Header Ads


Για «διπλό» κορυφής στην Πολωνία η Βασίλισσα!

Για «διπλό» κορυφής στην Πολωνία η Βασίλισσα!


Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Άνβιλ Βλόκλαβεκ εκτός έδρας απόψε (04/12, 19:30) για την 7η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του BCL και με νίκη θα μείνει σίγουρα στην 1η θέση





Έπειτα από διακοπή για μία εβδομάδα, το Basketball Champions League άρχισε ξανά από χθες (03/12) και συνεχίζεται απόψε (04/12), με την ΑΕΚ να έχει ένα εκτός έδρας παιχνίδι, κόντρα στην Άνβιλ Βλόκλαβεκ (19:30-ΕΡΤ3) στο «HalaMistrzów» της Πολωνίας.

Το ματς αυτό, αφορά στην 7η αγωνιστική στον Β’ Όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης της FIBA και είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αυτή η αγωνιστική σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Να πούμε ότι η Βασίλισσα έχει ρεκόρ 4-2 και έχει 1 βαθμό περισσότερο από τη σημερινή αντίπαλό της, αφού οι Πολωνοί ακολουθούν με 3-3 και προσπαθούν να μπουν στην πρώτη τετράδα, που δίνει και πρόκριση στη φάση των «16».

Η ΑΕΚ προέρχεται από ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ, από τη Ράστα Βέχτα, οπότε πλέον ψάχνει την επιστροφή στις νίκες, στην Ευρώπη.

Να θυμίσουμε, ότι φέτος το σύστημα έχει αλλάξει και η 1η θέση στον όμιλο, παίζει σημαντικό ρόλο για τις διασταυρώσεις στα νοκ-άουτ ματς.

Από τη φάση των «16» και μετά, θα υπάρχει πλεονέκτημα έδρας, σε σειρές που θα κρίνονται συνολικά στις δύο νίκες (best of three).

Το ίδιο θα συμβεί και στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οπότε, η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου της, αυτόματα θα εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας, στους «16» και στους «8», δηλαδή θα έχει τον πρώτο λόγο για να φτάσει στο Final-4.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Μάριο Τσάλμερς βρίσκεται κανονικά στην αποστολή, ενώ εκτός είναι ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το κάταγμα στο χέρι του.

Για τους Πολωνούς, δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών και ο Ιγκόρ Μίλιτσιτς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

*Διαιτητές στο αποψινό ματς θα είναι οι Μάριους Τσιουλίν (Ρουμανία), Άντρις Αουνκρότζερς (Λετονία) και Βίλιους Ματσιουλάιτις (Λιθουανία).

Το πανόραμα της 7ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου του BCL:

Τρίτη (03/12):

Ράστα Βέχτα-Σαν Πάμπλο Μπούργος 87-93

Ορτέζ-Μπαντίρμα 76-96

Τετάρτη (04/12):

Χάποελ Ιερουσαλήμ-Αντβέρπ Τζάιαντς 19:00

Άνβιλ Βλόκλαβεκ-ΑΕΚ 19:30-ΕΡΤ3

Η Βαθμολογία (Σε 7 αγώνες):

Σ. Π. Μπούργος 11 (4-3)

Ρ. Βέχτα 11 (4-3)

Χάποελ Ιερ.* 10 (4-2)

ΑΕΚ* 10 (4-2)

Μπαντίρμα 10 (3-4)

Άνβιλ Βλ.* 9 (3-3)

Ορτέζ 9 (2-5)

Αντβέρπ Τζ.* 8 (2-4)

*Έχουν από ένα ματς λιγότερο.

*aek365.org
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.