Header Ads


Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις Αγγελόπουλου για το γήπεδο!

Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις Αγγελόπουλου για το γήπεδο!


Ο Μάκης Αγγελόπουλος βρίσκεται στο τελικό στάδιο συζητήσεων με Πολιτεία, συνεταίρους και συνεπενδυτές, προκειμένου να ολοκληρωθεί σύντομα η παραχώρηση του κλειστού Άνω Λιοσίων στην ΚΑΕ ΑΕΚ.

Με την από 15/11/19 ψήφο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, το Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων θα αποτελέσει τη νέα έδρα της ΑΕΚ, με την ΚΑΕ να ανακοινώνει με περηφάνια πριν από λίγες ημέρες πως «Η "Βασίλισσα" βρίσκεται αγκαλιά με την μεγαλύτερη κατάκτηση της σύγχρονης ιστορίας της κι ετοιμάζεται να μπει στο νέο της σπίτι».

Την Δευτέρα (02/12), ο Μάκης Αγγελόπουλος και άνθρωποι της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ είχαν πολύωρες συναντήσεις, προκειμένου να μπουν στη θέση τους και τα τελευταία κομμάτια του παζλ, ώστε να επισπευθούν οι διαδικασίες.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ συζητάει με υποψήφιους συνχρηματοδότες, καθώς στο μέρος που θα «στεγαστεί» πια η ομάδα, θα δημιουργηθεί μια «κιτρινόμαυρη πολιτεία», σε συνεργασία με το Δήμο Φυλής, που παρουσίασε πριν από λίγους μήνες το πρότζεκτ «Φυλή 2021».

Οι άνθρωποι της ΚΑΕ «μάχονται» με το χρόνο και όπως όλα δείχνουν, δεν θα προλάβουν να εκπληρώσουν την αρχική τους επιθυμία, που ήταν να κάνουν πρεμιέρα στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, για την 14η αγωνιστική της EKO Basket League.

Αυτό, διότι πρέπει να συνταχθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, βάση άρθρου 9 (*), και να αξιολογηθεί από την Κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Συνεπώς, είναι φύσει αδύνατο η ομάδα να μεταφερθεί εκεί μέσα σε μόλις 10 ημέρες, καθώς πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις.

Αυτό θα είναι το νέο «σπίτι» της ΑΕΚ (pics)

Επόμενος στόχος είναι η διακοπή του πρωταθλήματος, δηλαδή μεταξύ 8 και 29 Φεβρουαρίου 2020. Εφόσον δεν γίνει εφικτό ούτε αυτό, τότε - λογικά πάντα - η ομάδα θα μετακομίσει στο Κλειστό της Πάλης την επόμενη σεζόν, προκειμένου να γίνουν ολα σωστά, να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες της και - κυρίως - να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους παίκτες, οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στους στόχους τους.

Πάντως, επιθυμία των ανθρώπων της ΑΕΚ και κυρίως του Μάκη Αγγελόπουλου είναι τα εγκαίνια του νέου γηπέδου να γίνουν σε ημέρα αγώνα, προκειμένου να γίνει μια μεγάλη γιορτή, με τους οπαδούς παρέα, και όχι σε «νεκρή» ημέρα.

Το άρθρο 9:

«Άρθρο ένατο

Τροποποίηση του άρθρου 56 του ν. 2725/1999 (Α' 121) "Ρύθμιση θεμάτων γυμναστηρίων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων"

Στο άρθρο 56 του ν. 2725/1999 προστίθεται νέα παράγραφος που φέρει τον αριθμό 12 και έχει ως εξής:

"12. Κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης που αφορά τη διαδικασία της εκμισθώσεως ή της με αντάλλαγμα παραχωρήσεως της χρήσεως ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οποιοδήποτε ολυμπιακό συγκρότημα δύναται, χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός, να εκμισθωθεί ή να παραχωρηθεί η χρήση του με αντάλλαγμα σε Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Α.Ε.) που αγωνίζεται στην ανώτατη κατηγορία του οικείου επαγγελματικού πρωταθλήματος, εφόσον η υποψήφια μισθώτρια ή παραχωρησειούχος Α.Α.Ε. υποβάλλει συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο αξιοποίησης ή επισκευής ή μετασκευής της ολυμπιακής εγκαταστάσεως και αναλάβει όλες τις δαπάνες αξιοποίησης ή της επισκευής ή μετασκευής της, καθώς και τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησής της. Στην περίπτωση αυτή η χρονική διάρκεια της μισθώσεως ή της παραχωρήσεως της χρήσεως δύναται να είναι ίση ή μεγαλύτερη των δέκα (10) ετών με την δυνατότητα ισόχρονης παρατάσεώς της"».

gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.