Header Ads


Unlabelled «Το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ – Αποκάλυψη στο ΟΑΚΑ ο…»

«Το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ – Αποκάλυψη στο ΟΑΚΑ ο…»


Ποιος εντυπωσίασε και γιατί από τα φιλικά δεν...νίκησε κανείς!
Το ματς με την Μπασακσεχίρ, ήταν το πιο δυνατό τεστ της ΑΕΚ πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν κρίνει το πρωτάθλημα, δεν λέει όλη την αλήθεια για την ετοιμότητα και τις ικανότητες της ομάδας, δεν αποτελεί τον καθρέπτη για να μπορέσει να δείξει όσα θα ακολουθήσουν.
Θα ήταν αφύσικο η ΑΕΚ να παίζει μπαλάρα, είναι προφανές, ότι άλλη αντιμετώπιση και τρόπο παιχνιδιού βγάζει η Ενωση με ομάδες επιπέδου Βόλου και άλλη κόντρα στη δευτεραθλήτρια Τουρκίας.

Η ΑΕΚ πήρε πάνω από τη βάση. Δεν αρίστευσε, δεν απογοήτευσε. Δεν είχε πολλά να ενθουσιάσουν, ήταν λίγα αυτά που προβλημάτιζαν. Κατά τη γνώμη μου, το πλέον σημαντικό ερώτημα που προκύπτει – και θα απαντηθεί μόνο όταν θα είναι έτοιμος και θα μπει ο Κρίστισιτς – είναι πως θα αντέχει το κέντρο απέναντι στην πίεση ισχυρών αντιπάλων, όπως είναι οι Τούρκοι.

Τι εννοώ. Ο Σιμόες είναι κλασικό εξάρι. Παίκτης που ξέρει καλά έναν τρόπο παιχνιδιού, αρέσκεται να παίζει στα λίγα μέτρα από τους αμυντικούς, δείχνει ακόμα πως ψάχνει προσαρμογή στο νέο στυλ που ζητά ο Καρντόσο. Ο Σιμάο που ενθουσίασε στα φιλικά με αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας, δεν μπόρεσε να έχει τον ανάλογο ρυθμό. Να δώσει ένταση και καθαρές μπάλες στη μεσαία γραμμή, να ενώσει τους χώρους, να δώσει τον έλεγχο του παιχνιδιού στην ΑΕΚ.

Στα δικά μου μάτια, από εκεί ξεκινούσε το βασικό ζήτημα για την ΑΕΚ στο δύσκολο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να κρατούν την μπάλα, δεν είχαν άνεση στην κυκλοφορία, για να ψάξουν με οργανωμένο τρόπο την επίθεση. Γι' αυτό και η καλύτερη στιγμή, προήλθε από κλέψιμο και εκπληκτική πάσα του Μάνταλου που δεν εκμεταλλεύθηκε απόλυτα ο Κλωναρίδης.

Στην άμυνα, είναι φανερό, ότι η ταχύτητα και ο δυναμισμός του Βράνιες λύνουν πολλά ζητήματα. Όπως επίσης είναι φανερό, πως η αδυναμία του Τσιγκρίνσκι να είναι υγιής για μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγιστοποιεί το ζήτημα. Όπως τόσα και τόσα, όταν παίζεις με κάτι επικίνδυνο, το σύμπαν θα συνωμοτήσει εναντίον σου. Τώρα που έχει ανάψει η κουβέντα για τα στόπερ, ήρθε ο νέος τραυματισμός του Ουκρανού.

Για το δημιουργικό κομμάτι, αρκεί να διαπιστώσει κάποιος, ότι η ΑΕΚ μπόρεσε να παράγει φάσεις και να έχει καθαρές ευκαιρίες, παίζοντας με σέντερ φορ τον Κλωναρίδη. Μια νέα θέση δηλαδή, για έναν παίκτη μάλιστα που δεν είναι το φόρτε του τα τελειώματα των φάσεων. Η ΑΕΚ έχει ποιότητα, έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αλλά ακόμα, ούτε ο Βέρντε, ούτε βέβαια ο Ολιβέιρα, μπορούν να είναι σημαντικοί για το παιχνίδι της Ενωσης.

Στα μεγάλα συν της βραδιάς, η εξαιρετική παρουσία του Παουλίνιο, που έκανε εντυπωσιακά πράγματα από τη δεξιά πλευρά. Η εντυπωσιακή παρουσία του Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, με πολλές και σημαντικές επεμβάσεις, το ώριμο παιχνίδι του Μάνταλου, ότι ο Ζεράλδες εξελίσσεται σε σταθερή αξία. Είναι πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου, ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχει δύο ισάξιους παίκτες για κάθε θέση της επίθεσης.

Τα πειράματα, οι σκέψεις, τα σενάρια τώρα μπαίνουν στην άκρη. Η ΑΕΚ έχει την υποχρέωση στα ματς των προκριματικών του Europa League, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, να είναι έτοιμη. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η ποιότητα του ποδοσφαίρου, αλλά ο κυνισμός που θα φέρει την πρόκριση. Μην ξεχνάτε. Το καλοκαίρι, στα φιλικά δεν...νίκησε κανείς. Τα πάντα γίνονται ώστε να είναι ομαλός ο δρόμος στη συνέχεια.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.