Header Ads


«Με λένε Παπαθεοδώρου Ηλία, είμαι πανέτοιμος και θέλω να κριθώ στο γήπεδο»

«Με λένε Παπαθεοδώρου Ηλία, είμαι πανέτοιμος και θέλω να κριθώ στο γήπεδο»


Με αυτοπεποίθηση, αλλά και ξεκάθαρο πλάνο αξιοποίησης Ελλήνων παικτών παρουσιάστηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ΑΕΚ.
Ο Έλληνας τεχνικός «συστήθηκε» στον νέο του ρόλο, αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον της Ένωσης και ανέλυσε το πλάνο του για τον σύλλογο. Το παρών στην διαδικασία έδωσε και ο Μάκης Αγγελόπουλος, που έδωσε το δικό του στίγμα στην παρουσίαση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ στην συνέντευξη τύπου:

«Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ που βρίσκεστε εδώ. Είναι πολύ όμορφο και τιμητικό να βρίσκομαι σε αυτό το πάνελ και στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ο τρόπος προσέγγισης και η επιμονή που έδειξε η ομάδα ήταν ο βασικότερος λόγος για να βρίσκομαι εδώ. Θα χρειαστούμε την εμπιστοσύνη, την στήριξη και τον χρόνο για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και συμφωνήσει. Το κομμάτι της συνεργασίας είναι πρωτεύον και για άλλη μια φορά χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη στήριξη και χρόνο. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ με σιγουριά είναι πως θα δώσουμε το 100% για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ο σύλλογος και να φτάσει εκεί που ονειρευόμαστε».

Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Πρώτος στόχος να είμαι μετά από δύο χρόνια εδώ, προσωπικός στόχος. Ταυτόχρονα, επειδή έχουμε κάνει αξιόλογη κουβέντα, έχουμε θέσει τρεις άξονες για να κινηθούμε. Ο πρώτος στόχος είναι να δημιουργήσει η ομάδα έναν κορμό Ελλήνων γιατί σε σχέση με την δυναμική που έχει ο σύλλογος το ελληνικό στοιχείο δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε. Η ομάδα έχει δύο συμβόλαια, Σάκοτα και Λαρεντζάκη. Υπάρχουν και νέοι και νομίζω ότι χωρίς τον ελληνικό κορμό δεν μπορείς να έχεις επιτυχίες. Απαιτείται ελληνικό στοιχείο. Ο δεύτερος στόχος είναι η αξιοποίηση νέων παικτών. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Η ΑΕΚ θα πρέπει και να έχει αποτελέσματα και να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που αξίζουν ώστε να μεγαλώσουν και αυτοί με την ομάδα. Η διαδικασία που απαιτείται είναι χρονοβόρα, επίπονη και απαιτείται πρόγραμμα. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε στο 100% ποια παιδιά μπορούν να παίξουν στο επίπεδο της ΑΕΚ. Δεν θα πρέπει να βιαστούμε. Αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά σε ομάδες όπως η ΑΕΚ. Βιαζόμαστε να κρίνουμε και να τελειώσουμε παίκτες. Είναι δύσκολος και σημαντικός στόχος και θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι και να καταλάβουμε πως απαιτείται θυσία. Αν τα καταφέρουμε στη διάρκεια των δύο ετών, στο τέλος θα έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε αυτή την επένδυση και να δώσουμε το δικαίωμα στα παιδιά να πρωταγωνιιστούν. Ο τρίτος στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται σε κάθε διοργάνωση. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε, απλώς πρέπει να γίνει με πιο γερά θεμέλια. Χρειαζόμαστε καλύτερες βάσεις. Αυτή τη στιγμή δεν τις έχουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Χρειαζόμαστε να γίνουμε πολύ καλύτεροι».

Για το ρόστερ: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει κάνει βήματα μπροστά και εγώ έρχομαι εδώ έχοντας γνώση της κατάστασης. Έχουμε να κρατήσουμε πράγματα και από την περσινή χρονιά. Ήρθαμε να προσθέσουμε απαραίτητα υλικά. Θεωρώ ότι δεν μπορεί ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ να έχει μια βάση Ελλήνων παικτών και η ΑΕΚ να έχει 2 συμβόλαια. Εκεί θα δώσουμε βάση για να πάμε παραπάνω».

Για το αν έχει μιλήσει με τους παίκτες: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από την ομάδα. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εμείς το πλάνο. Όλα έγιναν 2-3 μέρες, οπότε δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Από τη Δευτέρα θα αρχίσουμε τις επαφές μας και θα προχωρήσουμε στη διαδικασία του σχεδιασμού».

