Header Ads


Κομνηνός: «Ο Αγγελόπουλος είναι από τους… τρελούς που επενδύουν»

Κομνηνός: «Ο Αγγελόπουλος είναι από τους… τρελούς που επενδύουν»

Ο Πατρίκ Κομνηνός μίλησε στο για το Basketball Champions League και τις διαφορές με την Euroleague, τόνισε πως υπήρξαν επαφές με Παναθηναϊκό – Ολυμπιακό και στάθηκε στην επόμενη μέρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ενώ αναφέρθηκε και στον Μάκη Αγγελόπουλο.Αναλυτικά όσα είπε ο CEO του Basketball Champions League στο sdna.gr:

Σε πρώτη φάση, ο Κομνηνός μίλησε για την ΕΠΟ και την δημιουργία της Super League, λέγοντας: «Η ΕΠΟ δεν ήταν έτοιμη για μία μεγάλη επιτυχία, δεν μπορούσε να διαχειριστεί το Euro 2004. Η Superleague φτιάχτηκε με μεγάλες προσδοκίες αλλά πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι και αυτοί μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα. Τότε είχαμε έναν κοινό στόχο, όλοι μαζί και όταν καθίσαμε στο τραπέζι ο Πέτρος Κόκκαλης αποδέχθηκε την πρόταση να γίνει πρόεδρος και την δεύτερη χρονιά ήθελε να δώσει την θέση στον Βαρδινογιάννη. Η Superleague δημιουργήθηκε για να βοηθάει τις ομάδες αλλά κάποια στιγμή οι αντιπαλότητες δημιούργησαν στρατόπεδα μεταξύ των ομάδων».

Για την UEFA και το BCL, τόνισε: «Στην Ελλάδα είμαστε οπαδοί της νίκης και όχι φίλαθλοι, είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου και στην UEFA ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Το όραμα του Μπάουμαν με κέρδισε και θέλησα να βοηθήσω, η UEFA ήταν για εμένα ένα πλοίο αλλά η μοίρα της ήταν προδιαγεγραμμένη. Πλέον το BCL είναι μια διοργάνωση που έχει μια σταθερά και μεγαλώνει.

Οι λίγκες θέλησαν να υπάρξει μια διοργάνωση ώστε να μην υποβαθμιστεί το πρωτάθλημά τους. Η σύμβαση του BCL είναι 50-50 με τις λίγκες και τις FIBA. Αμερικάνοι και FIBA έχουν τα δικαιώματα όπως το Basketball Champions League αλλά το Δ.Σ. έμεινε το ίδιο».

Για την μεγάλη συνεργασία με τους Αμερικανούς και το πρόσωπο της FIBA, ανέφερε: «Εμείς είχαμε μια στρατηγική ώστε τα τρία πρώτα χρόνια να στήσουμε το… μαγαζί. Όταν εγώ βγήκα να μιλήσω υπήρχε μια αρνητική εικόνα για τη FIBA και τη θεωρούσαν παλιομοδίτικη, ότι εξυπηρετούσε πολιτικά συμφέροντα και ότι η μόνη της ασχολία αφορούσε τις Εθνικές το καλοκαίρι.

Είχε ανάγκη η FIBA να διοργανώσει παιχνίδια και να ξαναφτιάξει το όνομα της. H FIBA έχει χρήματα αλλά θέλαμε συνεργάτες για να μεγαλώσουμε το προϊόν μας.

Οι Αμερικάνοι έχουν επενδύσει τα χρήματά τους. Μία από τις εταιρίες είναι η Warner Bros, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Μαζί με άλλους επένδυσαν σε εμάς επειδή μας πιστεύουν. Όλοι είναι από την Αμερική, κάναμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αγόρασαν μετοχές.Η δημοτικότητα του μπάσκετ είναι μεγάλη αλλά τα οικονομικά ήταν πιο κάτω και θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερα έσοδα».

Για την πρόταση του BCL και τις διαφορές με την Euroleague, ανέφερε: «Η δική μας πρόταση είναι ισορροπημένη σε σχέση με την Euroleague, είχαμε κάποιους κανόνες από τότε που αρχίσαμε , διαφορετικούς από αυτούς της Euroleague. Ο σκοπός μας δεν είναι να φτάσουμε την Euroleague αλλά να μεγαλώσουμε το μπάσκετ στην Ευρώπη γενικά. Το πρόβλημα του μπάσκετ είναι πως συγκρίνουμε τα ποσά με το ποδόσφαιρο. Παράδειγμα, ο Σαντ Ρος είναι μια από τις καλύτερες μεταγραφές που έγιναν αλλά λέμε πήγε για μόλις 500 χιλιάδες.

Όσα χρήματα και να βάλουμε δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε μια ομάδα που θέλει να παίζει σε μια συγκεκριμένη διοργάνωση. Όταν μια ομάδα θέλει να σπαταλήσει χρήματα για να παίξει στην Euroleague από το Eurocup δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τα brands είναι πιο ισχυρά από τα αποτελέσματα, για παράδειγμα η Βενέτσια είναι πρωταθλήτρια αλλά η μεγάλη ομάδα είναι η Αρμάνι και αυτό είναι κάπως περίεργο καθώς δεν αφήνει το παραμύθι της Λέστερ να υπάρξει. Το δικαίωμα στο όνειρο στο BCL δεν το στερούμε.

