Header Ads


Φεύγει ο Τότο Βολφ από τη Mercedes και πάει στην Aston Martin;

Φεύγει ο Τότο Βολφ από τη Mercedes και πάει στην Aston Martin;


Φουντώνουν οι φήμες ότι ο διευθυντής της Mercedes στη Formula 1, Τότο Βολφ, ετοιμάζεται να μεταπηδήσει του χρόνου στην Aston Martin, ενώ ο ίδιος δεν τις διαψεύδει κατηγορηματικά!
Μία μεγάλη ανατροπή θα δούμε στο τέλος της σεζόν στη Formula 1 σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιστότοπου ‘’Motorsport-Total.com», όπου αναφέρεται ότι μία ομάδα μεγάλων επενδυτών ενδιαφέρεται να προσλάβει τον Τότο Βολφ για λογαριασμό της ομάδας Aston Martin Lagonda AML.
Ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes θα αναλάβει μία θέση κλειδί με ποσοστά στη βρετανική ομάδα, όπως συμβαίνει και τώρα όπου κατέχει το 30% του γερμανικού team.

H Αston Martin θα διαδεχθεί το 2021 την ομάδα της Team Racing Point μετά την εξαγορά του 25% των μετοχών της από τον Λόρενς Στρολ. Ο Καναδός διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βολφ, ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε για το deal της αγοράς της Aston Martin από τον Στρολ στα τέλη του 2019.

Ψαλίδισμα αρμοδιοτήτων

Ενας από τους λόγους που θα ωθούσαν τον Αυστριακό σε μία τέτοια εκκωφαντική μεταγραφή θα μπορούσε να είναι η αλλαγή ηγεσίας στην κορυφή του ομίλου Daimler, όπου πλέον έχει αναλάβει τα ηνία ο Όλε Κελένιους στη θέση του Τσέτσε. Ο Βολφ είχε μέχρι πρόσφατα απόλυτη ελευθερία στις κινήσεις του, όμως ο Κελένιους λέγεται ότι του έχει ψαλιδίσει τις αρμοδιότητες και ότι δεν τον εμπιστεύεται τόσο πολύ όσο ο προκάτοχός του.

Μάλιστα αναφέρονται και δύο σχετικά παραδείγματα που προκάλεσαν την οργή του Βολφ. Το ένα αφορά την κωλοτούμπα της Mercedes στη μυστική συμφωνία της FIA με τη Ferrari, όπου οι Γερμανοί πρωτοστάτησαν εναντίον της και ηγήθηκαν ενός γκρουπ επτά ομάδων. Τελικά όμως αποσύρθηκαν από την υπόθεση μετά από παρασκηνιακή συνάντηση του Κελένιους με τον πρόεδρο της Ferrari, Ελκαν. Το δεύτερο παράδειγμα αφορά την αλλαγή στάσης της Mercedes σχετικά με το Γκραν Πρι Αυστραλίας, όπου το γερμανικό team ήταν αρχικά υπέρ της διεξαγωγής του και τελικά ψήφισε κατά μετά από «σύσταση» του Κελένιους στον Βολφ.

«Μισή» διάψευση

Λέγεται μάλιστα ότι η μεταγραφή του νυν διευθυντή της ομάδας της Mercedes οριστικοποιήθηκε μετά από αυτά τα δύο γεγονότα, όταν επέστρεψε από την Αυστραλία στην Ευρώπη μαζί με τον Στρολ στο ιδιωτικό αεροπλάνο του Καναδού μεγιστάνα, όπου έγιναν και οι τελικές συζητήσεις.

Ο ίδιος ο Τότο Βολφ προχώρησε σε μία διάψευση του δημοσιεύματος, η οποία κρίνεται διπλωματική και σίγουρα όχι απόλυτα κατηγορηματική. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η συγκεκριμένη ιστορία δεν ισχύει. Δεν θα γίνω CEO της Aston Martin», άρα δεν απέκλεισε να έχει κάποιον άλλον ρόλο στη βρετανική ομάδα που θα είναι παρόμοιος με τον σημερινό του στη Mercedes.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.