Header Ads


«Βέτο» για τον... εκλεκτό του Καρντόσο στα στόπερ!

«Βέτο» για τον... εκλεκτό του Καρντόσο στα στόπερ!


Ποιον επέλεξε ο Πορτογάλος και γιατί δεν έρχεται, για την ώρα, στην ΑΕΚ.
Οι διαψεύσεις που δεν ισχύουν, που γίνονται απλώς για να γίνουν και για λόγους τακτικής, είναι κάτι εφικτό, μια πραγματικότητα, μια πρακτική που υιοθετείται στο μεταγραφικό παζάρι. Η αλήθεια πάντως είναι πως στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχει μάλλον παραγίνει.

Τελευταία αφορμή, η χτεσινή διάψευση της ΑΕΚ σε δημοσιεύματα από την Πορτογαλία που ήθελαν την Ενωση να εξετάζει την περίπτωση του στόπερ της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Ιβανίλντο.

Η διάψευση ισχύει ως προς τον χρόνο. Τώρα, όντως, στην ΑΕΚ δεν ασχολούνται. Ασχολήθηκαν όμως. Παράλληλα μάλιστα (σύμφωνα με κάποιες πηγές και νωρίτερα ακόμη) με την υπόθεση του Ζεράλδες, ενόσω δηλαδή διαπραγματεύονταν με την Σπόρτινγκ για τον δανεισμό του Ζεράλδες τον οποίο η Ενωση απέκτησε δανεικό, χωρίς option αγοράς, κάτι που ήταν κόντρα στα «θέλω» της ΑΕΚ, αλλά απαρέγκλιτος όρος του πορτογαλικού συλλόγου προκειμένου να προχωρούσε το deal. Και έτσι, επειδή ακριβώς ο 24χρονος μέσος ήταν διακαής πόθος του Μιγκέλ Καρντόσο, η ΑΕΚ το δέχτηκε, κάνοντας την εξαίρεση.

Δεύτερη όμως, δεν προβλέπονταν. Βλέπετε, η Σπόρτινγκ ζήτησε ακριβώς την ίδια συμφωνία και για τον Ιβανίλντο. Πέρυσι, τα «λιοντάρια» τον… έβαλαν σε καθεστώς  επαγγελματισμού παραχωρώντας τον δανεικό στη Μορεϊρένσε. Όταν λοιπόν οι άνθρωποι της ΑΕΚ έριξαν το όνομα του στο τραπέζι, ζητώντας να μάθουν δεδομένα, η Σπόρτινγκ θεώρησε πως η προοπτική της Ενωσης θα ήταν ιδανική προκειμένου ο 24χρονος στόπερ να κάνει το βήμα παραπάνω και να μπει σε καθεστώς πρωταθλητισμού, ούτως ώστε του χρόνου να επέστρεφε πιο έτοιμος για να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ της Σπόρτινγκ.

Γι’ αυτό λοιπόν, αξίωσαν deal ανάλογο με αυτό του Ζεράλδες: απλός δανεισμός, χωρίς option αγοράς από την ΑΕΚ, κάτι που όμως η Ενωση δεν δέχτηκε με αποτέλεσμα η υπόθεση να μην προχωρήσει. Ως τώρα όμως, η Σπόρτινγκ δεν έχει βρει υποψήφιο για να κάνει το συγκεκριμένο deal που επιθυμεί. Η Τραμπζονσπόρ όντως ενδιαφέρεται για τον Ιβανίλντο, δεν θέλει όμως να τον δανειστεί, ενώ δεν έχει και το απαιτούμενο ρευστό για να τον αγοράσει. Οπότε, ο  Ιβανίλντο παραμένει στο «Αλβαλάδε».

Κάτι που αν διατηρηθεί για το επόμενο δεκαπενθήμερο (διάστημα που στην ΑΕΚ θέτουν ως το μίνιμουμ απαιτούμενο προκειμένου να κινηθούν για τον στόπερ  που θέλουν για να συμπληρωθεί το ρόστερ), ποτέ δεν ξέρει κανείς πως θα μεταβάλλει τους συσχετισμούς, αν η Σπόρτινγκ είναι πιο διαλλακτική σε μια διαφορετική κουβέντα ή ακόμη και η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να συζητήσει κάτι άλλο από αυτό που μπήκε στο τραπέζι πριν 1,5 μήνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως και σε μια τέτοια περίπτωση, πάλι διαψεύσεις θα υπάρχουν…

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.