Header Ads


Πότε θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους - Ξεκινούν οι αιτήσεις και για το voucher των 600 ευρώ

Πότε θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους - Ξεκινούν οι αιτήσεις και για το voucher των 600 ευρώ


Την Πέμπτη 9 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις των επιστημονικών κλάδων για το training voucher των 600 ευρώ. Τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου η πρώτη πληρωμή του.
Την Πέμπτη 9 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις από 180.390 επιστήμονες για το training voucher των 600 ευρώ, με την πρώτη πληρωμή του να γίνεται μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου.
«Τα λεφτά θα είναι καθαρά, αφορολόγητα, μη συμψηφιστέα, μη κατασχετέα. Σε λίγες ώρες θα αναρτηθεί η πρόσκληση και κατόπιν της πρόσκλησης την άλλη Πέμπτη μπορούν πλέον όλοι οι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, ασκούμενοι δικηγόροι, μηχανικοί,  γιατροί, οδοντίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές) να υποβάλουν αίτηση», ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ η πρώτη πληρωμή των 400 ευρώ θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους που έχουν ενεργοποιήσει το voucher.  Μέχρι το τέλος Απριλίου θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

Μετά τα πρόγραμμα για τους επιστήμονες ύψους 600 ευρώ, θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τη ομάδα των επιστημονικών κλάδων, καθώς από τον Μάιο και έπειτα θα καταστούν κι εκείνοι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ.

Πότε πληρώνεται το επίδομα των 800 ευρώ

Μετά τις 10 Απριλίου θα ξεκινήσει να καταβάλλεται το επίδομα των 800 ευρώ, σε όσους εργαζόμενους έχουν συμπληρώσει την ειδική φόρμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  supportemployees.yeka.gr.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους εργοδότες τα αιτήματα μέχρι τώρα έχουν φτάσει τις 460.000 που αντιστοιχούν σε 720.211 εργαζόμενους. Στην άλλη πλατφόρμα (supportemployees.yeka.gr) που υποβάλουν αίτηση οι εργαζόμενοι, μέσα σε δύο ημέρες οι αιτήσεις ανέρχονται σε 120.866.

H πρώτη κατηγορία των εργαζομένων των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με διοικητική εντολή, θα πληρωθεί ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους και εφόσον ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία (στις 10 Απριλίου).

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, «μια επιχείρηση  μπορεί να έχει κάνει αίτηση μέχρι τις 20/4 που είναι η προθεσμία για τις πληγείσες επιχειρήσεις, οπότε ο εργαζόμενός τους μπορεί να τα πάρει και μετά το Μάιο τα συγκεκριμένα χρήματα από τη δεύτερη κατηγορία επιχειρήσεων. Από τις πρώτες, θα τα πάρουν όλοι μέσα στον Απρίλιο», διευκρίνισε.

Μέτρα στήριξης και τον Μάιο

«Ο οικονομικός προγραμματισμός της κυβέρνησης γίνεται με σχέδιο και ευθύνη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το βάθος και την ένταση της κρίσης που κάνεις δεν ξέρει ποια θα είναι... Σήμερα θα μπουν οι ΚΑΔ όλων των πληγεισών επιχειρήσεων δια μέσου τζίρου. Το 86% των επιχειρήσεων που αντιστοιχούν σε ΚΑΔ μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα της προστασίας των οικονομικών ευεργετημάτων του κράτους.

Ταυτόχρονα, η περίμετρος η χρονική θα διευρυνθεί και για  το Μάιο, καθώς θα επεκταθεί η χρονική διάρκεια της κρίσης. Είμαστε έτοιμοι για Μάρτιο, Απρίλιο αλλά και για Μάιο» τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης. «Εκτιμούμε ότι θα βγούμε από την κρίση, άλλα πρέπει να προσέχουμε να μένουμε σπίτι, όσο πιο καλά συμπεριφερθούμε τόσο πιο σύντομα θα βγούμε από την κρίση» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο Δώρο του Πάσχα, ο υπουργός εξήγησε ότι θα καταβληθεί κανονικά σε όλους τους εργαζομένους, από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί (άνευ ΚΑΔ).

«Σε όλες τις άλλες επιχειρήσεις μεταφέρουμε την καταβολή του μέχρι 30/6/20. Εξαγγείλαμε με τον κ. Σταϊκούρα ότι το συμπληρωματικό τμήμα του Δώρου που θα απολεσθεί από τους εργαζόμενους ως μη δεδουλευμένο, για τμήμα του Μαρτίου και τον Απρίλιο, θα καταβληθεί από τον Προϋπολογισμό» σημείωσε.

«Δώσαμε το 3,6% του ΑΕΠ της χώρας, όταν ο μέσος όρος των παρεμβάσεων των ευρωπαϊκών χώρων είναι 2%. Δεν υπάρχουν μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων στον οικονομικό σχεδιασμό μας», διαβεβαίωσε.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.