Header Ads


Πρωταθλητής και στη Σουηδία ο Αϊντάρεβιτς! (vid)

Πρωταθλητής και στη Σουηδία ο Αϊντάρεβιτς! (vid)


Για πρώτη φορά, μετά από 14 χρόνια, η Τζουργκάρντεν πήρε τον τίτλο της πρωταθλήτριας στη Σουηδία, την τελευταία αγωνιστική και μάλιστα με δραματικό τρόπο.
Στην 30η και τελευταία αγωνιστική, η Τζουργκάρντεν ήθελε ένα βαθμό για να πάρει τον τίτλο και έπαιξε στην έδρα της Νόρκεπινγκ. Εκεί όπου τα βρήκε σκούρα, καθώς πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, βρέθηκε να χάνει 2-0.


Στο 8ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λαουρίτσεν άνοιξε το σκορ για τη Νόρκεπινγκ και στο 14' ο Χακσαμπάνοβιτς, ξεμαρκάριστος, έπιασε την κεφαλιά για το 2-0. Η εξέλιξη αυτή ευνοούσε την Μάλμε, η οποία, την ίδια στιγμή, προηγούνταν με 2-0 στην έδρα της Έρεμπρο και περνούσε εκείνη μπροστά.

Όμως τα δεδομένα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Με την έναρξη της επανάληψης, στην ενδεκάδα της Τζουργκάρντεν πέρασε ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς και με τη συμπλήρωση 50 λεπτών ο Κάρλστρομ μείωσε σε 2-1, με δυνατό σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 65ο λεπτό, η Τζουργκάρντεν έφερε το ματς εκεί που ήθελε, με τον Μπάγια Τουράι να ισοφαρίζει σε 2-2. Τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους έγιναν ακόμα καλύτερα στο 73', όταν η Νόρκεπινγκ έμεινε με δέκα παίκτες.

Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και έτσι, με 68 βαθμούς σε 30 αγωνιστικές η Τζουργκάρντεν στέφθηκε πρωταθλήτρια Σουηδίας.

Για ένα ημίχρονο, η Μάλμε ήταν πρωταθλήτρια, αλλά ο βαθμός που, τελικά, πήρε η Τζουργκάρντεν, δεν της επέτρεψε να πάρει εκείνη τον τίτλο, παρά το επιβλητικό 5-0 στην έδρα της Έρεμπρο.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.