Header Ads


Κορωνοϊός -Πάτρα: Ερχεται πλοίο με Ελληνες από Ιταλία - Οι οδηγοί ταξί αρνούνται να τους παραλάβουν

Κορωνοϊός -Πάτρα: Ερχεται πλοίο με Ελληνες από Ιταλία - Οι οδηγοί ταξί αρνούνται να τους παραλάβουν


Στο λιμάνι της Πάτρας αναμένεται να φθάσει σήμερα, γύρω στις 8 το βράδυ, το πλοίο «Cruise Olympia» από την Ανκόνα, το οποίο μεταφέρει περισσότερους από 400 Έλληνες που ζουν ή φοιτούν στην Ιταλία.
Το καράβι έφυγε από το λιμάνι της Ανκόνα με 4ωρη περίπου καθυστέρηση, καθώς επρόκειτο να αποπλεύσει στις 5.30 το απόγευμα, αλλά έφυγε κατά τις 10 το βράδυ, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα της Πάτρας, tempo24. news.

Οι επιβάτες του πλοίου, αφού καταγραφούν από τις Αρχές θα μπουν σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους. Πολλοί θα μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους, ωστόσο, αρκετοί δεν έχουν μέσο που θα τους μεταφέρει στα σπίτια τους.
Για τη μεταφορά των συγκεκριμένων, όπως αναφέρει το σωματείο ιδιοκτητών ταξί της Πάτρας, ζητήθηκε άτυπα να τους μεταφέρουν οδηγοί ταξί της Πάτρας.

Το Σωματείο καλεί τα μέλη του να μην προχωρήσουν στη μεταφορά των επιβατών από την Ιταλία, καθώς όπως αναφέρει θα μπουν και οι ίδιοι σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιοκτητών ταξί της Πάτρας:

«Σας ενημερώνουμε πως αύριο καταφθάνει στην Πάτρα πλοίο από την Ιταλία στο πλαίσιο του επαναπατρισμού των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών κρίνονται ως μεγίστης επικινδυνότητας για τη διασπορά του ιού και γι’ αυτό, για όλους όσοι επαναπατρίζονται, ισχύει η υποχρέωση του άμεσου αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Γίνονται παρατύπως κρούσεις για τη μεταφορά των συγκεκριμένων ανθρώπων με Δημοσίας Χρήσεως οχήματα και μεταξύ αυτών και τα ταξί. Η Διοίκηση του Σωματείου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι κάθετα αρνητική για την εν λόγω μεταφορά κι αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την αποτροπή των συναδέλφων γιατί σε κάθε περίπτωση θα κινδυνεύσουμε άμεσα εμείς οι ίδιοι και οι οικογένειές μας και όσοι έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Βρισκόμαστε ήδη σε διαβουλεύσεις με το αρμόδιο Υπουργείο, την Περιφέρεια, το Λιμεναρχείο και τον ΟΛΠΑ προκειμένου να γίνει από την πολιτεία η ασφαλής μεταφορά των επιβατών με άλλα μέσα του κράτους.

Όσοι συνάδελφοι, παρά τις οδηγίες, μεταφέρουν επιβάτες των πλοίων θα καταγραφούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και θα τους επιβληθεί καραντίνα καθώς θα παροπλιστούν και τα οχήματα για το διάστημα που προβλέπεται.

Το θέμα είναι άκρως επικίνδυνο και γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες από όλους.

Σημείωση: Η επικινδυνότητα της μεταφοράς αυτών των επιβατών είναι μεγάλη και για το λόγο αυτό απαγορεύεται η έξοδος τους από το λιμάνι και η επιβίβασή τους θα γίνει εντός του περιφραγμένου χώρου του λιμανιού από την πόρτα του καραβιού που θα τους μεταφέρει».

Σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά τους στους τόπους κατοικίας τους

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Παναγιώτης Τσώνης, «ο ΟΛΠΑ έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, για την αποβίβαση των επιβατών και την μεταφορά τους στους τόπους κατοικίας τους».

Ειδικότερα, στο λιμάνι, θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ έχει ενημερωθεί και η διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας.

Όσον αφορά στην μεταφορά των επιβατών, ο Παναγιώτης Τσώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όσοι δεν ταξιδεύουν με δικά τους μέσα μεταφοράς, θα επιβιβαστούν ανά 20 άτομα σε λεωφορεία που θα μισθώσει ο ΟΛΠΑ, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες ασφαλείας που υπάρχουν.

Επίσης, για όσους θα αναχωρήσουν από την Πάτρα με αυτοκίνητα συγγενικών ή φιλικών τους προσώπων, που θα έχουν έλθει για να τους παραλάβουν, θα επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης του πλοίου σε κάθε όχημα.

Τέλος, όσον αφορά επιβάτες που ο τόπος κατοικίας τους είναι στην Πάτρα και δεν έχουν δικά τους μεταφορικά μέσα, έχει ληφθεί μέριμνα από τον ΟΛΠΑ να μεταφερθούν και αυτοί με λεωφορεία, αφού θα έχουν ληφθεί πρώτα όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.