Header Ads


Ποιος είναι ο Λεονίντ Σλούτσκι που θέλει η Ένωση!

Ποιος είναι ο Λεονίντ Σλούτσκι που θέλει η Ένωση!


Τρεις φορές πρωταθλητής Ρωσίας, με τεράστια εμπειρία από Τσάμπιονς Λιγκ ο προπονητής που προσπαθεί να φέρει ο Ιβιτς στην Ένωση, διαβάστε τα πάντα για την καριέρα του 48χρονου προσωπικού φίλου του Ρομάν Αμπράμοβιτς.





O Λέοντιντ Σλούτσκι γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1971 στο Βόλβογκραντ και έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ζβέζντα Γκορόντισε.

Αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας και σε ηλικία μόλις 19 ετών τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και αναγκάστηκε να σταματήσει.

Μιλώντας ο ίδιος για τον τραυματισμό που έβαλε τέλος στην καριέρα τονίζει: "Πηγαίνοντας στην προπόνηση μια γειτόνισσα με σταμάτησε και μου ζήτησε να κατεβάσω τη γάτα της από ένα δέντρο. Δεν μπορούσα να πω όχι. Παρότι τότε ήμουν λεπτός, όχι όπως τώρα που είμαι ολόκληρο αγριογούρουνο, το κλαδί έσπασε και έπεσα από πολύ μεγάλη ύψος. Προσγειώθηκα με το γόνατο και χτύπησα και στο πρόσωπο. Το γόνατο μου διαλύθηκε και τότε δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Πέρασα έναν χρόνο στο νοσοκομείο. Μου έλεγαν ότι το πόδι μου δεν θα λυγίζει καθόλου. Έδωσα αγώνα να αποθεραπευθώ και μάλιστα έκανε και μια προσπάθεια να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο αλλά δεν τα κατάφερα". 

Η αγάπη του για το άθλημα τον οδήγησε να στραφεί στην προπονητική: «Άλλαξα τα σχέδιά μου. Έτσι εκείνη την ημέρα πέθανε ένας ποδοσφαιριστής, αλλά γεννήθηκε ένας προπονητής. Αποφάσισα να σπουδάσω ως προπονητής. Ήταν ένα απίστευτο σοκ για τη μητέρα μου. Είπε ότι θα μπορούσα να γίνω τα πάντα , ένας δικηγόρος, ένας δημοσιογράφος , αλλά όχι ένας προπονητής! Είχαμε σοβαρές συζητήσεις αλλά στο τέλος κέρδισα».

Το 1993 σε ηλικία 22 ετών έπιασε την πρώτη του δουλειά ως προπονητής. Προσελήφθη στις ακαδημίες της Ολίμπια Βόλογκραντ. Έμεινε εκεί ως το 2001 και ανέδειξε πολλούς ποδοσφαιριστές που έκαναν εξαιρετική καριέρα. Ακολούθησε ένα μικρό πέρασμα από μια ερασιτεχνική ομάδα όπου δούλεψε για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητή.

Τη διετία 2002-04 δούλεψε στην Ουραλάν και στη συνέχεια για τρία χρόνια στην FC Mόσχα.  Το Δεκέμβριο του 2007 ανέλαβε την Κρίλια Σοβιέτοφ από την οποία παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 μετά από μια ήττα από την Τέρεκ Γκρόζνι. Ο Σλούτσκι αποχώρησε λόγω της έντονης φημολογίας ότι ο πρόεδρος της Κριλια είχε στήσει το ματς.

Στις 26 Οκτωβρίου 2009 αναλαμβάνει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη θέση του Χουάντε Ράμος και γίνεται ο πιο πετυχημένος Ρώσος τεχνικός. Θα μείνει μέχρι το 2016 και θα εδραιώσει την ομάδα με μόνιμη παρουσία στο Champions League και πολλούς τίτλους. Το 2010 η ΤΣΣΚΑ θα φτάσει στα προημιτελικά του θεσμού καθώς την απέκλεισε η μετέπειτα πρωτααθλήτρια Ίντερ και δύο χρόνια μετά στη φάση των "16".  Με τον Σλούτσκι στο τιμόνι της θα κερδίσει τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ. Θα αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς το 2013, το 14 και το 16. Mάλιστα το 2014 είχε δεχυθεί πολύ μεγάλη πρόταση από τον Ιβάν Σαββίδη για να έρθει στον ΠΑΟΚ όμως απάντησε αρνητικά και στην πορεία απέκλεισε τον ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ από τους 32 του Europa League.

Η δουλειά του τον καθιέρωσε μέσα στους κορυφαίους Ρώσους τεχνικούς και η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ τον στήριξε ακόμα και σε σεζόν που η ομάδα δεν πήγε τόσο καλά. Έφυγε από τον σύλλογο της Μόσχας τον Οκτώβριο του 2016.

