Header Ads


Συγκλονίζει ο Στραματσόνι: «Φίλε, είναι ένας εφιάλτης, ένας πόλεμος – Μην κάνετε το ίδιο λάθος με εμάς»

Συγκλονίζει ο Στραματσόνι: «Φίλε, είναι ένας εφιάλτης, ένας πόλεμος – Μην κάνετε το ίδιο λάθος με εμάς»


Ανατριχιαστική συνέντευξη του Αντρέα Στραματσόνι στα «ΝΕΑ». 
Σε απομόνωση στο σπίτι του στη Ρώμη, περιγράφει ωμά, με δάκρυα στα μάτια την καταστροφή που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στην Ιταλία.
Ο Αντρέα Στραματσόνι ζει τον εφιάλτη. Από κοντά. Κλεισμένος στο διαμέρισμά του στη Ρώμη, μαζί με την οικογένειά του. Φοβάται όσο ποτέ άλλοτε στη ζωή του. Και το λέει, ανοιχτά και τίμια. Αλλά και με την αμφιβολία να είναι έκδηλη σε κάθε λέξη του, αναφορικά με το πότε θα βγει η Ιταλία από την ακραία κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «…διαβάζω πως στην Ελλάδα είστε καλύτερα από εμάς. Εύχομαι να ακούτε όλα όσα σας λένε, γιατί εμείς κάναμε μεγάλα λάθη. Και τώρα μετράμε μόνο νεκρούς».

Ας ελπίσουμε στο καλό σενάριο του Μαίου…

Συνεχίζοντας, ο Στραματσόνι θέλησε να στείλει ένα μήνυμα «…στους φίλους μου τους Ελληνες. Οι συμβουλές που σας δίνουν οι υπεύθυνοι είναι όλα όσα πρέπει να κάνετε. Μείνετε σπίτι σας, μην ταξιδεύετε. Μην επιτρέπετε να έρχεται κόσμος από άλλες χώρες. Εμείς κάναμε αυτό το λάθος. Ερχόταν κόσμος από παντού, απ’ όλη την Ευρώπη. Εφευγαν Ιταλοί, έκαναν ταξίδια και γύριζαν και άρχισε να εξαπλώνεται παντού. Αν κάνετε υπομονή μπορεί να γλιτώσετε αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολη, ο πόνος θα είναι αφόρητος».

Καταγράφοντας την ωμή πραγματικότητα που βιώνει η Ιταλία, ο έμπειρος τεχνικός, τόνισε δακρυσμένος: «Φίλε, είναι ένας εφιάλτης. Επικοινώνησες μαζί μου γιατί διαβάζεις και ακούς για τη χώρα μας. Οσο μεγάλο κι αν σας φαίνεται αυτό που ζούμε, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Τα νούμερα που ακούγονται μπορεί να μην είναι καν τα αληθινά. Ισως είναι διπλάσια και τριπλάσια. Στη Ρώμη που βρίσκομαι δεν είναι όπως σε άλλες περιοχές, αλλά ο κόσμος είναι φοβισμένος, μέσα στο σπίτι. Η κυβέρνηση χθες βράδυ ανακοίνωσε νέα μέτρα. Μπορεί κάποιος να πάει σε τρία μόνο μέρη: στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο και στο σούπερ μάρκετ. Ολα τα υπόλοιπα είναι κλειστά, τα πάντα. Η χώρα μας είναι σαν φάντασμα. Οι άνθρωποι δεν πάνε στη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν λεφτά. Υπάρχουν άνθρωποι που σε λίγο καιρό δε θα έχουν χρήματα να ζήσουν. Η οικονομία διαλύεται και αυτό δε θα είναι μόνο ιταλικό φαινόμενο. Είναι φρικτό. Απερίγραπτο».

Ο ίδιος και η οικογένειά του είναι καλά στην υγεία τους. Ομως έχει φίλους παντού, σε όλη την Ιταλία. Κάποιοι έχουν προβληθεί από τον ιό, κάποιοι έχουν δικούς τους ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή. «Είμαστε καλά. Είμαστε κλεισμένοι μέσα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά είμαστε καλά στην υγεία μας. Ομως έχω πολλούς φίλους που δεν είναι καλά. Εχω πάρα πολλούς φίλους στο Μιλάνο, από τότε που ήμουν στην Ιντερ και εκεί η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Εχω φίλους στο Ούντινε, στο Τορίνο, στο Μπέργκαμο, που ζει τον μεγαλύτερο εφιάλτη. Κάθε μέρα μετρούν νεκρούς. Οι εικόνες είναι τραγικές εκεί, δεν μπορεί να χωρέσει ο νους πως μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι. Και καθημερινά ακούμε κι άλλους κι άλλους. Δεν ξέρω πως θα βγούμε απ’ όλο αυτό. Δεν ξέρω πότε θα συνέλθει η Ιταλία. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν θα συνέλθουμε ποτέ και θα ζούμε στην κανονικότητα που ζούσαμε».

Για τους θανάτους στην Ιταλία, η απάντηση του Στραματσόνι σοκάρει: «Δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι αυτοί που πεθαίνουν. Δυστυχώς υπάρχουν νέοι άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή. Μόλις χθες (σ.σ. το Σάββατο) λίγο μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης μάθαμε πως ένας άνθρωπος μόλις 29 χρονών και ένας ακόμα 45 χρονών. Το καταλαβαίνεις; Ενας άνθρωπος 29 χρονών πέθανε εξαιτίας του κορωνοϊού. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μοιάζει μη αναστρέψιμη. Αυτό είναι το πιο άσχημο. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει φίλε, πότε θα τελειώσει όλο αυτό, αν θα τελειώσει».

Οσο για το Μπέργκαμο και το παιχνίδι της Αταλάντα με τη Βαλένθια; «Ναι, φυσικά και έχει παίξει ρόλο. Ταξίδεψαν άνθρωποι από το Μπέργκαμο στο Μιλάνο, που ο ιός ήταν σε έξαρση. Κανείς δεν σκέφτηκε να γίνει το ματς χωρίς κόσμο, όμως κανείς δεν περίμενε πως θα συμβεί όλο αυτό. Ηρθαν άνθρωποι από την Ισπανία και γύρισαν στη Βαλένθια, γεμίζοντας και εκεί όλη την πόλη. Δε θα έπρεπε να είχε γίνει αυτό το παιχνίδι ή θα έπρεπε να γίνει χωρίς κόσμο. Αλλά τώρα δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Τώρα πρέπει να προσευχηθούμε, φίλε. Να προσευχηθούμε για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης».

Οσο για το ποδόσφαιρο; Ούτε λόγος: «Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Εδώ υπάρχει πλέον η ζωή. Εχουμε πόλεμο. Μακάρι να τελειώσει όλο αυτό, να τελειώσει ο πόλεμος αυτός, να μην υπάρχουν άλλες χαμένες ζωές και θα έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Σας εύχομαι καλή τύχη στην Ελλάδα. Προσευχηθείτε για εμάς».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.