Header Ads


Ένα θαύμα που αρχίζει σε 90 μέρες...

Οι επόμενες ενενήντα ημέρες, στις οποίες θα δούμε να τρέχει ο διαγωνισμός της Περιφέρειας για το εσωτερικό του γηπέδου, να ξεκινά η Υπογειοποίηση και τα συνοδά έργα, ενώ θα απολαύσουμε υπερθέαμα στεγάστρου αφού τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη θα έχουν τοποθετηθεί όλα τα στοιχεία της μεμβράνης

Η συνάντηση της περασμένης Τρίτης ανάμεσα σε ΑΕΚ – Περιφέρεια Αττικής – Dimand και Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, σηματοδότησε ένα τρίμηνο που έχουμε μπροστά μας, ραγδαίων εξελίξεων και αλλαγών στην Αγιά Σοφιά. Ένα τρίμηνο κρίσιμο, στο οποίο δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος υποσχέθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες που απαιτούνται, εκμηδενίζοντας την γραφειοκρατεία που έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στην ΑΕΚ και στο γήπεδο.

Ήδη μάλιστα, έχουμε τα πρώτα σημάδια εξελίξεων. Με την σύσταση, του γνωστού πλέον «Παρατηρητήριου εργασιών», στο οποίο θα μετέχουν κορυφαία στελέχη της Dimand – της Περιφέρειας και φυσικά οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιώργος Πατούλης. Μέσα από εκεί, θα κρατείται ημερολόγιο έργου με καταγραφή όλων των κινήσεων, ενώ όποτε προκύπτει κάποιο κόλλημα, θα υπάρχει άμεση παρέμβαση για να λύνεται και να μην έχουμε χρονοτριβή.

Ένας από τους βασικούς λόγους που σχηματίστηκε αυτό το Παρατηρητήριο, είναι και ο δεύτερος διαγωνισμός της Περιφέρειας, που αφορά το εσωτερικό του γηπέδου. Ένας πολύ σημαντικός πυλώνας του γηπέδου, που θα τρέξει όσο πιο άμεσα γίνεται. Τι σημαίνει όσο πιο άμεσα γίνεται; Με δεδομένες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που απαιτούνται πάντα σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, στόχος είναι στις επόμενες εξήντα με ενενήντα ημέρες να αρχίσει να τρέχει η διαδικασία, να υπάρξει από εκεί και πέρα το γνωστό κενό διάστημα για ενστάσεις και ακολούθως να αναλάβει ο ανάδοχος που θα κατασκευάσει τα «εντόσθια» της Αγιά Σοφιάς.

Αυτός είναι ο ένας πυλώνας. Ο δεύτερος, που συνδέει και πάλι Περιφέρεια – ΑΕΚ, έχει να κάνει με την Υπογειοποίηση. Η οποία, λόγω του γνωστού θέματος που προέκυψε με ΙΝΤΑΚΑΤ – Ελεγκτικό Συνέδριο και της γραφειοκρατίας, πήγε πίσω. Ευτυχώς, το πρόβλημα ξεπεράστηκε και πλέον, ΑΕΚ – Περιφέρεια – Δήμος μια γροθιά, τρέχουν μαζί τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε περίπου τον Δεκέμβρη να δούμε μπουλντόζες στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας πέριξ του γηπέδου, για να έχουμε την έναρξη ενός έργου κομβικού όχι μόνο για την Αγιά Σοφιά αλλά για ολόκληρο το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Ένα έργο, που θα αλλάξει άρδην την περιοχή, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και το στάτους της πόλης, σε συνδυασμό και με τα συνοδά έργα.

Υπερθέαμα με την ολοκλήρωση του στεγάστρου!

Την ίδια ώρα που θα τρέχουν όλες οι παραπάνω διαδικασίες, θα έχουμε και την ταυτόχρονη τοποθέτηση του στεγάστρου από την Cimolai. Με τους Ιταλούς, να έχουν βάλει ήδη το μεγαλύτερο μέρος του σιδερένιου σκελετού, ενώ έχουν ξεκινήσει βεβαίως να μπαίνουν και τα κομμάτια της μεμβράνης από την παλιά 21. Το χρονοδιάγραμμα, θέλει τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη, η Cimolai να ολοκληρώνει όλο το έργο που έχει αναλάβει, με την τοποθέτηση όλου του στεγάστρου και των στοιχείων της μεμβράνης και απλά, από εκεί και πέρα, θα μένουν κάποια τεντώματα και ρυθμίσεις για να τελειοποιηθεί. Επομένως, μετράμε αντίστροφα για να απολαύσουμε ένα υπερθέαμα με ολοκληρωμένο το στέγαστρο, ενώ μόλις συμβεί κι αυτό θα έχουμε και πιο ασφαλείς μετρήσεις για την ακουστική της Αγιά Σοφιάς. Σας είχαμε ενημερώσει άλλωστε σε παλαιότερο άρθρο, πριν καν κλείσουν τα τείχη και πριν καν μπουν τα πρώτα κομμάτια του στεγάστρου, πως οι πρώτες μετρήσεις που είχαν γίνει από τους αρμόδιους ήταν… εντυπωσιακές. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες. Αν και είναι δεδομένο, πως ο… θόρυβος που θα υπάρχει στην Αγιά Σοφιά με τον τρόπο που κατασκευάζεται, σύμφωνα με τους αρμόδιους, θα είναι μοναδικός για εμάς. Και τρομακτικός για τους αντιπάλους.

πηγή: aek365.org

Δείτε τα τελευταία νέα πατώντας εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.