Header Ads


Unlabelled Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν από την Ένωση!

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν από την Ένωση!


Ραγδαίες εξελίξεις στην ΑΕΚ - Τι γίνεται με Τσόσιτς, Πόνσε και άλλους..
Η εικόνα και το... ταμείο, δεν αφήνουν περιθώρια να κοιτάξεις αλλού. Και πλέον φαίνεται.
Ακόμη και όσοι, ανεκτικοί, έβαζαν πλάτη, ή έστω δικαιολογούσαν τη συνεσταλμένη οικονομική πολιτική της ΑΕΚ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το νέο γήπεδό της, μετά τον τρίτο σερί χαμένο τελικό, μετά την καταβαράθρωση στο πρωτάθλημα, ζητούν -και φαίνεται πως δεν είναι μόνο λαϊκή απαίτηση- ριζική αναδόμηση.

Προς το παρόν, θα αρκεστούμε σε μια συνοπτική καταγραφή του ποδοσφαιρικού δυναμικού της Ένωσης προσπαθώντας να παρουσιάσουμε το τι ισχύει (και το τι θα ισχύει) για τον κάθε έναν του ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν…

Μπάρκας: Επιζητείται… μανιωδώς πλέον η πώλησή του. Τα 10 εκατ. ευρώ έχουν προ πολλού ξεχαστεί, αρκετοί λένε πως ακόμη και τα μισά υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Εχει αγορά, δεν είναι όμως τόσο "ζεστή"  όσο ήταν στις αρχές του φθινοπώρου.

Status: Φευγάτος

Τσιντώντας: Τον έχουν σε εκτίμηση όλοι στην ομάδα. Αν φύγει ο Μπάρκας, και ανεξαρτήτως της συμφωνίας με τον Αθανασιάδη, προαλείφεται για βασικός.
Status: Αμετακίνητος.

Γιαννίκογλου: Δεν πήρε ευκαιρίες, δεν δικαιολόγησε την παρουσία του ούτε καν ως τρίτος τερματοφύλακας, αν μείνει ο Μπάρκας, φεύγει, απίθανο να παραμείνει ακόμη και αν πωληθεί ο διεθνής κίπερ.

Status: Φευγάτος.

Τσιγκρίνσκι: Εχει έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμη, αφού ασκήθηκε η option φέτος. Το ότι "μία παίζει, δύο δεν παίζει" (όπως λένε στην ομάδα), προβληματίζει. Αν, για παράδειγμα, έμενε τώρα ελεύθερος, κανείς δεν θα έβαζε τα χέρια του στη φωτιά πως θα επιδίωκε η ΑΕΚ να τον κρατήσει. Τώρα, το πιθανότερο είναι πως παραμένει, αφού ακόμη και παίζοντας τα μισά ματς, είναι ο καλύτερος της ΑΕΚ.

Status: Αμετακίνητος

Λόπες: Ο τραυματισμός του χάλασε τη χρονιά. Ανανέωσε, δείγμα της εμπιστοσύνης. Από τους λίγους που μπορούν και να αισθάνονται και να είναι, σίγουροι για τη νέα χρονιά.
Status: Αμετακίνητος.

Οικονόμου: Κατηγορία... Τσιγκρίνσκι.  Αν η ΑΕΚ είχε τώρα να εξασκήσει την option αγοράς, δεν θα το έκανε. Έγινε μεσούσης της σεζόν, δόθηκαν αρκετά λεφτά (600.000 ευρώ) τα οποία ουσιαστικά "δεσμεύουν" το club υπέρ της παραμονής του. Σίγουρος όμως, επειδή η εικόνα του ήταν επιεικώς μέτρια, δεν είναι.

Status: Στον αέρα.

Γκάλο: Δεν τον καλύπτουν οι συζητήσεις που έχει κάνει από τον Φεβρουάριο για μονοετή επέκταση συμβολαίου. Θέλει περισσότερα χρήματα, απίθανο να του δοθούν.

Status: Φευγάτος

Σβάρνας: Το γεγονός ότι πήρε παιχνίδια στο τέλος της σεζόν δείχνει και την πρόθεση που υπάρχει. Δεν θα λογίζεται για βασικός, θα είναι όμως του χρόνου ενεργό μέλος της (τουλάχιστον) τετράδας των κεντρικών αμυντικών.
Status: Αμετακίνητος.

Τσόσιτς: Ακόμη μια λάθος απόφαση (όπως φαίνεται τώρα) που πάρθηκε μεσούσης της σεζόν, με την ανανέωση του συμβολαίου του. Ακόμη και έτσι όμως, ο Σέρβος έχει χάσει πολλούς πόντους (αν όχι όλους) στην ομάδα και πλέον αντιμετωπίζεται περισσότερο ως βάρος, παρά ως ενεργό μέλος.
Status: Φευγάτος

Αλεφ: Τα πράγματα είναι απλά. Δεν πρόκειται να δοθεί το ποσό που απαιτείται για την αγορά του και ακόμη και αν μείωνε τις απαιτήσεις της η Μπράγκα από το 1,8 εκατ. ευρώ, πλέον, δεν η ΑΕΚ δεν θα έμπαινε στη διαδικασία.
Status: Φευγάτος

Αλμπάνης: Ο Χιμένεθ τον έβγαλε από τη ναφθαλίνη, του έδωσε ευκαιρίες και η αλήθεια είναι πως αξιοποίησε κάποιες, υπενθυμίζοντας την παρουσία του. Είναι αρκετό; Πιθανώς για λόγους -διοικητικού- εγωισμού, ναι.
Status: Αμετακίνητος

Σιμόες: Το ρόλερ-κόστερ της φετινής σεζόν τον έφερε όχι μόνο να παραμένει, αλλά και να ανανεώνει. Εκτοτε βέβαια είναι σκιά του εαυτού του. Πλέον όμως, ακόμη και σκέψεις να υπάρχουν, δεν μπορεί να γίνει κάτι.
Status: Αμετακίνητος.

