Header Ads


«Έφυγε» ο Τάκης Σπυριδάκης

«Έφυγε» ο Τάκης Σπυριδάκης


Σε ηλικία 61 ετών πέθανε σήμερα ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τάκης Σπυριδάκης έπειτα από πολύχρονη ασθένεια.
Ο... αγαπούλας τελικά δεν κατάφερε να βγει νικητής από την μάχη που έδινε με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ο Τάκης Σπυριδάκης «έφυγε» το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 61 ετών, μετά από πολύχρονη ασθένεια.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη στην ταινία «Γλυκιά Συμμορία», για την οποία τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον ίδιο χρόνο.

Συμμετείχςε στο «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη (1984), ενώ ακολούθησαν οι εξής ταινίες: «Πρωινή Περίπολος» (Νίκος Νικολαΐδης, 1986), «Προστάτης Οικογένειας» (Νίκος Περάκης, 1997), «Αυτή η Νύχτα Μένει» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 1999), «Μαύρο Γάλα» (Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1999), «Κανείς δεν χάνει σε Όλα» (Διονύσης Γρηγοράτος, 2000), «Φτηνά Τσιγάρα» (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2000), «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 2002), «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (Νίκος Περάκης, 2005), «Ισοβίτες» (Θόδωρος Μαραγκός, 2008) και "4 Μαύρα Κοστούμια" (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2009).

Το 1989 έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «Βέρα Κρουζ», που απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο αντίστοιχο Φεστιβάλ, τιμήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και βραβεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Ταινιών της Γαλλίας το 1990.

Στη νέα γενιά έγινε γνωστός χάρη στην ερμηνεία του στην διαφήμιση της Wind με τον Πίου.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.