Header Ads


Μπαντίρμα:Το προφίλ της σημερινής αντιπάλου της ΑΕΚ

Μπαντίρμα:Το προφίλ της σημερινής αντιπάλου της ΑΕΚ


Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα της Μπαντίρμα (6/11, 19:00), ομάδα η οποία αποτελεί την μετεξέλιξη της Μπάνβιτ, η οποία τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποίησε σπουδαίες πορείες στο BCL.
Το όνομα Μπαντίρμα μπορεί να μην λέει πολλά στους φίλους του μπάσκετ, όμως τον σύλλογο τον γνωρίζουν με το παραπάνω, καθώς πρόκειται για την μετεξέλιξη της Μπάνβιτ.

Τα προηγούμενα χρόνια η Μπαντίρμα (ως Μπάνβιτ) είχε πραγματοποιήσει σπουδαίες πορείες στην διοργάνωση, φτάνοντας μέχρι και τον τελικό το 2017, ενώ παρά την αποχώρηση του προηγούμενου χορηγού της, Μπάνβιτ, ο σύλλογος καταφέρνει και παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχοντας ρεκόρ 4-2 στην Τουρκία και 1-2 στο BCL.

Η Μπαντίρμα είχε πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα από την αρχή της διοργάνωσης, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει στις πρώτες τρεις αγωνιστικές την Μπούργος, την Χάποελ και την Αντβερπ, έχοντας συνολικό ρεκόρ 1-2 και την Τετάρτη (6/11) υποδέχεται την ΑΕΚ, σε μια αναμέτρηση που και οι δύο ομάδες θέλουν πάση θυσία τη νίκη.

Ας δούμε όμως με μια πιο ενδελεχή ματιά τόσο την Μπαντίρμα, όσο μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία της ομάδας και για την αναμέτρηση με την Ένωση.

Η Μπάνβιτ είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και στην πραγματικότητα, αυτό ήταν πάντα. Ο προπονητής Χακάν Ντεμίρ έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ που δεν απολαμβάνει πολλών επιλογών, αλλά το μειονέκτημά της, η Μπαντίρμα το κάνει πλεονέκτημα. Το γεγονός ότι διαθέτει ένα πολύ μικρό ροτέισιον 8 παικτών (5 ξένοι και 3 νεαροί Τούρκοι) έχει λειτουργήσει θετικά προκειμένου η τούρκικη ομάδα να έχει εμπεδώσει μία εξαιρετική χημεία που είναι και το μεγάλο πλεονέκτημά της. Είναι μία ομάδα που παίζει με τεράστιο ενθουσιασμό και στηρίζεται κατά βάση στην άμυνά της. Στην επίθεση το απόλυτο αφεντικό είναι ο Τζέιμι Σμιθ, ο οποίος έχει πάνω του το βάρος των επιλογών και των αποφάσεων. Ο σέντερ, Εμάνουελ Τέρι, είναι ένας θαυμάσιος ψηλός παίκτης, με εγκεφαλικότητα, δύναμη και τρομερή αθλητικότητα. Ο Καλινόσκι και ο Προύιτ, που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα διανύουν μία πολύ ωριμότερη περίοδο, έχοντας ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο πια και στη δημιουργία. Η Μπάνβιτ κυριαρχεί στα ριμπάουντ και αυτό της επιτρέπει να τρέχει στον αιφνιδιασμό. Οταν αυτό δε συμβαίνει τα παιχνίδια της είναι στημένα, ώστε να απειλεί ο Σμιθ μέσα από πικ εν ρολ και να αποφασίζει, ενώ κάποια plays στοχεύουν στο μακρινό σουτ του Καλινόσκι.