 Ο φίλος Αμπράμοβιτς και το πέρασμα από την Αγγλία

Στη συνέχεια, με την παρότρυνση του πολύ στενού του φίλου Ρόμαν Αμπράμοβιτς,  μετακόμισε στον Λονδίνο. Έμαθε αγγλικά και τον Ιούνιο του 2017 έπιασε δουλειά στη Χαλ που αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ. Αποχώρησε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς καθώς η ομάδα είχε μόλις τέσσερις νίκες σε 20 ματς.

Τον Ιούνιο του 2018 έπιασε δουλειά στην Φίτεσε. Έβγαλε την ομάδα στο πλέι οφ και έχασε την έξοδο στο Europa League στο τελευταίο ματς. Στις 30 Νοεμβρίου παραιτήθηκε από τον ολλανδικό σύλλογο λόγω κακών αποτελεσμάτων.

Το πέρασμα από την εθνική

Από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, παράλληλα με την ΤΣΣΚΑ, εργάστηκε και στην εθνική ομάδα της Ρωσίας. Την οδήγησε στα τελικά του Euro 2016. Εκεί ξεκίνησε με ισοπαλία 1-1 απέναντι στην Αγγλία αλλά στη συνέχεια οι ήττες από Σλοβακία και Ουαλία έφεραν τον αποκλεισμό. Παραιτήθηκε μετά την επιστροφή της ομάδας στη Ρωσία.

Η προσωπική ζωή 

Ο πατέρας του ήταν κορυφαίος μποξέρ στη Ρωσία. Πέθανε ότι ο Λεονίντ ήταν πέντε ετών. Η μητέρα του ήταν δασκάλα. Χώρισε το 2018 με τη σύζυγο του Ιρίνα με την οποία έχει έναν γιο τον Ντμίτρι που είναι ράπερ.

Η σχολή Σλούτσκι

Τον Δεκέμβριο του 2016 η ΤΣΣΚΑ άνοιξε μια σχολή ποδοσφαίρου στο Βόλγκογκραντ προς τιμή του Σλούτσκι. Της έδωσε μάλιστα το όνομα του. Το 2018 η ΤΣΣΚΑ αποχώρησε από τη σχολή και ο Σλούτσκι, που στήριζε οικονομικά, άσκησε έντονη κριτική στη νέα διεύθυνση. Πριν από περίπου έναν χρόνο ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με τα αδέλφια Μπερετζούτσκι θα χτίσουν ένα γήπεδο όπου θα παίζουν τα παιδιά της σχολής. 

Ιδιαίτερη προσωπικότητα

Ο Λεονίντ Σλούτσκι είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που δεν μασάει τα λόγια του και δεν φοβάται να τσαλακωθεί. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτική σειρά ως guest star και έχει δουλέψει πολλές φορές ως σχολιαστής αγώνων στη ρωσική τηλεόραση. Είναι γνωστά τα αστεία που κάνει πολλές φορές μπροστά στις κάμερες αλλά και οι αντιδράσεις του στον πάγκο όταν εκνευρίζεται. Πρόσφατα δημιούργησε προφίλ στο Instagram όπου κυρίως αυτοσαρκάζεται. Ανεβάζει φωτογραφία όπου τρώει μπέργκερ, βίντεο με αστείες αντιδράσεις του και  μοντάζ με τον εαυτό του να κάνει surfing ή να μοιάζει με τον κλόουν του θρίλερ «It».

«Είναι απλά κάτι αστείο. Αν κάποιος με ακολουθεί, σημαίνει ότι με θεωρεί ένα ενδιαφέρον άτομο. Προσπαθώ να δείχνω κάτι θετικό. Μερικές φορές είμαι ένας κλόουν, αλλά παραμένω προπονητής και ένας προπονητής είναι πάντα απασχολημένος με το ποδόσφαιρο. Όχι 24 ώρες την ημέρα, αλλά 23 ώρες και 55 λεπτά. Τα υπόλοιπα πέντε λεπτά είναι για το Instagram» δηλώνει.

4-2-3-1 και 4-3-3

Ο Σλούτσκι στην καριέρα του δεν έχει “κόλλημα” με κάποιο σύστημα αλλά παίζει ανάλογα με το υλικό που έχει στα χέρια του. Στην ΤΣΣΚΑ έπαιζε κυρίως με 4-2-3-1 και 4-4-2 ενώ στην Φίτεσε ξεκίνησε με 4-3-3 και στη μέση περίπου της παρουσίας του γύρισε σε 4-2-3-1.

aek365.org
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.