Μπακάκης: Εκτιμάται απ’ όλους για τη συνέπεια, τη μαχητικότητα και τον επαγγελματισμό του. Δεν θα χάλαγε όμως μια πρόταση. Και πλέον και με… ευκολίες. Το κακό είναι πως δεν έχει αγορά. Πάτησε και τα 28 άλλωστε
Status: Αμετακίνητος

Μπότος: Από τους λιγοστούς αξιόλογους από τα φυτώρια της ομάδας. Λογικά μένει στο ρόστερ, δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί δανεικός για να "ψηθεί".
Status: Στον αέρα

Γαλανόπουλος: Βάλτωσε. Προφανώς η εξέλιξη που περίμεναν στην ΑΕΚ δεν έχει έρθει, γεγονός που περιορίζει (αν όχι ελαχιστοποιεί) και το ενδιαφέρον που είχε αρχικά προκαλέσει με το ξεπέταγμα του. Αν είναι υγιής,  μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες της επόμενης μέρας
Status: Αμετακίνητος

Γιούσης: Παραμένει και αντιμετωπίζεται ακόμη ως "ταλέντο", χωρίς όμως να έχει πάρει ουσιαστικές ευκαιρίες. Και δεν προβλέπεται να τις πάρει και άμεσα.
Status: Φευγάτος

Χουλτ: Αρκετές οι μεταπτώσεις στην απόδοσή του, είναι όμως "σκυλί" και αυτό του αναγνωρίζεται. Με τον Λόπες συνθέτουν ίσως το μοναδικό "εγγυημένο" δίδυμο σε οποιαδήποτε θέση του γηπέδου για τη νέα σεζόν.
Status: Αμετακίνητος


Κλωναρίδης: Έχει καταντήσει… πασπαρτού. Μέχρι και δεξιός μπακ έπαιξε. Ο Χιμένεθ δεν τον ξέρει, δεν έχει βρει τα κουμπιά του, δεν μοιάζει να τον πολυπιστεύει.
Status: Φευγάτος

Κρστίσιτς: Ηρθε για να γίνει ηγέτης, έφτασε να... πλακώνεται (τρόπος του λέγειν… ) προκειμένου να παίξει. Αν ήταν στο χέρι του Χιμένεθ, δεν θα τον έπαιρνε ποτέ στην ομάδα του. Είναι όμως επένδυση, είναι ακριβή (για τα δεδομένα της ΑΕΚ) επένδυση και πρέπει (όπως αντιμετωπίζεται τουλάχιστον) να προστατευτεί. Προς στιγμήν τουλάχιστον…
Status: Αμετακίνητος

Μάνταλος: Διοικητικό πουλέν, αλλά με συνεχώς χαμένους πόντους τόσο εντός της ομάδας όσο και στον κόσμο της ΑΕΚ, που τη δεδομένη στιγμή αποτελεί σημαντικό βαρόμετρο στη λήψη των αποφάσεων. Πρόταση όπως η περυσινή της Γουέστ Μπρομ, πλέον, θα γίνονταν αυτομάτως δεκτή. Είναι στη βιτρίνα, παραχωρείται, το δυσάρεστο είναι πως δεν έχει αγορά.
Status: Στον αέρα

Μπακασέτας: Πέρασε πολλά (και αυτός) φέτος, "δικαιώθηκε" με ανανέωση συμβολαίου. Συνολικά, ήταν ένας από τους κορυφαίους της ΑΕΚ. Και εδώ, μια πρόταση θα εξυπηρετούσε πολύ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει ομάδα όσο ήταν ελεύθερος να υπογράψει όπου ήθελε, θα το κάνει δεσμευμένος με συμβόλαιο;
Status: Αμετακίνητος.

Μπογέ: Οσο και να πήρε τα πάνω του με τον Χιμένεθ, η άποψη δεν άλλαξε. Δεν θα εξασκηθεί το buy-out, δεν γίνεται να εξασφαλιστεί νέος δανεισμός, αποχαιρετά.
Status: Φευγάτος

Γιαννιώτας: Άφαντος. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να προδιαγράψει το μέλλον του.
Status: Φευγάτος

Λιβάγια: Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ. Στο γήπεδο βέβαια, δεν φάνηκε (σχεδόν) ποτέ. Εχει μπει καιρό στη βιτρίνα, εξυπακούεται πως είναι μόνο για λαϊκή κατανάλωση τα όσα λέγονται για αξιώσεις 10 εκατ. Ας φέρει 3-3,5 (για παράδειγμα) και τα ξαναλέμε…
Status: Στον αέρα

Πόνσε: Ο καλύτερος μακράν της χρονιάς. Δεν είναι όμως παίκτης της ΑΕΚ. Και δεν θα γίνει κιόλας.
Status: Φευγάτος.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.