Header Ads


Unlabelled Δεν είναι μόνο ο Λιβάγια - Γι' αυτό «φωνάζει» ο Καρντόσο!

Δεν είναι μόνο ο Λιβάγια - Γι' αυτό «φωνάζει» ο Καρντόσο!


Η περίπτωση του Κροάτη άσου δεν είναι όπως φαίνεται το μοναδικό πρόβλημα που έχει ο Μιγκέλ Καρντόσο!
Οι πληγές που άφησε η προχτεσινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Κραϊόβα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, εμφανείς. Και παράταιρες για την εποχή. Σοκαριστικά παράταιρες. Ξεπερνώντας την εμφάνιση, είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, ο προπονητής μιας ομάδας να κάνει λόγο για ενότητα στα αποδυτήρια μόλις μετά το δεύτερο επίσημο παιχνίδι της και χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει οι υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Είναι τουλάχιστον καινοφανές για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα να διαφημίζεται group therapy σε προπόνηση ομάδας, μετά από διεθνή πρόκριση, με σκοπό την αναζήτηση αιτιών και τις αρμονικές σχέσεις, μόλις στις 16 Αυγούστου! Αυτά, προφανώς δεν αποτελούν σημάδια υγείας, ειδικά ως προς το timing που συμβαίνουν και σίγουρα είναι άκρως ανησυχητικά εν όψει της συνέχειας.

Υπάρχει όμως και το αγωνιστικό σκέλος που προφανώς έριξε περισσότερο αλάτι στις πληγές. Και οι ανάγκες της ΑΕΚ, όπως προκύπτουν τουλάχιστον από την πρόσφατη εικόνα της, εμφανείς. Και άντε, στο μέτωπο των κεντρικών αμυντικών (παρότι η αβεβαιότητα με την κατάσταση του Τσιγκρίνσκι για πολλούς μέσα στην ομάδα είναι εκνευριστική) είτε με τον Μπα, είτε με τον Γκάμπριελσεν, είτε και με τους δύο, η δουλειά θα γίνει.

Υπάρχουν όμως φωνές, εντός της ομάδας, που πλέον ακούγονται ολοένα και περισσότερο και έχουν να κάνουν τόσο με την επάρκεια στο κέντρο (ειδικά σε σχέση με την αδυναμία του Σιμόες να υπηρετήσει το πλάνο του Καρντόσο), αλλά κυρίως στην επίθεση. Ο Γιακουμάκης δόθηκε δανεικός, ο Λιβάγια είναι… ο Λιβάγια και καλώς ή κακώς, στο μυαλό του Πορτογάλου, ο βασικός του φουνταριστός είναι ο Ολιβέιρα.

Ακόμη και στο ιδανικό σενάριο της συνύπαρξης στην ενδεκάδα, εναλλακτική από τον πάγκο δεν υπάρχει.. Και φυσικά, δεν γίνεται να βγει η χρονιά, με δύο μόλις που να μπορούν να υπηρετήσουν ρόλο φουνταριστου. Επιβεβλημένη συνεπώς μια προσθήκη στην κορυφή της επίθεσης, ενώ και στα άκρα παρά τη φαινομενική πολυκοσμία, δεν λείπουν οι (ίδιες) φωνές που αξιώνουν μια ακόμη κίνηση.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.