Header Ads


Unlabelled Μεταγραφές αλλά και...ηχηρές αποχωρήσεις στην Ένωση!

Μεταγραφές αλλά και...ηχηρές αποχωρήσεις στην Ένωση!


Ποιοι έρχονται και πότε - Ποιοι...τελειώνουν τον Γενάρη από τον Ίβιτς!
Πολλά και διάφορα είπε χτες ο Ιβιτς στη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Στίγματα της φιλοσοφίας του, αξιοσημείωτα εκ των πραγμάτων και εκ του… ρόλου του, εκεί που θα σταθούμε όμως είναι σε δύο σημεία.
Πρώτον, στις μεταγραφικές προτεραιότητες της Ενωσης. Αριστεροπόδαρος στόπερ, υψηλόσωμος κεντρικός μέσος και εξτρέμ.

Γνωστή από το καλοκαίρι η ανάγκη για έναν στόπερ, προτιμήθηκε τελικά η παραμονή Σβάρνα, πλέον όμως φαίνεται πως η ΑΕΚ θέτει ως βασικό της στόχο να βρει έναν κεντρικό αμυντικό, απαραιτήτως όμως αριστεροπόδαρο. Αν σημαίνει κάτι αυτό για τον (δανεικό) Βράνιες και τον Τσιγκρίνσκι, το συμβόλαιο του οποίου ανανεώνεται βάσει option στο τέλος της χρονιάς, θα το δούμε ως το καλοκαίρι.

Γνωστή από το καλοκαίρι και η πρόθεση της Ενωσης για έναν κεντρικό μέσο με… μπόι, αφού από τους πέντε (συνολικά) διαθέσιμους κανείς δεν είναι ψηλός. Οι προτεραιότητες όμως του Καρντόσο ήταν τελείως διαφορετικές, κίνηση τελικά δεν έγινε (υπενθυμίζουμε το φλερτ με τον Αφρικανό Ντιένγκ), μπαίνει όμως σε προτεραιότητα. Και εδώ, μένει να δούμε τι «συνέπειες» θα έχει, αφού στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν πέντε μέσοι, άπαντες «δεμένοι» με συμβόλαιο.

Οσο για τον αριστεροπόδαρο εξτρέμ. Και αυτή η προσθήκη δεν είναι νέα. Το καλοκαίρι παρουσιάστηκε ο Ζεράλδες ως ικανός να παίξει σε αυτήν τη θέση (χωρίς ποτέ να είναι η φυσική του), τον  Μάνταλο να τραβιέται αυτός συνήθως στ’ αριστερα, ενώ από την στιγμή που η φυγή Καρντόσο έβγαλε από τη «ναφθαλίνη» τον Ντέλετιτς, το κενό... καλύφθηκε (ποσοτικά τουλάχιστον). Κλασικός όμως αριστεροπόδαρος, δεν υπάρχει στην ΑΕΚ και σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Ιβιτς, η συγκεκριμένη θέση, είναι κομβική ειδικά για το ελληνικό πρωτάθλημα με αντιπάλους που παίζουν πολύ «κλειστά».

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί και το επισήμανε και ο Ιβιτς. Η στόχευση της ΑΕΚ δεν είναι όλ’ αυτά τα κενά να καλυφθούν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η αναζήτηση έχει ξεκινήσει, αλλά ο ορίζοντας είναι το καλοκαίρι. Αν βρεθεί κάτι το αξιόλογο και φυσικά εφικτό τον Ιανουάριο, τότε θα γίνει κίνηση. Δεν υπάρχει όμως – όπως φάνηκε από τα λόγια του Ιβιτς – βιασύνη για να γίνουν οι συγκεκριμένες μεταγραφές στην επόμενη μεταγραφική περίοδο.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.