Header Ads


Αυτό θα είναι το πρώτο διπλό «μπαμ» του Τίγρη!

Αυτό θα είναι το πρώτο διπλό «μπαμ» του Τίγρη!


Είναι οριστικό: Κλείδωσαν οι στόχοι - Ξεκίνησε ο σχεδιασμός, τα «μπαμ» του Τίγρη!


Χρήσιμο, σε κάθε περίπτωση, και το χτεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ στη Λαμία. Και ουσιαστικά αποκρυπτογραφεί και τις προϋποθέσεις, τα χαρακτηριστικά, των παικτών που χρειάζεται να πάρει η Ενωση στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Προτεραιότητα, γνωστό αυτό, μια προσθήκη στην καρδιά της άμυνας και ενός παίκτη που να καλύπτει τη θέση του αμυντικού χαφ.

Στο πρώτο κομμάτι, αυτό του στόπερ, το ζητούμενο είναι σαφές: η αδυναμία της ΑΕΚ στην αντιμετώπιση καταστάσεων που προέρχονται από τον αέρα, θέτει ως βασικό χαρακτηριστικό ο όποιος «εκλεκτός» να είναι καλός στο συγκεκριμένο κομμάτι. Εξυπακούεται με τα ανάλογα σωματικά χαρακτηριστικά (ψηλός, αλτικός, δυναμικός, ικανός στις προσωπικές μονομαχίες), ένας στόπερ δηλαδή που θα φέρνει – για να το σχηματοποιήσουμε, σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμαστε συγκεκριμένα στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή – στον Βράνιες και όχι (για παράδειγμα) στόπερ… λιμπερίζων (α λά Κάλα ή Οικονόμου).

Ανάλογο είναι το ζητούμενο και για τη θέση του αμυντικού χαφ. Κάτι που ενισχύεται και από την εικόνα του Αντρέ Σιμόες μετά την επιστροφή του στις υποχρεώσεις της ομάδας και την ανανέωση του συμβολαίου του, η οποία – κακά τα ψέματα – απέχει αρκετά από τα συνηθισμένα στάνταρ του Πορτογάλου μέσου. Και με δεδομένο πως ο  μόνος ψηλός χαφ της Ενωσης, ο Αλεφ, δεν πρόκειται να συνεχίσει και του χρόνου, εξυπακούεται πως η ΑΕΚ θα κινηθεί για έναν «κόφτη»… παλαιάς κοπής, συμβατό με τα χαρακτηριστικά της θέσης: δυναμικό, σαφώς ψηλό για να αυξηθεί και ο μέσος όρος ύψους στην ενδεκάδα, περισσότερο εστιασμένο στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, παρά στο build up, κάτι που μπορούν να υπηρετήσουν είτε οι στόπερ της ΑΕΚ (Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Τσόσιτς) είτε οι άλλοι μέσοι της (Κρστίσιτς).

Συμπερασματικά λοιπόν: ύψος, δυναμισμός, αποτελεσματικότητα στο 1on1, αλτικότητα, αθλητικά γενικά προσόντα, τα βασικά ζητούμενα της ΑΕΚ για την ενίσχυση της στην καρδιά της άμυνας και στη θέση του αμυντικού χαφ.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.