Header Ads


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Μια νίκη αφιερωμένη στον Φερνάντο Σάντος (pics & vid)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Μια νίκη αφιερωμένη στον Φερνάντο Σάντος (pics & vid)


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 04/11/2001: ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0

Η ΑΕΚ της σεζόν 2001-02, με το Μάκη Ψωμιάδη διαχειριστή και με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, κατέληξε σε απώλεια του τίτλου στην ισοβαθμία, αλλά και σε κατάκτητη του Κυπέλλου Ελλάδας. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, όμως, η χρονιά είχε πολλές περιπέτειες και πολλές διακυμάνσεις.

Η σχέση αφεντικού και προπονητή διαταράχθηκε πολύ σύντομα, όταν ο Πορτογάλος κατάλαβε πού… είχε μπλέξει, και στις αρχές του Νοέμβρη τα σύννεφα πάνω από τη σχέση τους ήταν κατάμαυρα, με τις πληροφορίες να μιλούν ακόμα και για επικείμενη απόλυση! Το ίδιο μαύρα ήταν και τα σύννεφα πάνω από την Αττική, προκαλώντας μια απίστευτη ολοήμερη νεροποντή που προς στιγμήν απείλησε τη διεξαγωγή του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τελικά ο αγώνας έγινε κανονικά. Και όχι μόνο έγινε, αλλά τελείωσε και με θρίαμβο της ΑΕΚ με σκορ 2-0 απέναντι σε έναν αντίπαλο που ερχόταν με τον αέρα που του έδινε η καλή πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη Φιλαδέλφεια, όμως, του κόπηκε ο αέρας. Η λασπομαχία έβγαλε νικήτρια την ΑΕΚ, με τον Βασίλη Τσιάρτα να ανοίγει το σκορ στο 27’ με συρτό κτύπημα φάουλ και με τον Ντέμη Νικολαϊδη να σημειώνει στο 78’ το 2-0 με εκπληκτική κεφαλιά ψαράκι, αξιοποιώντας μπαλιά 30μέτρων του Τσιάρτα!

Εκεί είδαμε και την πιο «δυνατή» σκηνή της βραδιάς: ο Ντέμης έφυγε πανηγυρίζοντας προς τον πάγκο της ΑΕΚ, δείχνοντας στους συμπαίκτες τους να πάνε όλοι εκεί. Οι περισσότεροι έπεσαν πάνω στον Σάντος –με πρώτο τον Ντέμη βέβαια- και του αφιέρωσαν το γκολ και τη διαφαινόμενη νίκη.

Μία εβδομάδα μετά την ήττα-σοκ από τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή, η ΑΕΚ απαντούσε με μια μεγάλη νίκη, στην οποία θα προστίθεντο άλλες πέντε, γεγονός που θα επέτρεπε στην ομάδα του Σάντος να φτάσει στα Χριστούγεννα με +5 από τον Ολυμπιακό. Κάπου εκεί, όμως, θα εκδηλωνόταν το πρόβλημα στις σχέσεις Σάντος-Ψωμιάδη και θα ακολουθούσε η παραίτηση του προπονητή, η ανάκλησή της λόγω της πίεσης παικτών και οπαδών και η συνέχιση της συνεργασίας με ραγισμένο το γυαλί και με τα αποτελέσματα που σας είπαμε στην αρχή.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Λάκης, Φερούζεμ, Γκαμάρα, Κασάπης, Ζήκος, Ζαγοράκης, Πετκόφ, Κωνσταντινίδης, Τσιάρτας (89’ Κωστένογλου) Νικολαϊδης




Στις 4 Νοεμβρίου

4/11/28 Γουδί-ΑΕΚ 1-2 (Πρωτάθλημα Αθήνας)                                         

4/11/45 ΑΕΚ-Φωστήρας 6-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας –το μοναδικό χατ-τρικ με την ΑΕΚ για τον «προπολεμικό» Κουτσουλιέρη)

4/11/51 ΑΕΚ-Αστέρας 2-1 (Πρωτάθλημα Αθήνας –νίκη με δύο απευθείας φάουλ από Γιάννη Κανάκη και Ηλία Παπαγεωργίου)

4/11/56 ΑΕΚ-Απόλλων 3-3 (Πρωτάθλημα Αθήνας –η ΑΕΚ «επέστρεψε» από 0-2 και 2-3 με ένα γκολ του Σταματιάδη και δύο του Κανάκη, ενώ ο Εμμανουηλίδης έχασε τεράστια ευκαιρία για το γκολ της νίκης στο 85’)

4/11/59 ΑΕΚ-Ηλυσιακός 3-1 (Κύπελλο Ελλάδας)

4/11/70 AEK-Βέροια 8-2 (Α’ Εθνική –ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ με χατ –τρικ Παπαϊωάννου και από ένα των Σταθόπουλου, Πομώνη, Σκευοφύλακα, Παπαεμμανουήλ, Βεντούρη, ενώ ακυρώθηκαν πέντε γκολ της ΑΕΚ, εκ των οποίων τα δύο κανονικά!!!)

4/11/73 AEK-Καλαμαριά 4-1  (Α’ Εθνική –ο προπονητής της Καλαμαριάς αντικατέστησε τον τερμαοτφύλακα Τσαγγάρη στο 35’, με το σκορ στο 2-0)

4/11/79 ΑΕΚ-Καστοριά 4-2 (Α’ Εθνική –η ΑΕΚ προηγήθηκε 4-0 στο ημίχρονο, με τον Μπάγεβιτς να πετυχαίνει χατ-τρικ στην επιστροφή του από απουσία ενός μήνα)

4/11/84 AEK-ΠΑΟΚ 2-2 (Α’ Εθνική –η ΑΕΚ δεν «κλείδωσε» το ματς στις ευκαιρίες για τρίτο γκολ και τιμωρήθηκε με το 2-2 από τον Σίγγα στο 89’)

4/11/90 AEK-Πανσερραϊκός 1-0 (Α’ Εθνική –αγχώδης νίκη με γκολ του Τόνι Σαβέβσκι)

4/11/92 Αϊντχόβεν-ΑΕΚ 3-0 (προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ –η νίκη με 1-0 στην Αθήνα «ακυρώθηκε» από το χατ-τρικ του Ρομάριο)

4/11/96 Αθηναϊκός-ΑΕΚ 0-7 (Α’ Εθνική –μπορεί να ήρθε αργά το πρώτο γκολ, από τον Κετσπάγια στο 33’, αλλά ακολούθησε χατ τρικ του Ντέμη και από ένα γκολ των Σαβέβσκι, Κωστή, Κοπιτσή)

4/11/00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1 (Α’ Εθνική –η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Νικολαϊδη, αλλά η εχθρική διαιτησία του Τσαγκαράκη έκανε εύκολο το έργο του Ολυμπιακού)

4/11/07 ΑΕΚ-Ηρακλής 1-2 (Α’ Εθνική –ήττα-σοκ και απρόσμενη διακοπή του νικηφόρου σερί των 6 αγώνων στο ξεκίνημα)

4/11/10 ΑΕΚ-Αντερλεχτ 1-1 (Γιουρόπα Λιγκ -ο Πόλακ απάντησε αμέσως στο γκολ του Μπλάνκο με πέναλτι)

4/11/12 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0 (Α’ Εθνική –ο Καρνέζης απέτρεψε το 1-1 στο 94’ με απόκρουση παγκόσμιας κλάσης στο σουτ του Κουτρουμπή)




πηγή: aek365.org
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.