Header Ads


Μπακάκης: «Αν δουλεύεις και προσπαθείς θα παίξεις με τον Καρέρα - Είμαστε σε καλό δρόμο»

Μπακάκης: «Αν δουλεύεις και προσπαθείς θα παίξεις με τον Καρέρα - Είμαστε σε καλό δρόμο»


Όσα είπε ο διεθνής αμυντικός πριν το ματς με τον Άρη.
Ο Μιχάλης Μπακάκης μίλησε στη Nova, για τη δουλειά που κάνει ο Μάσιμο Καρέρα από τη στιγμή που ανέλαβε την ΑΕΚ, αναφέρθηκε για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και για το ματς της Κυριακής (19:30) με τον Άρη.
Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αγωνιστική του κατάσταση και την ομάδα;

«Η ομάδα είναι πολύ ανεβασμένη. Δουλεύουμε αρκετό καιρό με τον προπονητή και όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Καταλαβαίνουμε τι θέλει στο γήπεδο. Δουλεύουμε σε κάποια τρεξίματα που δεν μπορούν να βγουν από την αρχή. Θέλει κάποια βάση και βγαίνουν μετά. Όπως συμβαίνει τώρα. Ολοι οι παίκτες δίνουν το 100%. Παίζουμε με πάθος και δύναμη. Να μη δεχόμαστε γκολ, να έχουμε κυρίαρχο λόγο στο γήπεδο. Και στο μέλλον πιστεύω θα είμαστε καλύτερα».

Για τη διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ;

«Μας έλειπε αυτό το aggressive στην ομάδα. Με την έλευση του κ. Καρέρα το έχουμε βελτιώσει κατά πολύ. Το δουλεύουμε. Εχει αυτή την απαίτηση: να τρέχει από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Είναι πολύ καλό αυτό και βλέπετε ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ».

Για το γκολ του Αραούχο με τον ΠΑΟ και πόσο δύσκολο είναι για έναν αμυντικό να έχει απέναντί του έναν τόσο απρόβλεπτο παίκτη;

«Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Λίγο αν τους αφήσεις μπορούν να σου κάνουν γκολ. Υπάρχουν γρήγοροι παίκτες που μπορούν να σου ξεφύγουν στο χώρο, αλλά δεν έχουν τόσο την ποιότητα να κάνουν το γκολ. Ο Αραούχο έχει πολλή ποιότητα. Λίγο αν τον αφήσεις σου κάνει το γκολ.  Όπως είδατε και με τον Παναθηναϊκό δεν χρειάστηκε πολύ… Ξέρουμε ποιος είναι, τον θέλαμε στην ομάδα, είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει και μακάρι στο μέλλον να βάλει κι άλλα γκολ».

Για τον Καρέρα;

«Είναι 100% επαγγελματίας. Όταν χρειαστεί θα κάνει την πλάκα του. Όταν χρειαστεί να φωνάξει θα φωνάξει. Η ομάδα τώρα δουλεύει πάρα πολύ επαγγελματικά. Είναι μεγάλη προσωπικότητα και στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Αυτά που λέει είναι σωστά, θέλουμε να τα τηρούμε κατά γράμμα. Ετσι πρέπει. Γι’ αυτό βγαίνει το αποτέλεσμα στο γήπεδο. Κάνουμε αυτό που θέλει και όλοι κοιτάμε τον στόχο μας που είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Για το ματς με τον Άρη;

«Ο Άρης ειδικά στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Εχει καλή ομάδα. Θα είναι και ψυχολογικά ανεβασμένος από την πρόκρισή του στο Κύπελλο. Όμως κι είμαστε πολύ καλά. Το δείχνουμε στα τελευταία παιχνίδια ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και θα πάμε μέσα στο «Βικελίδης» να πάρουμε τη νίκη».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Άρη;

«Είναι μια επιθετική ομάδα. Εχει παίκτες ποιοτικούς και γρήγορους μπροστά. Κοιτάζει και την άμυνά του, αλλά έχει ποιοτικούς παίκτες μπροστά που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Πρέπει να ειμαστε συγκεντρωμένοι. Να εχουμε πάθος και δύναμη, όπως στα τελευταία παιχνίδια, ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για τη νίκη σε ντέρμπι μετά από καιρό;

«Σίγουρα ανακουφιστήκαμε. Μονο και μόνο στο άκουσμα ότι έχουμε να κερδίσουμε ντέρμπι 22 μήνες δεν μας άρεσε καθόλου. Στα μεγάλα παιχνίδια δεν μπορούσαμε να πάρουμε νίκη. Μας προβλημάτιζε. Σίγουρα χαρήκαμε με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ανακουφιστήκαμε. Τώρα θα έχουμε διαφορετικό «αέρα». Δεν θα έχουμε στην πλάτη μας ότι έχουμε να πάρουμε ντέρμπι 22 μήνες. Οπότε είναι ένα θετικό στοιχείο. Βλέπουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Αν ήταν προπονητής στην ΑΕΚ και είχε Μάνταλο, Ολιβέιρα, Λιβάγια, Αραούχο θα τους χρησιμοποιούσε;

«Θα τους έβαζα όλους μέσα προσωπικά, αλλά θα είχα απαίτηση να τρέχουν και να κάνουν κι άμυνα. Οσοι καλοί είναι επιθετικά, θα ήθελα να είναι και αμυντικά. Οποιος δεν μου κάνει τη δουλειά μου θα τον άφηνα στον πάγκο».

Για την τριπλέτα Αραούχο, Λιβάγια, Ολιβέιρα;

«Είναι πολύ ικανοί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Αν πιάσουν απόδοση μπορούμε να δούμε τρομερά πράγματα. Αλλά δεν είναι μονο αυτοί οι τρεις… Είναι και ο Μάνταλος, ο Κλωναρίδης, ο Αλμπάνης. Εχουμε πολλούς. Μην ξεχάσω. Εχουμε παίκτες με ποιότητα στην ομάδα. Υπάρχουν και ματς με ιδιαιτερότητες που μπορεί πχ να μη χρειαστεί ο Ολιβέιρα και να χρειαστεί ο Κλωναρίδης. Ή να μη χρειαστεί ο Λιβάγια και να χρειαστεί ο Αλμπάνης. Είναι κάποιες ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα που ο προπονητής κρίνει ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Ή τι δουλειά θα πρέπει να κάνει κάθε παίκτης. Γι’ αυτό και το ρόστερ είναι 28-29 παίκτες. Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και στοιχεία, όπου ο προπονητής βλέπει, κρίνει και χρησιμοποιεί τον κάθε παίκτη για να κάνει αυτό που πρέπει».

Για το γεγονός ότι ο Καρέρα τους υπολογίζει όλους;

«Ο κ. Καρέρα είναι προπονητής που αν δει στην προπόνηση ότι προσπαθείς, δουλεύεις, έχεις θέληση και δεν τα παρατάς θα πάρεις την ευκαιρία και θα παίξεις. Αυτό για κάθε παίκτη είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο στην ΑΕΚ, σε όλο το ποδόσφαιρο, γιατί υπάρχουν προπονητές που κλειδώνουν σε 14-15 παίκτες και λένε «αυτοί θα παίξουν». Ο κ. Καρέρα δεν είναι έτσι. Είναι ένας προπονητής ο οποίος αν δει ότι προσπαθείς θα σου δώσει την ευκαιρία να παίξεις κι αν την αρπάξεις θα συνεχίσεις να παίζεις»
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.