Header Ads


«Ο Μάνταλος είναι 10άρι, τελεία και παύλα!»

«Ο Μάνταλος είναι 10άρι, τελεία και παύλα!»


Με αφορμή τα 28α γενέθλια του Πέτρου Μάνταλου, η στήλη μας καταπιάνεται με τον αρχηγό της ΑΕΚ και την εντυπωσιακή του εμφάνιση στη Τραπεζούντα.

Ο Πέτρος Μάνταλος ήρθε στην ΑΕΚ από την Β' Εθνική και μέσα από όλη αυτή την ταλαιπωρία της Ένωσης στις μικρές κατηγορίες, την αναγέννηση από τις στάχτες της, μεγάλωσε και ο ίδιος σαν ποδοσφαιριστής έχοντας σηκώσει ήδη 1 πρωτάθλημα και 1 κύπελλο ως αρχηγός της ΑΕΚ.

Κατά καιρούς είναι τεράστια η κριτική που ασκείται προς το πρόσωπό του, εντελώς λανθασμένα σύμφωνα με την άποψή μου, αντιμετωπίζεται ως το εξιλαστήριο θύμα σε δύσκολες βραδιές της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η κριτική αυτή ξεκινάει με ένα λάθος πάντα: η πλειοψηφία αφήνει στην άκρη και δεν αναγνωρίζει πως ο Μάνταλος τις περισσότερες φορές αγωνίζεται σε μια θέση που δε του ταιριάζει και δεν είναι η φυσική του, χωρίς να γκρινιάζει, χωρίς να έχει δείγματα βεντετισμού (όπως ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό) απαιτώντας να είναι εκείνος το 10αρι της ομάδας.

Αν ανατρέξετε σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ που ο Μάνταλος αγωνίστηκε ως 10άρι, στη φυσική του θέση, είναι ζήτημα να βρεθούν όλα αυτά τα χρόνια, αγώνες μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού που ο αρχηγός της Ένωσης είχε κακή απόδοση και δεν βοήθησε την ΑΕΚ στον στόχο της.

Θα έπρεπε να ήταν το πρώτο ερώτημα του Ίλια Ίβιτς στους υποψήφιους προπονητές της ΑΕΚ, η θέση του Μάνταλου στον αγωνιστικό χώρο με τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ να απαντάει «Ευχαριστούμε πολύ θα σας ενημερώσουμε», σε όσους...ονειρεύονταν ξανά τον Μάνταλο ως εξτρέμ στην Ένωση.

Μην παραγνωρίζουμε πως προέρχεται από 2 χιαστούς, που σε άλλη εποχή θα είχαν σημάνει το τέλος της καριέρας του, αλλά απεναντίας όχι μόνο έχει επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο αλλά το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς, τον έχει βρει καλύτερο από ποτέ.

Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε πως η θέση του Μάνταλου στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να ήταν ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο ερώτημα που πρέπει να θέτει ο Ίλια Ίβιτς στους υποψήφιους προπονητές της ΑΕΚ κι αν η απάντηση που έπαιρνε ήταν καταφατική για το αν ο Μάνταλος μπορεί να αγωνίζεται ως εξτρέμ, τότε....«Ευχαριστούμε πολύ θα σας ενημερώσουμε!».

Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να χαραμίζει τον Μάνταλο στα πλάγια και τον Λιβάγια σε θέσεις που δε τους ταιριάζουν, η 11αδα της ΑΕΚ πρέπει να αρχίζει με τον Μάνταλο ως 10αρι και τον Λιβάγια σε θέση δεύτερου επιθετικού.

Υ.Γ. Καλή επιτυχία στον αυριανό αγώνα της ΑΕΚ στη Τρίπολη, εκεί που το aekfans21.com θα βρεθεί για να σας μεταφέρει όλα όσα θα γίνουν στη μεγάλη μάχη της Ένωσης κόντρα στον Αστέρα.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.