Το όνειρο του 15χρονου Τζέιμι, ήταν να παίξει μία μέρα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Γιατί εκεί; Γιατί εκεί είδε τον μεγαλύτερο αδελφό του, Τζόι Τρόι να παίζει (Μπιέλα) επαγγελματικά, γιατί εκεί ερωτεύτηκε το μπάσκετ. Μεγαλωμένος στην Χάντζβιλ όμως, μία πόλη που έχει ισχυρό στίγμα στην ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας όμως, ο Τζέιμι, σαν άλλος πύραυλος, έκανε πολύ γρήγορα το όνειρό του πραγματικότητα. Και η ρουκέτα του συνέχισε να ταξιδεύει. “Είναι ο καλύτερος σουτέρ που έχω δει στη ζωή μου” είχε πει ο Λένι Ακουφ, προπονητής του στο UAHuntsville, ένα κολέγιο 2η κατηγορίας. Στο ίδιο σχολείο η οικογένεια του Τζέιμι έχει μεγάλη παράδοση. Ο μεγαλύτερος αδελφός του είναι ο 5ος σκόρερ στην ιστορία του σχολείου (πριν τον ξεπεράσει ο Τζέιμι) και ο Τζο είναι τρίτος στις ασίστ. Έπαιξε στις Αζόρες, στην Ελβετία και στη Χίμικ, σε αντιτουριστικούς μπασκετικά τόπους, αλλά για ένα παιδί που ξεκίνησε από 2η κολεγιακή κατηγορία, τα εμπόδια είναι τρόπος ζωής. Ο Τζέιμι τα ξεπέρασε και σήμερα είναι στην Μπάνβιτ. Κι ακούγοντας τους ήχους των Chocolate Milk, της τζαζ μπάντας όπου ο πατέρας του έπαιζε τρομπέτα, ονειρεύεται να πάει ακόμα πιο ψηλά.

H Μπαντίρμα σκοράρει 81π.μ.ο. στο BCL, ενώ εκτελεί με 45% στα σουτ εντός πεδιάς. Εχει ένα 33% στα σουτ τριών πόντων και είναι μία ομάδα που συγκριτικά με την ΑΕΚ παίρνει λιγότερους πόντους έξω από τη γραμμή των 6.75. Γενικώς με βάση τα νούμερα η Μπάνβιτ είναι μία average ομάδα στο BCL, αλλά τα νούμερα δεν μετράνει ούτε τη δυναμική, ούτε την ενέργεια που βγάζει μία ομάδα. Το κάνουν εντελώς κατά προσέγγιση. Η ΑΕΚ μοιράζει περισσότερες ασίστ από την Μπάνβιτ (18 έναντι 13), ενώ και οι δύο ομάδες έχουν χαμηλή παραγωγικότητα στους πόντους που παίρνουν από δεύτερες ευκαιρίες. Παρατηρείται σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες μία ισορροπία και ιδιαίτερα στους πόντους που έρχονται στο ανοιχτό γήπεδο, όπου αμφότεροι οι αντίπαλοι παίρνουν περίπου 12 κατά μέσο όρο.

Ο Τζέιμι Σμιθ είναι συγκλονιστικός μέχρι στιγμής, σκοράροντας κατά μέσο όρο 21.3 πόντους με 56% στα δίποντα και 54% στα τρίποντα! Το ματς απ του Λάνγκφορντ με τον Σμιθ είναι από τα κορυφαία που μπορεί να σχηματιστούν στους ομίλους του BCL, καθώς ο 2ος σκόρερ (Λάνγκφορντ 23.3π.) της διοργάνωσης θα βρεθεί αντίπαλος με τον 4ο.

Ο Τζόρνταν Θίοντορ ηγέτης της Μπάνβιτ την σεζόν που έφτασε στο Final Four του BCL, την περασμένη σεζόν φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ.

Tη σεζόν 2016-17 ο Τάιλερ Καλινόσκι αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν παίκτης της Αντβέρπ.

Ο Ομάρ Προύιτ αγωνίστηκε στον Άρη τη σεζόν 2017-18, όπου συμμετείχε και στο BCL.

Ο πατέρας του Ίαν Χάμερ ήταν συμπαίκτης του Μπιλ Μπράντλεϊ στο Πρίνσετον, όταν έφτασε στους ημιτελικούς του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ έπαιξε στη Μπιέλα ένα χρόνο πριν πάει εκεί ο αδελφός του Τζέιμι Σμιθ, ενώ ο Λίνος Χρυσικόπουλος αποβιβάστηκε στην ιταλική ομάδα την αμέσως επόμενη σεζόν της αποχώρησης του.

*eurohoops.net
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.