Header Ads


Απαγορεύθηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων - 1.000 ευρώ το πρόστιμο!

Απαγορεύθηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων - 1.000 ευρώ το πρόστιμο!


Σε εφαρμογή τίθεται από την Πέμπτη το πρωί το νέο μέτρο απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων το οποίο μάλιστα θα επιφέρει και βαρύ πρόστιμο, 1000 ευρώ.
Το μέτρο ισχύει για εξωτερικούς χώρους όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ανθρώπων με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως άλλων ευθυνών ιδίως ποινικών», είπε. 

«Αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρα, με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων», πρόσθεσε. 

«Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στις οικίες τους και η κυκλοφορία πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και όταν είναι αναγκαία. Εξαίρεση αποτελούν μετακινήσεις για αγορά τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Παράλληλα αυστηροποιούνται τα μέτρα για την εργασία και οι εταιρείες θα πρέπει να τηρούν 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των εργαζομένων στα γραφεία», 
πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Όσον αφορά τον περιορισμό κυκλοφορίας και μετακινήσεων ανεξαρτήτως ατόμων, τόνισε πως είναι αυστηρή σύσταση και όχι απαγόρευση.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.