Header Ads


Βαρύ το 9ο κρούσμα του κοροναϊού: Με πνευμονία στην εντατική ένας 66χρονος

Βαρύ το 9ο κρούσμα του κοροναϊού: Με πνευμονία στην εντατική ένας 66χρονος


Συναγερμός στο υπουργείο Υγείας και εντολή για νέα έκτακτα μέτρα, καθώς το 9ο κρούσμα του κοροναϊού, στην Πάτρα, είναι το πρώτο πραγματικά σοβαρό, με έναν 66χρονο να βρίσκεται με πνευμονία στην εντατική.
Ένας 66χρονος είναι ο Έλληνας ταξιδιώτης, που αποτελεί το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα.



Η περίπτωσή του, ωστόσο, είναι η πρώτη πραγματικά σοβαρή, καθώς νοσηλεύεται με πνευμονία στην εντατική, στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 66χρονος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα, το προηγούμενο διάστημα, θυμίζουμε, είχε ταξιδέψει σε Αίγυπτο και Ισραήλ. Σύμφωνα με το iefimerida.gr, εισήχθη στο νοσοκομείο την Καθαρά Δευτέρα με πυρετό και δύσπνοια.

Στο νοσοκομείο του Ρίου, μάλιστα, έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς η περίπτωση υποβαθμίστηκε και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα. Στα δύο 24άωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική στο νοσοκομείο του Ρίο έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων, ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί.

Σύμφωνα με το thebest.gr και το tempo24 δόθηκε εντολή στο προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου που ήρθε σε επαφή μαζί του να τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα 14 ημερών!

Στο νοσοκομείο του Ρίου πηγαίνει και η σύζυγος του 66χρονου και ένας ιερέας, καθώς είχαν ταξιδέψει μαζί με γκρουπ 53 ατόμων σε Αγίους Τόπους, Αίγυπτο και Όρος Σινά.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, σπεύδει εκτάκτως στο Ρίο αυτή την ώρα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.