Header Ads


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Η πρώτη νίκη στο Champions League με κανονιά του Λύμπε! (pics & vids)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Η πρώτη νίκη στο Champions League με κανονιά του Λύμπε! (pics & vids)


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006: ΑΕΚ-ΛΙΛ 1-0
Στις τέσσερις συμμετοχές που είχε η ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ και στους 24 συνολικά αγώνες που έχει δώσει σε φάση ομίλων, έχει δύο νίκες, δώδεκα ισοπαλίες και δέκα ήττες.

Οι δύο αυτές νίκες ήρθαν μετά από 21 ματς, στα οποία η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει να κερδίσει και ήρθαν… κολλητά. Στη 1 και στις 21 Νοεμβρίου 2006, απέναντι σε Λιλ και Μίλαν στο ΟΑΚΑ, με το ίδιο σκορ: το 1-0.

Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια έγινε η αρχή. Το 1-0 επί της Λιλ με το ασύλληπτο σουτ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 74ο λεπτό. Ήταν ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, πάγκο και τους οπαδούς της ΑΕΚ στο γήπεδο (31.148 εισιτήρια) και σε όλο τον κόσμο, καθώς έβαζε τέλος σε ένα πολύ αρνητικό σερί στη διοργάνωση. Ήταν, όμως, και μια νίκη που έβαζε την ΑΕΚ στη θέση της διεκδικήτριας της πρόκρισης, μιας πρόκρισης που θα μπορούσε να έχει πάρει αν η Μίλαν δεν… σφύριζε αδιάφορα στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τη Λιλ.

Μετά την ήττα με 3-0 στην πρεμιέρα από τη Μίλαν, το 1-1 με την Αντερλεχτ στο ΟΑΚΑ και τη νέα ήττα με 3-1 στην έδρα της Λιλ, η ΑΕΚ δεν είχε άλλα περιθώρια.

Ήθελε μόνο νίκη στον τέταρτο αγώνα της και πίεσε γι’ αυτήν, ειδικά από τη στιγμή που ο Αγγλος διαιτητής Στιβ Μπένετ απέβαλε τον τότε παίκτη της Λιλ και νυν παίκτη του (σημερινού αντιπάλου της ΑΕΚ) Παναθηναϊκού Στάθη Ταβλαρίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 22’ για φάουλ στον Περπαρίμ Χετεμάι.

Από εκεί και μετά, η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει, αλλά χωρίς να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες. Η πιο έμπειρη και πιο ποιοτική αντίπαλός της όχι μόνο δεν άφηνε χώρους, αλλά απειλούσε και σε κάθε ευκαιρία, αναγκάζοντας τον Στέφανο Σορεντίνο να επέμβει σωτήρια σε δύο περιπτώσεις.

Όσο περνούσε η ώρα, φαινόταν ότι το γκολ θα μπορούσε να έρθει μόνο από κάτι εξαιρετικό, όπως μια ατομική προσπάθεια. Και οι παίκτες που θα μπορούσαν να το κάνουν ήταν πολύ συγκεκριμένοι. Ένας από αυτούς, ο Νίκος Λυμπεεόπουλος, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή στο 74’, έκανε την προσποίηση στον Μακούν και το… μπουμπούνισε, όπως ακούμε τον Κώστα Μιαούλη να λέει στην περιγραφή της φάσης στο βίντεο που παραθέτουμε.

Ήταν η… λύτρωση. Ήταν η πρώτη νίκη και θα ακολουθούσε και αυτή με τη Μίλαν. Ήταν η καλύτερη παρουσία της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η πρόκριση στη φάση των 16 δεν θα ερχόταν (η ελληνική ομάδα συνέχισε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ως 3η). Έμειναν μόνο οι δυνατές αναμνήσεις από εκείνες τις μεγάλες στιγμές με την… αγαπησιάρικη ΑΕΚ της σεζόν 2006-07.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας, Μόρας, Γεωργέας, Ζήκος, Έμερσον (46’ Καπετάνος), Χετεμάι (87’ Κυριακίδης) Τόζερ, Ζούλιο Σέζαρ (58’ Μαντούκα) Λυμπερόπουλος






Την 1η Νοεμβρίου

1/11/59 ΑΕΚ-Παγκορινθιακός 5-1 (Α’ Εθνική –δεύτερος αγώνας και δεύτερη νίκη, η πρώτη εντός έδρας στη νεοσύστατη εθνική κατηγορία, απέναντι στον αντίπαλο που στην πρεμιέρα είχε νικήσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό)

1/11/64 ΑΕΚ-Ηρακλής 2-1 (Α’ Εθνική –ανατροπή με ένα φάουλ του Νεστορίδη και ένα σουτ του Σταματιάδη)

1/11/70 Πανσερραϊκός-AEK 0-1 (Α’ Εθνική –βήμα τίτλου με γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου)

1/11/78 Νότιγχαμ Φόρεστ-ΑΕΚ 5-1 (Κύπελλο Πρωταθλητριών –η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης επέβαλε την ανωτερότητά της και το γκολ του Μπάγεβιτς δεν ήταν αρκετό)

1/11/81 AEK-Ηρακλής 3-0 (Α’ Εθνική)

1/11/87 ΟΦΗ-AEK 3-0 (Α’ Εθνική –από δύο νίκες, ήττες και ισοπαλίες είχε η ΑΕΚ στην 6η αγωνιστική με τέρματα 12-13!)

1/11/89 ΑΕΚ-Μαρσέιγ 1-1 (Κύπελλο Πρωταθλητριών –η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 78’ με … «αλά Πανένκα» πέναλτι του Σαβέβσκι, αλλά ο Παπέν ισοφάρισε σχεδόν αμέσως)
1/11/98 ΑΕΚ-Εθνικός Αστέρας 3-1 (Α’ Εθνική)

1/11/03 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-1 (Α’ Εθνική –επεισοδιακή βραδιά στα Ανω Λιόσια με επίκεντρο τον πάγκο της ΑΕΚ και τον Μπάγεβιτς)

1/11/2007 Φωστήρας-ΑΕΚ 0-2 (Κύπελλο Ελλάδας)

1/11/09 Εργοτέλης-ΑΕΚ 2-2 (Α’ Εθνική – ο Μπλάνκο έσωσε την ΑΕΚ στο 84’ με πέναλτι που είχε κερδίσει ο Σκόκο)

1/11/15 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0 (Πρωτάθλημα - Στην πρεμιέρα του Πογιέτ στον πάγκο της ΑΕΚ η Ένωση έρχεται ισόπαλη χωρίς γκολ με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο)





πηγή: aek365.org
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.