Για το μπασκετικό κοινό της ομάδας: «Είναι ένα θέμα αρκετά σύνθετο. Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος είναι δύσκολο να μπορεί να υποστηρίξει όλα τα αθλήματα για οικονομικούς λόγους και αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε. Θεωρώ ότι στόχος είναι να καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και ο κόσμος, για να τον φέρεις κοντά, εκτός από τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες και τα εμπορικά παιχνίδια, για να έρθει με συνέπεια θεωρώ απαραίτητα τα δύο πράγματα στην αρχή, να ταυτιστεί με παίκτες, να δημιουργήσει είδωλα Ελλήνων παικτών και ταυτόχρονα να δει νέους παίκτες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να προσεγγίσουμε κι άλλο κόσμο. Η κίνηση της ομάδας να δημιουργήσει τον δικό της χώρο θα προσελκύσει και πιο εύκολα κόσμο και θα δημιουργήσει μια βάση που θα είναι πιο κοντά στην ομάδα».

Για την κριτική που έγινε από τον κόσμο: «Θα μπορούσα να πω ότι η δήλωση του προέδρου με καλύπτει, αλλά θα μιλήσω και προσωπικά. Με λένε Παπαθεοδώρου Ηλία και έχω δημιουργήσει την καριέρα και την πορεία μου με βάσει τις δικές μου δυνάμεις. Τα τελευταία 2 χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω ανταγωνιστικά παιχνίδια. Παίξαμε παιχνίδια νοκ άουτ και παιχνίδια πρόκρισης. Παιχνίδια με ένταση. Σε αυτά τα παιχνίδια η παρουσία μου σαν προπονητή και η συμπεριφορά μου ήταν τέτοια που δεν προκάλεσα κάτι αρνητικό και ταυτόχρονα το ίδιο συνέβη και από την ΑΕΚ. Σέβομαι και ξέρω πού έχω έρθει αλλά και τι εκπροσωπεί ο σύλλογος της ΑΕΚ. Το μόνο που θέλω είναι το σεβασμό και να κριθώ γι αυτό που θα παρουσιάσω στο γήπεδο. Επειδή ξαναπέρασα περίπου το ίδιο πράγμα πριν 2 χρόνια στον ΠΑΟΚ, κατάφερα με προσπάθεια και με τη στήριξη όλων να αντεπεξέλθω. Εγώ θα δώσω το 100% στον σύλλογο που με τίμησε να γίνω προπονητής και να κριθώ στο γήπεδο. Η κριτική είναι για όλους. Το τι μπορεί να πει ο καθένας ας το αφήσουμε για το τέλος. Είπα και στην αρχή το επαναλαμβάνω, το τόνισα με επιμονή στον σύλλογο ότι απαιτεί θυσία το να δημιουργήσεις και να βγάλεις νέους παίκτες. Έχουμε συμφωνήσει σε αυτό το κομμάτι. Με κάθε κόστος να βγάλουμε αυτό το κομμάτι. Δεν σημαίνει πως επειδή η ΑΕΚ έχει επενδύσει σε 5 παίκτες θα παίξουν και οι 5. Εμείς θέλουμε να το υποστηρίξουμε με μ,εγαλύτερη συνέπεια. Είμαι πανέτοιμος, αν και η ομάδα έχει μεγάλους στόχους. Στην προηγούμενη θητεία μου η ομάδα είχε μεγάλους στόχους, αν και ήταν σε μια δύσκολη κατάσταση. Εμείς τελιεώσαμε τη σεζόν με βασικό πόιντ γκαρντ τον Κόνιαρη, στηρίξαμε τον Χαραλαμπόπουλο, τον Χρυσικόπουλο και αυτό το παράδειγμα δείχνει και τον τρόπο σκέψης μου και είναι κοινή απόφαση να το προσπαθήσουμε».

Για τον ΠΑΟΚ και το δίπολο: «Πριν 2 χρόνια δεν είχα πρόταση, είπα ότι θέλω να μείνω 2 χρόνια. Το δίπολο για να σπάσει είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί πράγματα που κάποιος να τα διαθέσει και μπορεί όχι. Απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα. Και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Οι ομάδες αυτές έχουν επενδύσει πολλά και έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον δύσκολο να το σπάσεις. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε από χαμηλά προς τα πάνω. Η άποψή μου είναι πως η ΑΕΚ πρώτα θα πρέπει να γίνει τρίτη δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ. Ναι μεν πήρε τίτλους, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει βρεθεί τρίτη συνολικά. Ξέρω ότι οι απαιτήσεις έιναι μεγάλες. Πρέπει να είμαστε ειλικρινής και ρεαλιστές. Μόνο έτσι θα φτάσουμε εκεί που πρέπει, βήμα βήμα για να φτάσουμε να πούμε ότι μπορούμε να σπάσουμε το δίπολο. Θέλει υπομονή και μεθοδικότητα».

