση».

Για τα παιδιά του: «Τα παιδιά είναι κολλημένα με το ΝΒΑ, δεν έχω καταφέρει να τους μυήσω με Ευρωλίγκα. Τώρα θέλουν να βλέπουν Χάρντεν, Λεμπρόν. Με στεναχωρεί που δεν είδαν live αγώνες της ΑΕΚ, εκτός από τον τελικό. Μόνο από την τηλεόραση. Είχαμε κανονίσει για το Πάσχα, αλλά τώρα θα το πάμε για καλοκαίρι, θα δούμε».

Για την πιθανή επανέναρξη των αγώνων: «Δεν υπάρχει αθλητής που να σκέφτεται πως να ξαναγυρίσει στο μπάσκετ. Όλοι το θέλουμε σαν τρελοί, αλλά αυτό που βιώνουμε είναι κάτι πρωτόγνωρο, ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο. Όταν το ξεπεράσουμε αυτό, θα μπούμε στην καθημερινότητά μας. Την πρώτη εβδομάδα ήμουν σοκαρισμένος και ξενερωμένος. Είχαμε μία πολύ καλή κατάσταση στην ΑΕΚ. Δυστυχώς είναι λόγοι ανωτέρας βίας που μας κάνουν να αναμένουμε».

Για την Μπανταλόνα και την επιστροφή στην ΑΕΚ: «Ήταν ρίσκο μπασκετικά, το ήξερα. Πήγα σε μία καλή ομάδα της Ισπανίας και του Eurocup, σε μία όμορφη πόλη. Δεν τρελαινόμουν. Είχα συνηθίσει όμως. Με το που ήρθε η προοπτική της ΑΕΚ, μιλώντας με τον προπονητή και τον πρόεδρο, κατάλαβα ότι θέλω να επιστρέψω. Δεν ένιωθα έτοιμος το προηγούμενο καλοκαίρι. Νόμιζα ότι δεν θα γυρίσω ποτέ. Όταν ήρθε η ευκαιρία της ΑΕΚ, την άρπαξα από τα μαλλιά. Με το που έγινε το πρώτο τηλεφώνημα, είχα το άγχος πως θα τελειώσει, γιατί ήθελα να γυρίσω. Οι πρώτες δύο εβδομάδες ήταν φοβερές. Έπρεπε να βάλω τα συναισθήματα στην άκρη και να συγκεντρωθώ στο μπάσκετ. Ήξερα τι να περιμένω, αλλά όλα έγιναν τόσο γρήγορα και υπήρχαν συναισθήματα στη μέση. Στο Μπούργος χτύπησε ο ηγέτης της ομάδας. Οι επιλογές ήταν λιγότερες και έπρεπε οι υπόλοιποι να βγούμε μπροστά. Αισθανόμουν καλά και είχα μεγάλο κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα. Χαίρομαι που το κατάφερα αυτό. Η ομάδα πήρε το Κύπελλο με τόσες απουσίες, έκανε τις νίκες που έπρεπε για να προκριθεί στο BCL. Όλα πήγαιναν καλά για εμάς».

Επιπρόσθετα, ανέφερε: «Η Νίμπουργκ είναι μία καλή ομάδα, με καλούς Τσέχους διεθνείς. Θα είχαμε μία δύσκολη σειρά, αλλά είχαμε εμπειρία και μομέντουμ για να τους περάουμε. Είχαμε πιθανότητες για το τρόπαιο. Όλα γίνονται στο Final Four. Η ομάδα είχε της δυνατότητες να τα καταφέρει. Στο πρωτάθλημα είχαμε ως στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί στους τελικούς. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα κατάφερε να κάνει την δουλειά, έβρισκε τον τρόπο».

Για την συνεργασία του με τον Ηλία Παπαθεοδώρου: «O κόουτς έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Το να ξεκινάς από το Β'τοπικό και να φτάσεις στην Α1, στους τίτλους, στην ΑΕΚ, είναι κάτι σημαντικό. Το έχει χτίσει αυτό, τον παρακολουθούσα και στον ΠΑΟΚ και στην Κηφισιά παλιότερα. Ποτέ δεν σκέφτηκα να γυρίσω στην ΑΕΚ απλά για να κλείσω την καριέρα μου. Δεν ήθελα να το κάνω αυτό. Ήθελα να προσφέρω στην ομάδα, να την βοηθήσω. Το μπάσκετ του κόουτς με βοηθά πολύ σε αυτό. Ένας από τους λόγους που γύρισα είναι και αυτός. Ήθελα να με πιστεύει ο προπονητής, να ξέρει τι μπορώ να κάνω. Αυτό φάνηκε και στο παρκέ».

Για το πρωτάθλημα της Γερμανίας και τα ζητήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα: «Το να οργανώσεις ένα πρωτάθλημα στα δεδομένα της Γερμανίας είναι πολύ δύσκολο. Όλες οι ομάδες πληρώνουν στην ώρα τους, τα γήπεδα είναι γεμάτα. Το θεωρώ δεδομένο ως εργαζόμενος να πληρωθείς στην ώρα σου. Στην Ελλάδα είναι μία χαρά το να είσαι δύο - τρεις μήνες πίσω. Στο εξωτερικό με ρωτούσαν αν υπάρχει πρόβλημα στην καθυστέρηση 15 ημερών. Δεν λέω για την Μπάμπεργκ, εκεί ήταν αυτόματη η πληρωμή. Είναι ένα ζήτημα που έχει παγιωθεί στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω την κρίση, αλλά είναι σημαντικό να πληρώνεις αυτά που τάζεις. Το παράδειγμα του Ρεθύμνου είναι σημαντικό, δεν πληρώνει πολλά, αλλά αυτά που λέει τα πληρώνει. Αυτό συμβάινει και στην Γερμανία. Έχουν καλό όνομα. Σχετικά με εμάς... Υπάρχει το μάρκετινγκ, τα διαρκείας. Στην Γερμανία υπάρχουν χωριά. Πραγματικά χωριά. Δεν έχουν τι να κάνουν εκεί, βλέπουν το μπάσκετ ως έναν ωραίο τρόπο ψυχαγωγίας. Πρέπει να βρουμε τρόπου να φέρουμε κόσμο στα γήπεδα. Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να έχει 500-1000 φιλάθλους. Πρέπει να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Στην Γερμανία είναι αλλιώς τα πράγματα. Το κλειστό συμβόλαιο εκεί είναι πάρα πολύ δυνατό, όπως στο ΝΒΑ. Είσαι εργαζόμενος και οι εργοδότες πληρώνουν, όπως πρέπει να κάνουν».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.