Header Ads


Μητσοτάκης: «Κοινωνική ευθύνη αλλιώς δραστικά μέτρα»

Μητσοτάκης: «Κοινωνική ευθύνη αλλιώς δραστικά μέτρα»


Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.
Με νέο τηλεοπτικό μήνυμα απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς τους πολίτες για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό.

Την επομένη της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στον λαό του τι σημαίνει αυτή η απόφαση για την ελληνική οικονομία.

Επίσης, έστειλε σαφές μήνυμα στους πολίτες για τήρηση των μέτρων και συνέστησε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, με δεδομένη και την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων. Σημειώνεται, πως το διάγγελμα του πρωθυπουργού, κατά τα φαινόμενα, θα είναι τακτικό. Δηλαδή θα πραγματοποιείται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, αλλά και όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Συμπολίτες μου,

Επικοινωνούμε ξανά, όπως σας έχω υποσχεθεί, για τα νέα δεδομένα στα μέτωπα της υγείας μας και της οικονομίας. Για να ανακοινώσω τις νέες πρωτοβουλίες μας. Αλλά και για να σας στείλω και πάλι μήνυμα ενότητας, πειθαρχίας και υπευθυνότητας. Θα το επαναλάβω όσο πιο απλά γίνεται: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Πήραμε νωρίτερα από άλλες χώρες δραστικά μέτρα για να μειώσουμε τη διάδοση του ιού, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικά θα είναι.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα. Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ.

Ναι, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιστήμη θα αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία νωρίτερα από ό,τι αναμέναμε. Αλλά για τους επόμενους μήνες δεν θα υπάρξει καμιά μαγική λύση. Θα στηριχθούμε στις δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο ενισχύεται με ταχύτατους ρυθμούς: Προσθέτουμε κλίνες και κρεβάτια εντατικής, αγοράζουμε αναπνευστήρες και αναλώσιμα. Και προσλαμβάνουμε 2.000 νοσηλευτές και ειδικούς γιατρούς.

Ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί υπό την απόλυτη καθοδήγηση του Υπουργείου Υγείας. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι είναι παρόντες, με σημαντικές δωρεές, σε τούτη τη δύσκολη στιγμή. Καλώ, όμως, και τους απόντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Κάνω επίσης έκκληση στους πολίτες να ακούν μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις. Τα fake news κάνουν κακό στην υγεία, σωματική και ψυχική.

Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές».


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.