Header Ads


Πώς μειώθηκε το κόστος της «Αγια-Σοφιάς» και οι πιθανές ημερομηνίες για εγκαίνια

Πώς μειώθηκε το κόστος της «Αγια-Σοφιάς» και οι πιθανές ημερομηνίες για εγκαίνια


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατάφερε να μειώσει δραστικά το κόστος κατασκευής του νέου γηπέδου, ενώ έχει δύο ημερομηνίες για εγκαίνια στο μυαλό του.

Ο Βασίλης Βέργης αποκαλύπτει στην Live Sport πώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατάφερε να μειώσει δραστικά το κόστος κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς».

Όπως αναφέρει, το αφεντικό της ΑΕΚ κατάφερε να ρίξει συνολικά κατά 17,5 εκατ. ευρώ τα έξοδα για τα μπετά και το στέγαστρο. Η αρχική προσφορά για το πρώτο κομμάτι ήταν της τάξης των 20 εκατ. ευρώ αλλά το deal έκλεισε στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ ανάλογη ήταν η αρχική τιμή και για το στέγαστρο, που τελικά έκλεισε σχεδόν στα μισά, 10,5 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομήθηκαν 17,5 εκατ. ευρώ και το κόστος κατασκευής συγκρατήθηκε στα 65 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, αναφέρονται και οι πρώτες εκτιμήσεις για τα έσοδα που θα αποφέρει στην ΑΕΚ το νέο γήπεδο. Αν και ακόμη είναι ασαφές ποια θα είναι τα λειτουργικά έξοδα, υπολογίζεται πως σε ετήσια βάση θα φέρνει στα ταμεία της ΠΑΕ έσοδα ανάλογα του τηλεοπτικού συμβολαίου, τη στιγμή που η «Ένωση» εισπράττει 6,5 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη Nova.

Επίσης, όπως αναφέρει επίσης η Live Sport, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει στο μυαλό του δύο ημερομηνίες για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Η πρώτη είναι η 14η Απριλίου του 2021, που συμπίπτει με τα 97 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΚ, ενώ η δεύτερη είναι η 19η Μαΐου του 2021, που αποτελεί ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο.

sportsfm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.