Header Ads


Το post της ΑΕΚ για τα 20 χρόνια από το φιλικό με την Παρτιζάν

Το post της ΑΕΚ για τα 20 χρόνια από το φιλικό με την Παρτιζάν


Στις 7 Απριλίου 1999, η ΑΕΚ έπαιξε το φιλικό της ειρήνης με την Παρτιζάν στη Σερβία εν μέσω των νατοϊκών βομβαρδισμών! Δείτε το post της ΠΑΕ για την επέτειο των 20 χρόνων από το ματς.
Είκοσι χρόνια πέρασαν από την ημέρα που διεξήχθη η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Παρτιζάν στη Σερβία, στο βομβαρδισμένο από τις νατοϊκές βόμβες Βελιγράδι...

Η Ένωση πήρε τη μεγάλη απόφαση και έπαιξε το συγκεκριμένο ματς, στέλνοντας παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης στις 7 Απριλίου 1999, κι ενώ οι βομβαρδισμοί που είχαν αρχίσει στις 24 Μαρτίου είχαν κορυφωθεί αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς στη γειτονική χώρα.





Το φιλικό της ειρήνης όπως έχει μείνει στην ιστορία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού στο 68' Σέρβοι φίλαθλοι και οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και αγκαλιάστηκαν, μαζί τους και οι ποδοσφαιριστές με τους προπονητές, ενώ το παιχνίδι βρισκόταν στο 1-1 χάρη στα γκολ των Κέζμαν και Ζουμπούλη.




Στο επετειακό post για τα είκοσι χρόνια, στο προφίλ της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Facebook "ανέβηκε" το εξής μήνυμα: "Οταν η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο. Όταν αψήφησε τις βόμβες. Όταν έκανε τον πλανήτη να παραμιλάει. Όταν περάσαμε τα σύνορα της ιστορίας και γράψαμε το δικό μας κεφάλαιο..."


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.