Header Ads


Όταν η ΑΕΚ έγινε βασίλισσα της Ευρώπης, για τρίτη φορά! (vids)

Όταν η ΑΕΚ έγινε βασίλισσα της Ευρώπης, για τρίτη φορά! (vids)


Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μεγάλη νύχτα της ΑΕΚ. 
Τότε, που στις 6 Μαϊου του 2018 η Ένωση έριχνε στο καναβάτσο την Μονακό, στον μεγάλο τελικό του Champions League, στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 18.000 οπαδούς της.

Η 6η Μαϊου είναι μια μέρα ιστορική για την ΑΕΚ! Είναι μια ημερομηνία που από το 2018 και μετά έχεη... σημαδευτεί όσο ελάχιστες στην ιστορία του συλλόγου. Και αυτό γιατί η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έγραφε τον πιο γλυκό επίλογο σε ένα μοναδικό παραμύθι.

Στο Final Four του Champions League, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, η Ένωση αφού επικράτησε της Μούρθια στον ημιτελικό (77-75) αντιμετώπισε την Μονακό, η οποία αγωνιζόταν για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο Final Four της διοργάνωσης. Και όπως ήταν φυσικό, οι βλέψεις των παικτών του Ζβέζνταν Μίτροβιτς ήταν πολύ υψηλές.

Μόνο που η ΑΕΚ κατέβηκε στο παρκέ με έναν και μοναδικό στόχο: Να κατακτήσει το τρόπαιο και να δώσει χαρά στον κόσμο της που γέμισε απ' άκρη σ' άκρη το κλειστό του ΟΑΚΑ, δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα στα χρονικά του Champions League.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν με ασίγαστο πάθος για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και πολύ γρήγορα πήραν ένα προβάδισμα που άγγιξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά τους +9 πόντους (11-2), ένα προβάδισμα που το διατήρησαν μέχρι και το τέλος της πρώτης περιόδου.

Μεγάλο παιχνίδι έκαναν στο ξεκίνημα δύο παίκτες που στον ημιτελικό με την Μούρθια, για διαφορετικούς λόγους δεν έδωσαν τα αναμενόμενα, οι Γκριν και Χάντερ που παρέσυραν σε φρενήρη ρυθμό και τους συμπαίκτες τους! Οι Γάλλοι φανερά αιφνιδιασμένοι από το …τρελό και γρήγορο ρυθμό που επέβαλλαν οι παίκτες του Σάκοτα, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και σχεδόν... ασθμαίνοντας προσπαθούσαν μάταια να βρουν το «αντίδοτο» απέναντι στον πονοκέφαλο που λεγόταν Μάικ Γκριν, καθώς ο πλει μεικερ της ΑΕΚ άγγιξε την τελειότητα, οργανώνοντας άψογα το παιχνίδι της ομάδας του, ενώ οι διεισδύσεις του... προκαλούσαν πανικό στη ρακέτα της Μονακό.

Ίδια γεύση και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου οι παίκτες της βασίλισσας ΑΕΚ με ψυχραιμία και ωριμότητα στο παιχνίδι τους «σμπαράλιασαν» την άμυνα των Γάλλων που αδυνατούσε να βρει λύσεις! Στην «εξίσωση» του τελικού άρχισαν σιγά σιγά να μπαίνουν μέσα και οι Χάρις με τους Τζέιμς και Σάκοτα με αποτέλεσμα η διαφορά να διατηρείται στο +9 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με σκορ ασυνήθιστα υψηλό για τελικό, 53-44 υπέρ της ΑΕΚ!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί όπου όλα έδειχναν ότι ο τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες ήταν ο Πάντερ αυτός που πήρε την ομάδα στις πλάτες του και έβαλε μερικά μεγάλα σουτ που... εκτόξευσαν την διαφορά από το αγχωτικό 73-71 με το οποίο ξεκίνησε η 4η περίοδος στο 89-77, μια διαφορά ωστόσο που όπως και με την Μούρθια στον ημιτελικό, έτσι και απόψε η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κρατήσει, καθώς εκτός των άλλων έκανε γρήγορα πέντε φάουλ στέλνοντας πολύ συχνά τους Γάλλους στην γραμμή των φάουλ.

Με μια αντεπίθεση οι παίκτες της Μονακό πίεσαν ασφυκτικά με άμυνα σε όλο το γήπεδο και απέφερε καρπούς, αφού η διαφορά με τους Τραορέ, Γκλαντίρ, Κραφτ και Ρόμπινσον που βρήκε διαδρόμους κάτω από το ελληνικό καλάθι έπεσε ακόμα και στο -3 (97-94). Μερικά λάθη που έκαναν ακόμα και στην επαναφορά οι παίκτες της ΑΕΚ λίγο έλειψε να κοστίσουν ακόμα και τη νίκη, καθώς απέμενε μόλις ένα λεπτό για το φινάλε! Δύο εύστοχες βολές του Τζέιμς και άλλη μια στο τέλος από τον κορυφαίο Μάικ Γκριν τελικά έστειλαν στα... ουράνια την ΑΕΚ και τους 18.000 θεατές στο κατάμεστο και «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ!

Και έτσι η ΑΕΚ έγινε... Βασίλισσα ξανά!

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 44-53, 70-73, 94-100.

ΜΟΝΑΚΟ (Ζβέζνταν Μίτροβιτς): Κούπερ 8 (1), Έβανς 6 (2/9 σουτ), Κικάνοβιτς 12 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Λακόμπ 12 (3/8 δίποντα, 6/8 βολές, 6 ριμπάουντ), Ρόμπινσον 13, Κραφτ 9 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκλαντίρ 19 (4/7 τρίποντα), Τζόζεφ, Ρούντεζ, Σι 8 (2/7 σουτ), Τραορέ 8

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Γκριν 19 (1), Χάρις 9 (4/13 σουτ, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τζέιμς 13 (4 ριμπάουντ), Σάκοτα 16 (5/8 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3/4 βολές), Ξανθόπουλος 2, Χάντερ 10 (4 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 8, Μαυροειδής 7, Πάντερ 16 (3), Βασιλόπουλος.







sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.