Για το αν υπήρχε στρατηγικό λάθος: «Εγώ λέω αυτό που πιστεύω σαν προπονητής. Η ομάδα πρέπει να επενδύσει σε παίκτες που θα τονώσουν το ελληνικό στοιχείο. Θέλουμε παίκτες που θα είναι τιμή τους να παίζουν στην ΑΕΚ. Θα προτιμήσω έναν λιγότερο ποιοτικό παίκτη, που θα θέλει να έρθει πολύ στην ομάδα, από έναν πολύ ποιοτικό παίκτη που είτε θα βλέπει την ΑΕΚ σαν να μην υπάρχει μεγαλο κίνητρο. Θέλω παιδιά που θα σέβονται και θα ιδρώνουν και θα αναπτύσσονται μαζί με την ομάδα. Η εξέλιξη είναι όμορφο, η δημιουργία επίσης».

Για την πορεία της παραγωγικής διαδικασίας: «Θα πω την εμπειρία μου απ' έξω. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει στο τέλος. Από την ΑΕΚ έχουν περάσει 4-5 καλοί προπονητές. Δεν μπορεί όλοι να κάνουν λάθος. Κάπου φταίνει και οι παίκτες. Οι νεαροί θα πρέπει να παλέψουν πιο πολύ από τον έμπειρο παίκτη. Τα παιδιά αυτά έχουν να παλέψουν με καταστάσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν. Ο περίγυρος είναι τόσο προβληματικός. Παίρνουν ερεθίσματα και ιδέες από τους ατζέντηδες, τους καλοθελητές και αυτό δημιουργεί σύγχυση στο μυαλό τους. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα αγκαλιάσει τα παδιά, θα τα βοηθήσει να φτάσουν στο όριό τους και να βγάλουν το μυαλό τους από τις κακές συνήθειες και τις αδικίες που μπορεί να αισθάνονται. Πρέπει να τους βοηθήσουμε γιατί δεν έχουν ακόμα τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την κατάσταση. Χρειάζεται απ' όλους βοήθεια. Αν η ομάδα της ΑΕΚ δεν καταφέρει να δημιουργήσει κορμό Ελλήνων θα έχει αποτύχει και δεν θα μπορεί να φτάσει στο κάτι παραπάνω. Από το πρωτάθλημα που πήρε η ΑΕΚ εγώ θυμάμαι τον Χατζή, τον Ζήση, τον Ντικούδη. Πλαισιώνονται οι Έλληνες από ποιοτικούς ξένους. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει τους Έλληνες και γι αυτό δεν συνέχισε την πετυχημένη σεζόν».

Για το αν κρατήσει 3 Έλληνες: «Κάθε ομάδα που μπορεί να κρατήσει έναν κορμό έχει ένα πλεονέκτημα. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι να κρατήσεις έναν ξένο. Υπάρχουν αξιόλογοι ξένοι από πέρυσι. Δεν έχουμε μπει ακόμα σε διαδικασία σχεδιασμού. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι απ αυτούς μπροούν να πράξουν το πλάνο μας. Θέλουμε παίκτες που θέλουν να παίζουν στην ΑΕΚ. Σίγουρα θα τους περιμένω για ένα χρονικό διάστημα».

Για το κίνητρό του: «Το να είσαι προπονητής στην ΑΕΚ είναι στόχος, όνειρο και νιώθεις μια μεγάλη επιτυχία να πετύχεις κάτι. Σε ανθρώπινο επίπεδο υπήρξε μια επαφή και ο τρόπος που με προσέγγισαν όλοι στην ομάδα ήταν καθοριστικός παράγοντας να πάρω απόφαση χωρίς δισταγμό. Οι περισσότεροι θέλουν να έρθουν στην ΑΕΚ. Είμαι άνθρωπος της επαφής και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με τεράστια ιστορία, με φιλοδοξίες και όραμα και υπάρχει αυτό το όραμα δημιουργίας. Δημιουργία ενός νέου χώρου. Αυτό το όραμα ήταν εύκολο στην απόφασή μου».

Για το ενδεχόμενο απουσίας του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα: «Είναι ένα πρόβλημα που το τελευταίο διάστημα είναι πολύ έντονο. Υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και μια κόντρα που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Εμείς που θέλουμε τον ανταγωνισμό και την εξέλιξη, κάθε απώλεια μεγάλων συλλόγων είναι πρόβλημα. Ο καθένας όμως είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του».

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.