Header Ads


Αραβίδης: «Πέρασα εκπληκτική περίοδο στην ΑΕΚ»

Αραβίδης: «Πέρασα εκπληκτική περίοδο στην ΑΕΚ»



Όλα όσα είπε ο πρώην άσος της «Ένωσης»

Ο Χρήστος Αραβίδης μίλησε για όλους και για όλα.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην άσος της ΑΕΚ σε συνέντευξη στο ράδιο του sport24:

Για την απόφασή του να φύγει από την Ελλάδα: «Είναι μία καλή εμπειρία. Πρώτη φορά παίζω στο εξωτερικό. Το έκανα λίγο αργά, αλλά είναι μία δυνατή εμπειρία. Η Ελβετία είναι όπως τη φανταζόμαστε, αρκετά οργανωμένη. Η ομάδα έχει ικανοποιητικές εγκαταστάσεις και είναι ένα πολύ ενδιαφέρον για εμένα κεφάλαιο.

Οι καταστάσεις το έφεραν έτσι και σε αυτό το σημείο της καριέρας μου είχα την πρόταση και αποφάσισα να πάω στην Ελβετία. Και όσο αγωνιζόμουν στην ΑΕΚ είχα προτάσεις, αλλά ήταν πιο περίπλοκα τα πράγματα, διότι δεσμευόμουν με συμβόλαιο. Σίγουρα θα ήθελα να το είχα κάνει νωρίτερα, καθώς είχα προτάσεις από μεγαλύτερες ομάδες και καλύτερα πρωταθλήματα από την Ιβερντόν και το ελβετικό».

Για το αν μετανιώνει για κάποια πρόταση που αρνήθηκε: «Όχι, διότι δεν ήταν απολύτως στο χέρι μου, καθώς δεσμευόμουν με συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Άλλωστε αγωνιζόμουν σε μία μεγάλη ομάδα κι αυτό μου έδινε τη χαρά για να συνεχίζω. Είχα μία πρόταση από την Μπορντό, που δεν κατέληξε σε συμφωνία».

Για την Ελβετία: «Ο τρόπος ζωής είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει. Είναι διαφορετική η κουλτούρα. Εμείς βλέπουμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Μου λείπουν το πάθος και η δύναμη του ελληνικού πρωταθλήματος. Η οργάνωση και η πειθαρχία που έχουν στο αγωνιστικό επίπεδο είναι τέτοια που εμείς δεν την έχουμε σε απόλυτο βαθμό. Αυτή η οργάνωση δίνει χαρά σε κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Είναι μία απόλαυση και εδώ ό,τι κάνεις το κάνεις με απόλυτη συγκέντρωση και αφοσίωση».

Για το αν απολαμβάνει περισσότερο από ποτέ το ποδόσφαιρο: «Οι συνθήκες σε κάθε στιγμή της καριέρας μου είναι διαφορετικές. Πάντα απολαμβάνω στο 100% αυτό που κάνω. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είχα καλές στιγμές στον Πανιώνιο ή ότι δεν πέρασα μία εκπληκτική περίοδο στην ΑΕΚ. Εδώ ζεις κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτόγνωρο. Χαίρομαι που μπόρεσα να κάνω αυτό το βήμα. Αν όλα πάνε καλά, θα χαρώ να συνεχίσω. Από εκεί και πέρα ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή».

Για την απόφαση του Δημήτρη Μελιόπουλου να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 19 ετών: «Όταν ένας αθλητής δεν αισθάνεται καλά εκεί που βρίσκεται, αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο και καλό θα είναι να προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση. Κι εγώ έχω περάσει δύσκολα, πολλά από τα οποία δε λέγονται. Ωστόσο, δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκέφτεται το παιδί. Θα είχε μάλλον πολύ έντονα συναισθήματα, που δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί ή ενδεχομένως να τα διαχειρίστηκε σωστά.

Αυτό δεν μπορεί να το κρίνει κανείς, παρά μόνο ο ίδιος. Αν δεν είσαι χαρούμενος με αυτό που κάνεις πρέπει να σταματάς. Πρέπει να ακολουθείς μονοπάτια στη ζωή που θα σου δίνουν χαρά και ικανοποίηση. Το αν μπορείς να ανταποκριθείς σε δυσκολίες, αντιξοότητες και μεγάλες αδικίες είναι θέμα προσωπικότητας και αποφάσεων. Κανείς δε μας πιέζει να είμαστε σε μία κατάσταση που δεν την αντέχουμε».

Για το πάθος που διακρίνει το παιχνίδι του: «Μου το λένε συχνά. Το διαφορετικό εδώ είναι ότι σε αυτήν την κατηγορία δεν υπάρχει πολύς κόσμους. Είναι διαφορετικό από αυτό που έχω συνηθίσει. Το πάθος μου φαίνεται και στις προπονήσεις».

Για το γκολ που του έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω αμέσως κάποιο. Μία στιγμή που σκέφτομαι είναι το αποτέλεσμα που πήραμε στην έδρα του Ολυμπιακού, όταν ήμουν με την ΑΕΚ στη Β’ Εθνική, με προπονητή τον Τραϊανό Δέλλα, που έκανε εκπληκτική δουλειά. Δείξαμε ότι κάτι νέο γεννιόταν. Μας έδωσε ψυχολογία».

