Header Ads


Μάντσεστερ Σίτι: Τι συνέβη στον Μαχρέζ;

Μάντσεστερ Σίτι: Τι συνέβη στον Μαχρέζ;


Η παρουσία του Αλγερινού στο Etihad προκαλεί το ερώτημα κατά πόσο είναι σωστό για τα κλαμπ να επιμένουν σε στόχους που είχαν σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους.
Αν κάποιος είχε απορία για το πώς θα είναι το ρόστερ της Μάντσεστερ Σίτι για τη σεζόν 2020-21, ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εμφατικός. «Ο Ριάντ Μαχρέζ θα είναι μαζί μας την επόμενη σεζόν και την επόμενη και την επόμενη», είπε πριν δύο εβδομάδες. Παρ' όλα αυτά, κάτι λέει το γεγονός ότι τέθηκε σε αμφιβολία το μέλλον του Αλγερινού. Καθώς ο Μαχρέζ προετοιμάζεται για το reunion της Δευτέρας με την Λέστερ, θα σκέφτεται ότι το παραμύθι του με τις δύο Cities έφερε διαφορετικές κρίσεις.

Στη Λέστερ, έγινε ο πρώτος Αφρικάνος που αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς, ο καταλύτης για την πιο απίθανη κατάκτηση πρωταθλήματος, ο άνθρωπος που μπορούσε με curler να στείλει την μπάλα όπου ήθελε. Στο Μάντσεστερ, έχει γίνει ο πιο ακριβός παγκίτης του Γκουαρδιόλα, η ακριβότερη μεταγραφή σε ένα πρότζεκτ ενός δισ. ευρώ, ένας παίκτης που δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος. Υπήρξε βασικός μόνο τρεις φορές στο 2019 σε αυτή τη μάχη του τίτλου. Ο Μαχρέζ είναι σε μια παράδοξη θέση: Η μόνη μεταγραφή μιας ομάδας που μπορεί να πάρει όλους τους τίτλους στην Αγγλία, αλλά και ένας παίκτης του οποίου η συνεισφορά σε αυτό είναι υποτονική.

Ισως όχι στατιστικά. Πολλοί επιθετικοί μπορεί να ζηλεύουν την επίδοση του ενός γκολ κάθε 208 λεπτά στην Premier League φέτος, ενώ αν προσθέσουμε τις ασίστ θα έχουμε συμμετοχή σε γκολ κάθε 139 λεπτά. Εχει τέσσερις ασίστ στο Champions League, αν και οι τρεις ήρθαν κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Τα 11 γκολ είναι μια σεβαστή επίδοση, αλλά μόνο αυτό που έδωσε τη νίκη κόντρα στην Τότεναμ τον Οκτώβριο λογίζεται σαν πολύ σημαντικό (χωρίς να παραβλέπονται εντελώς αυτά κόντρα σε Γουότφορντ και Μπόρνμουθ). Και όσο η σεζόν προχωρούσε, ο Μαχρέζ που ήταν βασικός σε πολλά σημαντικά παιχνίδια στο πρώτο μισό, έγινε ο επιθετικός των 60 εκατ. λιρών που είναι 6η επιλογή.

Η χρονιά του κινδυνεύει να καθοριστεί από δύο συγκεκριμένα ματς. Υπάρχει αυτό το πέναλτι στο Anfield που έστειλε στον ουρανό, το οποίο θα μπορούσε να είχε δώσει ένα προβάδισμα τριών βαθμών στη Σίτι και αν η ομάδα του Γκουαρδιόλα στραβοπατήσει κόντρα σε Λέστερ ή Μπράιτον, μπορεί ακόμη να κοστίσει τον τίτλο. Και υπάρχει και η συμμετοχή-έκπληξη κόντρα στην Τότεναμ στο Champions League, αλλά υπολογίζοντας όλα όσα έγιναν σε αυτή την επική μονομαχία, είναι πολύ απλοϊκό να χρεώσουμε στον -βασικό στο πρώτο παιχνίδι- Μαχρέζ τον αποκλεισμό.

Οπως και να έχει, όμως, η παρουσία του, απεικόνισε τον ρόλο του και το πώς έχει γίνει περιττός. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι ο πιο αποτελεσματικός εξτρέμ της Σίτι, αλλά έχει μετακομίσει πιο πολλές φορές αριστερά μετά την άφιξη του Μαχρέζ. Στο Anfield τον Οκτώβριο, ο Γκουαρδιόλα εξήγησε την παρουσία του Αλγερινού λέγοντας ότι ήταν ο καλύτερος από τους επιθετικούς του, στο να κρατάει την μπάλα. Παρ' όλα αυτά, αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει στον Μπερνάρντο Σίλβα. Αρα, ο Μαχρέζ υπολείπεται και των δύο: Ούτε τόσο γρήγορος, άμεσος ή δυνατός όσο ο Στέρλινγκ και ο Λιρόι Σανέ, ούτε τόσο ολοκληρωμένος μέσος όσο ο Μπερνάρντο. Ισως ο αντίκτυπος του στη Σίτι να είναι αξιόλογος αλλά έμμεσος: Ισως η παρουσία του να έσπρωξε τους Στέρλινγκ και Σίλβα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να κάνουν την καλύτερη σεζόν τους. Το γεγονός ότι είναι αυτόματες επιλογές, εξηγεί τον συμπληρωματικό ρόλο του.

Ισως, όμως, να κέρδισαν και τα δύο κλαμπ από αυτή την μεταγραφή. Η Λέστερ επένδυσε έξυπνα τα περισσότερα από τα λεφτά για να αγοράσει τους Τζέιμς Μάντισον και Ρικάρντο Περέιρα. Η Σίτι έχει δύο από τους τρεις καλύτερους παίκτες της χρονιάς που μπορούν να παίξουν δεξιά, ακόμη κι αν ο πρώην Παίκτης της Χρονιάς δεν είναι κανείς εκ των δύο.

Τα προβλήματα του Μαχρέζ, επομένως, θέλουν ερωτήματα σχετικά με το αν οι μεταγραφικοί στόχοι του χειμώνα, θα πρέπει να παραμένουν τέτοιοι και για το προσεχές καλοκαίρι. Η Σίτι κυνήγησε τρεις παίκτες τον Ιανουάριο του 2018. Ο ένας, ο Αϊμερίκ Λαπόρτ, υπέγραψε και ήταν τέλειος. Ο άλλος, ο Μαχρέζ, δεν αποκτήθηκε τότε, αλλά επέστρεψαν για αυτόν. Και ο τρίτος; Ο Φρεντ είναι τώρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού η Σίτι απέσυρε το ενδιαφέρον της. Σε μια κλίμακα από τον Φρεντ ως τον Λαπόρτ, ο Μαχρέζ είναι πιο κοντά στον Βραζιλιάνο...

ΠΗΓΗ: FourFourTwo
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.