Header Ads


Ίβιτς: «Έτσι θέλω την ΑΕΚ - Αυτούς τους παίκτες ψάχνουμε»

Ίβιτς: «Έτσι θέλω την ΑΕΚ - Αυτούς τους παίκτες ψάχνουμε»


Την επιθετική αγωνιστική ταυτότητα που θέλει να δώσει στην ΑΕΚ και τα χαρακτηριστικά των παικτών που θεωρεί ότι χρειάζεται στην παρούσα φάση η ομάδα εξήγησε, ανάμεσα σε άλλα, ο Ίλια Ίβιτς.
Τη φιλοσοφία του και τους στόχους που έχει θέσει ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ ανέλυσε ο Ίλια Ίβιτς.

Σε μια δίωρη κουβέντα του με τους ρεπόρτερ της «Ένωσης», ο Σέρβος ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να επαναφέρει στην ομάδα την επιθετική ταυτότητα που θέλουν οι φίλοι της.

Αφού στήριξε απόλυτα λοιπόν τον Νίκο Κωστένογλου και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά των παικτών που θεωρεί ότι στην παρούσα φάση χρειάζονται οι «κιτρινόμαυροι», ξεκαθάρισε ότι παραμένουν ζωντανοί οι στόχοι της τρέχουσας σεζόν.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Ίβιτς μίλησε για:

-Τη φιλοσοφία του: Ξεκαθάρισε ότι θέλει μια ομάδα με φουλ επιθετικούς προσανατολισμούς και σχηματισμό που θα βασίζεται στην ανάπτυξη από τα άκρα. Γι’ αυτόν τον λόγο χαρακτήρισε αναγκαία την παρουσία ικανών εξτρέμ, οι οποίοι θα μπορούν να διασπούν τις πολυπρόσωπες άμυνες που κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζει στην Ελλάδα η ΑΕΚ. Με βάσει αυτά τα χαρακτηριστικά επιθυμεί να επιλέγονται και οι παίκτες που θα αποκτώνται.

-Τον προπονητή: Στήριξε απόλυτα τον Νίκο Κωστένογλου και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της επάρκειάς του. Από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση να μονιμοποιηθεί στον πάγκο, έκανε σαφές ότι απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης στην παρούσα φάση.

-Τις μεταγραφές: Τόνισε ότι δεν θέλει η ομάδα να παίρνει παίκτες για να παίρνει, αλλά μονάχα αν αυτοί θα μπορούν να την ανεβάσουν επίπεδο. Κάτι που τόνισε ότι μπορεί να γίνει μόνο με ποδοσφαιριστές που θα συνδυάζουν ποιότητα, προοπτική για το μέλλον και δυνατότητα να καλύψουν θέσεις στις οποίες η ομάδα υστερεί.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι κοινό χαρακτηριστικό τους πρέπει να είναι η ταχύτητα (η οποία θεωρεί ότι λείπει από το τωρινό ρόστερ) και αποκάλυψε την εκτίμησή του ότι χρειάζονται ένας αριστεροπόδαρος στόπερ, ένας χαφ με αθλητικά προσόντα και ένας αριστεροπόδαρος εξτρέμ.

Τόσο στο θέμα των αγορών, όσο και σε αυτό των πωλήσεων, ο Ίβιτς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στο έργο του από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

-Τις σχέσεις με τους μάνατζερ: Τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση να διευρυνθεί το φάσμα των ατζέντηδων με τους οποίους συνεργάζεται η ομάδα, ώστε να υπάρχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος σε αγορές και πωλήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε και τη σημασία περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου σκάουτινγκ, αποκαλύπτοντας παρεμπιπτόντως ότι τη θέση του Κώστα Λαγωνικάκη σε αυτό πήρε ο Φανούρης Γουνδουλάκης.

-Τη φετινή σεζόν: Απέφυγε να κατηγορήσει τους υπεύθυνους για τον σχεδιασμό της φετινής ομάδας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτή θα συνεχίσει την προσπάθεια να βελτιωθεί και δεν πρόκειται να πετάξει λευκή πετσέτα όσον αφορά στους στόχους που υπάρχουν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
-Το ρόστερ: Έκανε σαφές ότι άπαντες βρίσκονται υπό αξιολόγηση μέχρι το τέλος της σεζόν, σημείωσε ότι οι Ζεράλδες-Βέρντε χρειάζονται χρόνο και εξέφρασε την πίστη ότι μετά τον τραυματισμό του ο Ολιβέιρα θα δείξει την ποιότητά του. Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι ο Γαλανόπουλος μπορεί να αγωνιστεί και ως «οκτάρι», αντίθετα με τον Σαμπανάτζοβιτς που τον χαρακτήρισε καθαρό αμυντικό χαφ.

-Το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα: Έθεσε ως επόμενο στόχο να αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι εγκαταστάσεις, ούτως ώστε να μπορούν οι παίκτες να κάνουν όλη την αποθεραπεία τους εκεί. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει μεγάλη διαφορά από την προηγούμενη φορά που βρισκόταν στην ομάδα.

-Τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ: Χαρακτήρισε ως ατού των Πειραιωτών τη διετή παρουσία του ίδιου προπονητή και ως πλεονέκτημα του «δικεφάλου του Βορρά» τη διατήρηση ενός κορμού παικτών για μια τριετία. Με την ευκαιρία τόνισε πως ούτε στον ίδιο αρέσουν οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ.

sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.