Η Μπάμπεργκ ήταν σε 9 από τις 12 σεζόν στην Euroleague αλλά μόλις φτιάχτηκε η Μπάγερν την έδιωξαν για το πιο ισχυρό brand. Συζητάμε με ομάδες που θέλουν να μεγαλώσουν αλλά όχι να καταστραφούν. Ακούμε τις φωνές των ομάδων για να λύσουμε το πρόβλημα που υπάρχει στην Ευρώπη. Το Διηπειρωτικό είναι ένα τρόπαιο που μπορεί κάποιος να διεκδικήσει μέσω του BCL».

Για τις επαφές που υπήρχαν με τους «αιώνιους» αντιπάλους: «Στόχος είναι να υπάρχει ένα σωστό και υγιές μοντέλο για τις ομάδες του BCL, ώστε να μπορούν να παίζουν σε μια διοργάνωση και χρειάζεται μια προσέγγιση που θα είναι σωστή. Θα θέλαμε τη Μακάμπι και άλλες ομάδες. Συζητάμε με όλες τις ομάδες. Μιλήσαμε με Παναθηναικό και Ολυμπιακό, όχι για να λάβουν μέρος στην διοργάνωση, αλλά για να καταλάβουμε πως βλεπουν το μπάσκετ. Καμία από τις 11 ομάδες που έχουν κλειστά συμβόλαια με την Euroleague δεν μπαίνει στο κάδρο συζητήσεων για το BCL. 

Μιλήσαμε με τον Παναθηναϊκό και τον κύριο Γιαννακόπουλο. Η ομάδα είναι βασικό μέλος της οικογένειας της FIBA, υπάρχει μία διαχρονική σχέση. Φτάσαμε πιο κοντά σε επαγγελματικές και ανθρώπινες συζητήσεις, αλλά δεν μπήκαμε σε βάθος για μια μετακόμιση στο BCL γιατί δεν μπορούσε να προσφέρει αυτά που ήθελε η ομάδα. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ πως η πορεία των τριών επόμενων χρόνων θα αναδείξει τη δύναμη και την βελτίωση του BCL. Παράλληλα θα υπάρξει ευκαιρία στην αγορά για να αξιολογηθεί το κλειστό μοντέλο της Euroleague. Όλοι θα κληθούν να απαντήσουν αν η Euroleague τους προσφέρει αυτά που θέλουν».

Για τον Ολυμπιακό: «Έκανε μία επιλογή βασισμένη σε δική του στρατηγική. Δεν ήθελε να εστιάσει στην Euroleague, αλλά δεν του άρεσαν οι όροι διεξαγωγής στο πρωτάθλημα. Αν μια ομάδα αποχωρήσει από το εθνικό πρωτάθλημα σημαίνει πως θα χάσει φίλαθλο κοινό, τίτλους. Κανένας δεν το θέλει αυτό».

Για την Euroleague: «Εμείς με την Euroleague δεν έχουμε… πόλεμο αλλά διαφορετική φιλοσοφία. Η Euroleague διαλέγει 16 ομάδες με μεγάλα Brands. Εμείς είμαστε η μόνη διοργάνωση που δίνει μια προοπτική στις ομάδες. Δίνουμε την δυνατότητα στον πρωταθλητή Πολωνίας να συμμετάσχει σε μία διοργάνωση της Ευρώπης και, ως αποτέλεσμα, βοηθήσαμε το πρωτάθλημα της Πολωνίας. Μας ενδιαφέρει πολύ η οργανική ανάπτυξη».

Για το Final Four στην Ελλάδα και τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Ο ρόλος του Αγγελόπουλου είναι διαφορετικός και επιλέγει να συμμετέχει στο BCL καθώς ταιριάζει στην ΑΕΚ όπως και άλλες ομάδες. Ο Αγγελόπουλος είδε τι έπαθε η Γκραν Κανάρια, η Νταρουσάφακα. Είναι ένας άπό τους «τρελούς» που επενδύουν, δεν έχει χορηγό πίσω του. Παρακολουθεί αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Περιμένουμε να δούμε τις ομάδες που θα φτάσουν στο Final Four και θα δούμε τι θα γίνει».

Για το πρόγραμμα σε Euroleague και «παράθυρα»: «Οι μέτοχοι βάζουν παιχνίδια την ώρα των εθνικών πρωταθλημάτων. Η Euroleague έχει ανταγωνισμό αλλά στο επίπεδο υπάρχει διαφορά και δεν μπορεί να ταυτιστεί ο φίλαθλος».

Για τις προοπτικές και το αν το μπάσκετ θα είναι καλύτερο σε δύο χρόνια: «Η συνολική προσπάθεια έχει αυτό τον στόχο και σκοπό να βοηθήσουμε τις λίγκες. Ο κύριος Ζαγκλής είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Είναι τιμή να τον έχουμε σε αυτή τη θέση. Είναι ένα μήνυμα προς τον ελληνικό αθλητισμό. Σκοπός μας είναι να προχωράει μπροστά το μπάσκετ και να γίνεται όσο καλύτερο για τον κόσμο».

Δείτε τα τελευταία νέα πατώντας εδώ


ΑΕΚ ΕΙΔΗΣΕΙΣ || ΑΕΚ ΝΕΑ || ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.