Header Ads


«Μου ξανάρχονται ένα - ένα, χρόνια δοξασμένα» (vid)

«Μου ξανάρχονται ένα - ένα, χρόνια δοξασμένα» (vid)

95 χρόνια ιστορίας, αγώνων, τίτλων και υψηλών διακρίσεων εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων συμπληρώνει σήμερα η ΑΕΚ της προσφυγιάς και των αλησμόνητων πατρίδων! 
Η ομάδα που ξεκίνησε από τις στάχτες της καταστροφής, κατάφερε να επιβιώσει, να ορθοποδήσει, να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να κατακτήσει και πάλι την κορυφή.

95 χρόνια ιστορίας για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ!

Στο κατάστημα αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου στη στοά Λουξ της οδού Βερανζέρου 24 στην Αθήνα, οι Αιμίλιος και Μενέλαος Ιωνάς, Κώστας Δημόπουλος, Μενέλαος Καροτσιέρης, Τιμολέων Τάγαρης, Κωνσταντίνος Σπανούδης (ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, εκδότης της εφημερίδας «Πρόοδος» στην Πόλη και αργότερα υπουργός και βουλευτής της κυβέρνησης Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αθήνα), Μίλτος Ιερεμιάδης, Στέφανος Κεχαγιάς, Νικηφόρος Ελεόπουλος, Παντελής Καραγιάννης, Φωκίων Δημητριάδης (σπουδαίος σκιτσογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ), Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Αλέξανδρος Μακρίδης, Κώστας Ζαρίφης και πολλοί ακόμα έγραψαν την πρώτη σελίδα του χρυσού βιβλίου της 95χρονης ιστορίας μας.

Σαν σήμερα άρχισε να γράφεται η πιο μεγάλη ιστορία!

Σαν σήμερα ξεκίνησε το ταξίδι προς τη δόξα και την υπερηφάνεια!

Για τον σύλλογο με καταγωγή από την Πόλη που δημιουργήθηκε για να «στεγάσει» τους Κωνσταντινουπολίτες και Μικρασιάτες αθλητές της Αθήνας και που έμελλε να γίνει πανελλήνιο σύμβολο και να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση.

Από τότε μέχρι σήμερα η διαδρομή είναι γνωστή.

Εμείς επιλέξαμε να μας τη θυμίσει και να τη διηγηθεί ένα από τα σύμβολα αυτής της ομάδας, ένας από τους πλέον πιστούς οπαδούς της που με τα μάτια της ψυχής του την παρακολουθεί ανελλιπώς από το 1971, τρία χρόνια μετά την απώλεια της όρασής του.

Ο Μάρκος Κυκιβαράκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, «το πατρικό του που γκρεμίστηκε και τώρα ξαναχτίζεται» όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, και ξετύλιξε το κουβάρι της ιστορίας από τα… τσιμέντα στα οποία κάθισε για πρώτη φορά στις 29 Σεπτεμβρίου του 1971, σε ηλικία 13 ετών, μαζί με τον πατέρα του.

Από τότε μέχρι και σήμερα βίωσε πολλά! Ζήσαμε πολλά! Στιγμές χαράς, αλλά και πίκρες. Από την κορυφή στα χαμηλά και από εκεί και πάλι ψηλά! Ζήσαμε και δεύτερη προσφυγιά, μακριά από το σπίτι των προγόνων μας, αλλά σε λίγο τελειώνει και αυτή!

Ζήσαμε την επιστροφή μετά την καταστροφή του υποβιβασμού αλλά η μεγαλύτερη επιστροφή μας θα είναι και πάλι στο Ναό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια! Το νέο μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας θα αρχίσει σε πολύ λίγο να γράφεται και πάλι!

Οδεύοντας πια προς τη συμπλήρωση ενός αιώνα ιστορίας, η ΑΕΚ έχει αφήσει πίσω της τα προβλήματα που την απείλησαν με εξόντωση, απάντησε δυναμικά σε όσους την ήθελαν στη γωνία, απέκτησε και πάλι τις προϋποθέσεις του πρωταθλητισμού, γιορτάζει ως πρωταθλήτρια τα 95 χρόνια της ιστορίας της, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο σπίτι της και στηρίζει τα όνειρά της στα πιο ισχυρά τείχη!

Χρόνια πολλά στην ΑΕΚ των εκατομμυρίων πιστών της!
Στην ΑΕΚ της προσφυγιάς!

Στην ισχυρή ΑΕΚ των τίτλων!

Με λόγο πλέον εντός γηπέδου αλλά και σε όλα τα κέντρα αποφάσεων του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Μία ΑΕΚ που και πάλι απαιτεί!

Μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μείνατε κοντά στα δύσκολα!

Που γνωρίζετε καλά το που βρεθήκαμε και το που σήμερα βρισκόμαστε!

Και που πλέον έχετε κάθε λόγο να περιμένετε τα καλύτερα!

Απολαύστε στο video του ΑΕΚ ΤV την από καρδιάς εξομολόγηση του Μάρκου Κυκιβαράκη!
Τον ευχαριστούμε θερμά για ένα ακόμα μάθημα ζωής, πίστης και ελπίδας που μας παρέδωσε!aekfc.gr

Δείτε τα τελευταία νέα πατώντας εδώ


ΑΕΚ ΕΙΔΗΣΕΙΣ || ΑΕΚ ΝΕΑ || ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.