Header Ads


Κορωνοϊός: 1.000.000 μηνύματα στο 13033 την πρώτη ημέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: 1.000.000 μηνύματα στο 13033 την πρώτη ημέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας


Εντυπωσιακό είναι το νούμερο των μηνυμάτων στο 13033 όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Η πρώτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού βρήκε τους Έλληνες να ακολουθούν τις οδηγίες και να στέλνουν μηνύματα στο 13033 για να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους.
Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στο MEGA και εξήγησε:

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Από αυτά το 2/3 ήταν έγκυρα. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους».

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής συνέχισε λέγοντας: «Προσθέσαμε την τεχνολογία κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα. To σύστημα λειτουργεί ομαλά και μπορεί να... σηκώσει μεγάλο αριθμό μηνυμάτων ανά ώρα».

Πάντως το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν στείλει τόσα μηνύματα την πρώτη ημέρα έχει τα θετικά αλλά και τα αρνιητικά. Το θετικό είναι ότι ακολουθούν τις οδηγίες της κυβέρνησης με σκόπο τον περιορισμό των μετακινήσεων αλλά από την άλλη ο αριθμός των μηνυμάτων φαντάζει μεγάλος για τις απαραίτητες μετακινήσεις.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.