Header Ads


Unlabelled Τα αποδυτήρια άρχισαν να «μιλούν» για Καρντόσο!

Τα αποδυτήρια άρχισαν να «μιλούν» για Καρντόσο!


Απίστευτες ιστορίες...παρασκηνιού από στόματα που σιγά σιγά...ανοίγουν με την φυγή του Καρντόσο! Δείτε τι άφησε πίσω στ' αποδυτήρια ο Μιγκέλ Καρντόσο. Πράγματα που ο διάδοχός του καλείται να συμμαζέψει και να κάνει την ΑΕΚ, πάνω απ' όλα ξανά ομάδα.
Η εποχή Μιγκέλ Καρντόσο στην ΑΕΚ παρήλθε μετά από τέσσερις επίσημους αγώνες. Ο Πορτογάλος αποτελεί παρελθόν εδώ και 48 ώρες από το κλαμπ, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να δουλεύει σε διπλό μέτωπο τόσο την αντικατάσταση του κόουτς όσο και αυτή του τεχνικού διευθυντή, Νίκου Λυμπερόπουλου.

Φαβορί για ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία σε μία δύσκολη καμπή για την ομάδα είναι ο σκληρός και κυνικός στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα παιχνίδια, Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός μίλησε στο Sport24.gr την επομένη της απόλυσης Καρντόσο και ξεκαθάρισε πως "καίγεται" να επιστρέψει στην ΑΕΚ.

Όσον αφορά στη θέση του τεχνικού διευθυντή, ανέλαβε ο Ίλια Ίβιτς, όπως το Sport24.gr είχε μεταφέρει την επομένη της απομάκρυνσης του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τη Δευτέρα (26/8) επισκέφθηκε τα Σπάτα και μεταξύ άλλων είπε στους ποδοσφαιριστές ότι βλέπει πως είναι χάλια η ψυχολογία τους: "Η ψυχολογία σας είναι χάλια και το βλέπω αλλά οι μεγάλοι παίκτες και οι προσωπικότητες που διαθέτουμε εδώ μέσα τώρα δείχνουν την αξία τους. Τώρα βγάζουν δύναμη και ψυχή για να γυρίσουμε το κλίμα. Το πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει".

Το Sport24.gr παρουσιάζει τι αφήνει πίσω του ο Μιγκέλ Καρντόσο, συγκεντρώνει όλα αυτά που είχαν ως συνέπεια να χαθεί η μπάλα και ο Πορτογάλος να μπερδέψει με τις αποφάσεις του ακόμα και τους συμπατριώτες του. Άπαντες, λοιπόν, πνίγηκαν στις απαιτήσεις του προπονητή, έμειναν στη θεωρία και το έχασαν στην πράξη. Πάμε να δούμε τα σημεία κλειδιά:

1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ

Η φιλοδοξία του Μιγκέλ Καρντόσο ήταν να φέρει στην ΑΕΚ κάτι νέο (όμορφο στα λόγια), μία στρατηγική προσέγγιση στις αναμετρήσεις που κατά γενική άποψη εντός των "κιτρινόμαυρων" αποδυτηρίων φάνηκε σύντομα ότι δεν ταίριαζε με το κλαμπ και τους παίκτες.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί εκ των ποδοσφαιριστών έλεγαν ότι και ο προπονητής της Μπαρτσελόνα να ερχόταν στην Ένωση, αυτό το σύστημα με τις συνεχόμενες πάσες, την "απαγόρευση" να μην παίζεται η μπάλα προς την επίθεση, χωρίς αυτή να περάσει πρώτα από την άμυνα, περισσότερο μπέρδευε παρά ενέπνεε. Δεν μπορούσαν να το παίξουν. Ακόμα και στις κόντρες η ΑΕΚ ήταν χωμένη στο δόγμα της έξτρα πάσας, γεγονός που εκνεύριζε κιόλας.

2. ΘΕΩΡΙΑ, ΥΠΝΗΛΙΑ

Διαχρονικά, η ΑΕΚ σημείωσε επιτυχίες όταν ήταν περισσότερο πολεμίστρια στο γήπεδο παρά ομάδα που έπαιζε το σούπερ ελκυστικό ποδόσφαιρο. Εξαιρώντας φυσικά τη χρυσή δεκαετία του '90 που δυνόντουσαν μεγάλες μάχες στις προπονήσεις, όχι μόνο για το ποιος θα μπει στην 11αδα, αλλά ακόμα και για μια θέση στον πάγκο.

Αυτό το "πολεμικό" στιλ χάθηκε και έλειψε από τους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί κοιτούσαν ο ένας στον άλλο με απορία όταν ο Μιγκέλ Καρντόσο έδινε οδηγίες στα ημίχρονα. Αντί για αφύπνιση στις στραβές, όπως για παράδειγμα με την Τραμπζονσπόρ, υπήρχε θεωρία του ποδοσφαίρου. Σε αντίθετες περιπτώσεις, προκάτοχοι του Πορτογάλου προκαλούσαν "σεισμό" για να ανυψώσουν το ηθικό της ομάδας.

3. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Γενικά, όλο το στιλ προπονήσεων του Καρντόσο στα Σπάτα δεν άρεσε. Αρκετοί ποδοσφαιριστές, πάντως, επειδή έβλεπαν το κακό να έρχεται επιχείρησαν να περάσουν στον Πορτογάλο μεταξύ συζητήσεων ότι πρέπει ν' αφήσει στην άκρη το δόγμα του και να κυνηγήσει περισσότερο το αποτέλεσμα, τουλάχιστον στην αρχή. Εκείνος, όμως, επέμενε να είναι θεωρητικός. Συμπέρασμα: Η πλειοψηφία δεν ευχαριστιόταν και τις προπονήσεις.

4. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, δηλαδή πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ανατροπή των δεδομένων, ζει και στις τάξεις των ποδοσφαιριστών. Οι "κιτρινόμαυροι" δεν ανέχονται να ακούνε ότι τελείωσαν από την Ευρώπη ή ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα: "Εμείς το πιστεύουμε" είναι η ατάκα που κυκλοφορεί στ' αποδυτήρια. Μάλιστα, αρκετοί σημείωναν στις κουβέντες τους ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται καν προπονητή, αρκεί να κάτσουν όλοι μαζί να συζητήσουν, να εμπνευστούν και να πατήσουν το γκάζι για την αντιστροφή.

sport24.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.