Για το ποιοι προπονητές τον έχουν βοηθήσει περισσότερο και αν κάποιος τον έχει αδικήσει:»Δε νομίζω ότι κάποιος με αδίκησε εσκεμμένα. Όταν ένας ποδοσφαιριστής τα δίνει όλα, μπορεί να μην καταλάβει ότι ο προπονητής μπορεί να ζητά κάτι άλλο. Ο προπονητής που με έχει βοηθήσει περισσότερο είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, τον οποίο είχα στο ξεκίνημα της καριέρας του, στον Πανιώνιο. Επίσης, ο Τραϊανός Δέλλας ήταν προπονητής σταθμός, αναφορικά με όσα πέτυχα και τον τρόπο σκέψης μου».

Για το αν είναι αδικημένοι οι νέοι Έλληνες προπονητές: «Δεν ξέρω αν είναι σωστή η λέξη αδικημένοι. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν πίστωση χρόνου. Αυτό δεν ευνοεί κανέναν. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο μία ομάδα μπορεί να περιμένει. Ωστόσο, όταν έχεις ένα πλάνο διετίας ή τριετίας, πρέπει να έχεις υπομονή, διότι θα έρθουν και ωραία, αλλά και άσχημα πράγματα. Μπορεί στο τέλος να πάνε όλα στραβά. Το θέμα είναι το πως έχεις οργανώσει το πλάνο κι αν αυτό έχει γερές βάσεις για να αντέξει σε μελλοντικά αποτελέσματα. Υπάρχουν πραγματικά καλοί Έλληνες προπονητές, που δε δουλεύουν αυτή τη στιγμή. Προπονητές που χρειάζονταν μεγαλύτερη στήριξη για να παράγουν έργο. Στην Ελλάδα έχουμε καλούς προπονητές».

Για τις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή Τζον Φαν Σιπ: «Δεν ξέρω αν αυτά που κάνει είναι σωστά ή λάθος. Ο Φαν Σιπ έχει την προσέγγισή του και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να χτίσει την Εθνική. Πρέπει να του δείξουμε εμπιστοσύνη, εφόσον τον έχουμε επιλέξει για το πλάνο και τις ιδέες του. Από εκεί και πέρα αν είναι σωστό ή όχι θα φανεί από τα αποτελέσματα. Πρέπει να έχουμε υπομονή και εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο που δοκιμάζει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει».

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ, που και αυτός είχε περάσει από την Ιβερντόν: «Τα είχε πάει πάρα πολύ καλά στην ομάδα. Ήταν καλός παίκτης. Εμένα αυτό που έχουν πει οι άνθρωποι του συλλόγου είναι ότι θέλουν να βοηθώ την ομάδα. Ο στόχος είναι η άνοδος, κάτι που δεν κατάφεραν ούτε πέρσι, ούτε πρόπερσι. Οπότε περιμένουν πολλά πράγματα από εμένα. Με ήθελαν πάρα πολύ για να τους βοηθήσω να ανέβουν κατηγορία και από την πλευρά μου προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό. Ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να τα έχω καταφέρει».

Για το αν σκέφτεται την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Είμαι άνθρωπος που δεν αποκλείει τίποτα. Όταν θα έχω κάτι καλό ή κάτι που θα με γεμίζει και θα μου δίνει προοπτική θα το κάνω. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Το καλοκαίρι, αν το καλύτερο έρθει από την Ελλάδα, θα το χαρώ, διότι είναι η πατρίδα μου».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δίνει ένα σημαντικό σερί αγώνων, από το οποίο πρέπει να βγει αλώβητη για να μείνει κοντά στην κορυφή και να ελπίζει στον τίτλο. Διάφορα αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν δεν της έδωσαν τη δυνατότητα να είναι κοντά ή σε θέση ισχύος. Αν στο αυριανό (10/11) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι κάτι πάρα πολύ καλό για να διατηρήσει την ψυχολογία που απέκτησε μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός έχει σταθερό κορμό τα τελευταία χρόνια κι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, που στοχεύει στο πρωτάθλημα. Έχει το προβάδισμα και από κοντά είναι και ο ΠΑΟΚ, που έχει δυναμώσει πολύ τα τελευταία χρόνια».

Για τους πρώην συμπαίκτες του στην ΑΕΚ, Ανέστη, Λαμπρόπουλο, Μπακασέτα, που έχουν κι αυτοί φύγει στο εξωτερικό και την γκρίνια που υπήρχε για αυτούς όταν ήταν στην ομάδα: «Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά ουσιαστικά αυτά που λέει δεν μπορεί να τα στηρίξει. Το θέμα είναι τι πιστεύει ο καθένας για τον εαυτό του. Ο κόσμος κάθε ομάδας, όπως και της ΑΕΚ, θέλει το καλύτερο για την ομάδα του. Αν τώρα είναι άδικος κάποιες φορές είναι μέσα στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι όλα τα παιδιά κάνουν κάτι καλό στο εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν παίξαμε στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς λόγο. Απαντήσεις δίνουν μόνο στους εαυτούς μας και σε κανέναν άλλον. Άλλωστε οι προσωπικές επιτυχίες συνδέονται με τις ομαδικές».

*enwsi.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.